Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van kabeljauw 'in 't groen'xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet
    2 sjalotten
    50 g spinazie
    2 bakjes waterkers
    50 g kervel
    2 takjes citroenmelisse
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 takjes bonenkruid
    2 takjes dille
    1 citroen
    15 dl visfumet
    5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    70 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken.

    De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden.

    Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering.

     

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten.

    De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.

     

    De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.

     

    De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

    Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen.

     

    De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

     

     

    Zeeduivel met aardbeiensabayon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    5 dl visfumet
    250 g aardbeien
    4 eierdooiers
    2.5 dl Noilly Prat
    peper
    zout
    1 takje dille

     

    Bereiding

    De vis gaar pocheren in de visfumet, uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

     

    De Noilly Prat voor de helft laten inkoken en er dan één voor één de eierdooiers doorkloppen tot een mooi gebonden sabayonsaus.

     

    Een paar aardbeien apart houden voor de garnering en de rest pureren en zeven.

     

    De aardbeienpuree voorzichtig door de sabayonsaus mengen en kruiden met peper en zout.

     

    Over de vismootjes scheppen en serveren met romige aardappelpuree.

    Garneren met de overgehouden aardbeienpartjes en een takje dille.

     

     

    Chocoladecakejes met bloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g chocolade (puur)
    175 g boter (ongezouten)
    4 eieren
    175 g basterdsuiker
    100 g bloem
    zout
    40 g amandelen (gepeld)
    2 dl slagroom

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 190°C (stand 5).

    Bekleed een taartblik met 12 gaten met papieren cakebakjes.

    Smelt 2/3 van de chocola en alle boter in een vuurvaste kom boven zachtkokend water.

    Haal de kom van de warmtebron.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik begint te worden.

    Voeg het chocolademengsel toe en mix goed.

     

    Roer de gezeefde bloem, zout en gemalen amandelen erdoor.

    Klop in een schone kom de eiwitten tot zich zachte pieken vormen.

    Schep een eetlepel eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en schep dan de rest erdoor.

    Lepel het beslag in de cakebakjes en bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze gerezen zijn.

    Laat ze afkoelen.

     

    Verwarm voor het glazuur de room in een steelpan tot aan de kook, haal de pan van de warmtebron en roer onmiddellijk de rest van de chocola erdoor.

    Klop tot alles helemaal glad is.

    Laat onder af en toe roeren afkoelen, tot de glazuur net nog warm is.

    Haal de cakejes uit de bakjes en schep het glazuur erover.

    Laat het er gerust langslopen.

    Zet de cakejes een paar uur weg om op te stijven.

    Steek voor het opdienen een bloemetje in elk cakeje, maar waarschuw je gasten wel dat ze alleen voor de versiering zijn.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!