Maaltijdsalade met kip en grapefruitxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
2 el kerriepoeder
versgemalen peper
zout
2 el olie
300 gr. kipfilet, in reepjes
75 gr. gepelde walnoten, grof gehakt
3 rode grapefruits
2 el mayonaise
3 el magere yoghurt
1 krop ijsbergsla, fijngesneden
Roer het kerriepoeder met peper en zout naar smaak door de olie.
Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.
Schil de grapefruits dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkende sap op.
Roer het sap met de mayonaise, de yoghurt en peper en zout naar smaak door elkaar.
Bak de kipreepjes al omscheppend in 5 minuten bruin en helemaal gaar.
Schep alle ingrediënten door elkaar.
Lekker met warme broodjes.
|