Italiaanse aspergesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 12 hapjes:
2 kg witte asperges 400 gr garnalen 500 gr slamix (of lollo rosso) 300 gr tagliatelle al dente 1 dl droge witte wijn 75 gr boter 2 dl crème fraîche 3 el fijngemalen dille Zout
Peper
Bereidingswijze:
Maak de asperges schoon en kook ze in 3 minuten gaar.
Laat de asperges 15-20 van het vuur in de pan nagaren.
Breng nu 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken. Voeg hieraan de crème fraîche toe en laat de saus opnieuw inkoken.
Monteer de saus voor het serveren met 75 gr boter, de dille, zout en peper.
Was de sla zorgvuldig en laat deze uitlekken.
Kook de garnalen kort en warm ze even mee. Serveer de gekookte asperges met de kopjes in de gelijke richting.
Leg de tagliatelle op het uiteinde van de asperge en decoreer met de slamix.
Voeg nu de garnalen toe en overgiet het geheel met de aspergesaus.
|