Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Traditioneel menuxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

     

    VOORGERECHT

     

    Gevulde Champignons (4 personen)

     

    Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
    Van 8 reuzenchampignons het steeltje afsnijden en fijnsnijden, hoeden schoonvegen met keukenpapier.
    1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes en 1 teentje knoflook
    heel fijnsnijden en in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 10 minuten bakken.
    Champignonsteeltjes toevoegen en 2 minuten meebakken.
    2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje cantadou) erdoor roeren en laten smelten.
    Champignonhoeden in een ovenschaaltje zetten en de vulling erin scheppen bestrooien met wat belegen geraspte kaas en ongeveer 25 minuten bakken in het midden van de oven.

     

     

    HOOFDGERECHT

     

    Kalfsbiefstuk met druivensaus (4 personen)

     

    Ingrediënten

    500 gram muskaatdruiven
    3 deciliter muskaatwijn
    30 gram boter of margarine
    4 Kalfsbiefstukken
    3 deciliter kalfsfond (pot)
    zout en peper

     

    Bereiden:

    Van de druiven de velletjes en pitjes verwijderen.
    Sap opvangen.
    Wijn bij het sap schenken, druiven erin leggen.
    In een pan de boter verhitten

    Kalfsbiefstukken aan elke kant ongeveer 4 minuten bakken.

    Uit de pan nemen en afgedekt warm houden.
    Wijn-sap boven de pan zeven en de aanbaksels losroeren.
    Laten inkoken tot ongeveer 1 deciliter.

    Kalfsfond toevoegen en laten inkoken tot sausdikte.
    Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout.
    Druiven in de saus opwarmen.
    De biefstukjes op de voorverwarmde borden serveren half bedekt met de saus en de druiven.

     

     

    BIJGERECHT

     

    Witlofsalade (4 personen)

     

    Ingrediënten

    2 eetlepels rozijnen
    Muskaatdruiven
    50 gram walnoten
    4 eetlepels Bulgaarse yoghurt
    1 eetlepel citroensap
    1 theelepel suiker
    1 eetlepel mayonaise (halvanaise)
    1 theelepel kerriepoeder
    zout en versgemalen peper
    4 struikjes witlof

    (eventueel wat blokjes belegen kaas)

     

    Bereiden:

    Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
    Ontvel en ontpit de druiven.
    Hak de walnoten grof.

    Maak een sausje van de yoghurt, suiker, citroensap, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper.
    Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle ringetjes.
    Doe het witlof in een schaal en meng de rozijnen, de druiven en de walnoten (en eventueel de kaas) erdoor.
    Meng tenslotte de saus voorzichtig door de salade.

     

    BIJGERECHT

     

    Gegratineerde aardappelplakjes (4 personen)

     

    Ingrediënten:

    1 deciliter amaretto (likeur) of calvados
    100 gram rozijnen
    4 goudrenetten
    50 gram amandelsnippers
    2 eetlepels suiker (eventueel bruine suiker)
    kaneel
    sap van een 1/2 citroen
    1 eidooier, losgeklopt
    6 plakjes bladerdeeg
    Vanille/roomijs

     

    Voorbereiden:

    Likeur verwarmen en er dan de rozijnen aan toevoegen.
    Geschilde appels in blokjes snijden.

    Meng deze met de amandelsnippers, rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.
    In een beboterde platte ovenschaal doen.
    De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken.
    Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.
    Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 225 graden Celsius.

    Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier.
    Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.

    Buiten de oven iets laten afkoelen.
    In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop, snel op dienen.


    Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!