Aardappelrolletjes met Château d'Arvillexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
8 aardappelen (Charlotte) 8 sneetjes spek (gerookt) 150 g Château d'Arville 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) 50 g boter (roomboter) 1 cl olijfolie (extra vierge) 1 eierdooier 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) peper zout
De aardappelen bijna gaarkoken in de pel en laten afkoelen.
Bovenaan een hoedje afsnijden en leeghalen met een theelepel.
De pulp mengen met de helft van de boter, gehakte peterselie, eierdooier, peper en zout.
Heel fijn mengen en er nadien de in kleine dobbelsteentjes gesneden kaas bijvoegen.
De uitgeholde aardappel opvullen met het mengsel.
Elke aardappel in beide richtingen omwikkelen met een spekreepje.
De rest van de boter en de olie opwarmen in een braadslede.
De aardappelen kleuren en nadien in een oven van 200 graden plaatsen gedurende 15 minuten.
Voor het opdienen, bestrooien met fijngesneden bieslook.
Serveren bij vlees, vis of geroosterde gerechten.
Knapperige kalfszwezeriken en gebakken knolselder met sjalotten en oude mosterd
Ingrediënten voor 4 personen
800 g kalfszwezerik 1 knolselder 2 wortelen 6 sjalotten 80 g boter (bakboter) 1 blaadje laurier 1 takje tijm 1 teentje knoflook 4 dl kalfsfond 2 eetlepels bloem 2 eetlepels mosterd
Reinig de kalfszwezeriken in stromend water.
Leg ze in een kookpot.
Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng ze aan de kook.
Vanaf het water begint te rimpelen haalt u de zwezeriken uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder de witte huid en de zenuwen en snijd de zwezeriken in lapjes van 1 cm dik.
Houd ze apart.
Schil de knolselder, de sjalotten en de wortelen.
Snijd de selder in twee en vervolgens in schijfjes van 1 cm dik.
Snijd de sjalotten en de wortelen in fijne schijfjes.
Verwarm wat boter in een pot en stoof de groenten aan op een zacht vuurtje.
Voeg er tijm, laurier en knoflook aan toe.
Giet er de kalfsfond bij. Laat zon 15 minuten garen.
Verwijder de groenten en de kruiden en laat het kookvocht inkoken.
Bestrooi de zwezeriken lichtjes met bloem.
Verhit wat boter in een pan en bak ze lichtjes aan.
Verdeel de groenten met het groentenat over de borden en leg er de knapperige zwezeriken bovenop.
Voeg de mosterd op het laatste moment aan de saus toe en serveer.
Tip : Het is aan te raden om de kalfszwereriken 1 nacht in de koelkast te laten rusten in een kom water, zodat ze mooi wit zijn.
Zoete gevulde peer
Ingrediënten voor 4 personen
2 peren 2 sinaasappelen 2 eetlepels papajablokjes (gedroogd) 1 eiwit 2 dl room 50 g walnoten 0.5 theelepel vanillepoeder 1 eetlepel honing (vloeibaar)
Hak de walnoten grof (hou 4 noten apart).
Rasp de schil van de sinaasappel.
Hak de papajablokjes fijn.
Klop het eiwit stijf.
Klop de room.
Meng eiwit en slagroom.
Roer er de noten de papaja, vanille en sinaasappelschil door.
Zoet naar smaak.
Halveer de peren en hol ze lichtjes uit.
Vul de holte met het roommengsel.
Garneer met walnoten en sinaasappelschil.
|