Gevulde knoflookchampignonsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
300 g kastanjechampignons 1 eetlepel citroensap 30 g boter (bakboter) 4 teentjes knoflook 1 eetlepel cognac 50 g paneermeel 3 eetlepels peterselie (fijngehakt) zout peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Borstel de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak deze fijn.
Besprenkel de champignons met citroensap.
Bak de geperste knoflook heel kort in de helft van de boter, voeg de gehakte champignonstelen toe en bak kort mee.
Roer van het vuur de cognac, het paneermeel en de peterselie door het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.
Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de champignons en bak goudbruin in ongeveer 12 minuten in de oven.
Vederlichte waterzooi
Ingrediënten voor 4 personen
2 kippenborsten 15 dl court-bouillon 3 preiwitten 3 stengels bleekselderij 2 wortelen 1 ui 1 kippenbouillonblokje 1 dl water 40 g verse kaas (mager) 1 eierdooier peper zout nootmuskaat
Bereiding
Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.
Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.
Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.
De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.
Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen.
Versieren met versgehakt bieslook.
Frambozenbavarois
Ingrediënten voor 4 personen
500 g frambozen 125 g suiker 3 eetlepels citroensap 3 blaadjes gelatine (van 3 g) 5 dl room
Bereiding
De gelatine weken in koud water.
De frambozen pureren en ze daarna door een fijne zeef halen.
De frambozenpuree met de suiker en het citroensap mengen.
De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig heet water en bij de frambozen voegen.
De room stijfkloppen en mengen met de frambozenmoes.
Alles in een met olie ingesmeerde vorm brengen en laten opstijven.
De bavarois ontvormen en versieren met frambozen en een muntblaadje.
|