Kerriereepjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
3 el zonnebloemolie
400 gr. ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1 stukje gemberwortel van 3 cm, fijn geraspt
5 worteltjes, in plakjes
750 gr. aardappelen, geschild en in blokjes
1 zakje kerriesaus
1 groene appel, geschild en in blokjes
250 gr. doperwtjes (diepvries)
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Verhit de olie en bak de schnitzels met de knoflook, de ui en de gemberwortel al omscheppend lichtbruin en gaar.
Voeg de worteltjes en de aardappelen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Strooi het zakje kerriesausmix erover en roer er 3 dl heet water door.
Breng alles aan de kook en schep de appel en de doperwten erdoor.
Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze dun uit.
Bekleed de schaal ermee en prik er verschillende gaatjes in.
Bestrijk het deeg met water en bak het in 20 minuten in een voorverwarmde oven 200 C goudbruin en gaar.
Lekker met witte rijst.
|