Salade van tijgergarnalenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Warm voorgerecht voor 4 personen 400 g rauwe, gepelde diepvries-tijgergarnalen
rasp van ½ sinaasappel
1 dl olijfolie
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 dl dry sherry
4 eetlepels zoetzure saus
1 zakje veldsla of gemengde sla
12 sprietjes bieslook
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiden: 1 Ontdooi de garnalen, pel deze en dep ze droog.
2 Verhit de olie in de koekenpan en bak de garnalen, samen met de knoflook en sinaasappelrasp, tot ze mooi roze zijn.
3 Voeg de sherry en de zoetzure saus toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.
4 Verdeel de sla over vier borden en leg hierop de garnalen.
5 Garneer met wat sprietjes bieslook en eventueel wat sliertjes sinaasappelschil.
Wijntip: Vin dAlsace Pinot Blanc 2004 Een sappig fruitige droge witte wijn van de Pinot Blanc-druif.
Met aangename zuren.
Heerlijk bij vis of kipgerechten.
|