Pikante mie met gehaktxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr Chinese eiermie of andere fijne miesoort
4 lente-bosuitjes
1 prei
2 el ketjap manis
3 el zoete (sweet) chilisaus
2 tl sambal
1 el maïzena
2 el (wok) olie 500 gr rundergehakt
100 ml bouillon (van tablet of uit glazen pot)
voor de liefhebbers 100 gr ongezouten pinda's
Voorbereiding Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat in het vergiet goed uitlekken.
Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen. Rooster de pinda's in een droge hete koekenpan.
Meng de ketjap, 2 el chilisaus, sambal, en maïzena door gehakt.
Bereidingswijze Verhit de olie in wok en roerbak het gehakt rul en goudbruin.
Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met eventueel de pinda's.
|