Lasagne di mamaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
3 rundersaucijsjes 2 sjalotjes 1 mozzarellakaasje (à 125 g) 30 g boter 1 theelepel Italiaanse kruiden 450 g spinazie (diepvries, deelblokjes) ½ pakje tomatensaus (basissaus à 400 ml) 6 lasagnabladen 2 eetlepels Parmezaanse kaas (gemalen) snufje zout snufje peper (versgemalen) rechthoekige ovenschaal van 18 bij 20 cm
Bereiding
Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Vet de ovenschaal in met 10 g boter. Verwarm de oven voor op 175ºC.
Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes op hoog vuur rondom bruin. Gaar de saucijsjes op zacht vuur in ± 20 minuten. Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes met de Italiaanse kruiden ± 3 minuten.
Verwarm de spinazie mee.
Snijd de saucijsjes in plakjes.
Verdeel de helft van de spinazie over de bodem van de ovenschaal. Bedek de spinazie met 2 lasagnebladen, de helft van de tomatensaus en de plakjes worst.
Dek dit af met 2 lasagnebladen en de overige tomatensaus.
Verdeel de blokjes Mozzarella erover. Bak de lasagne in de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar worden.
Verdeel de lasagne over twee borden.
Breng de lasagne op smaak met Parmezaanse kaas, zout en peper.
|