Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Amori met chorizo en palmhartenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g amori (gekrulde pasta)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    180 g chorizoworst
    500 g maïs (in blik)
    4 palmharten uit blik
    0.2 dl yoghurt (mager)
    4 eetlepels cocktailsaus
    zout
    peper
    paprikapoeder
    12 olijven (ontpit)
    4 bosjes peterselie
    4 sprietjes bieslook
    1 krop lollo rosso-sla
    4 eetlepels cocktailsaus

     

    Kook de amori beetgaar in gezouten water met olijfolie.

    Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de uitgelekte palmharten in dunne reepjes.

    Snijd ook de chorizoworst in dunne reepjes.

    Meng de deegwaren met de reepjes chorizo, de maïskorrels en de reepjes palmhart.

    Meng de yoghurt met de cocktailsaus en roer door de pastasalade.

    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Maak de lollo rossa schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop telkens een beetje van de pastasalade.

    Garneer met olijven, enkele takjes platte peterselie en fijn gesnipperde bieslook.

     

     

    Scharfilets in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 scharren (van 400 g)
    2 tomaten
    0.5 sjalot
    35 g tomatenpuree
    1 blaadje laurier
    paprikapoeder
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout
    20 g boter (roomboter)

     

    De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen, 5 minuten pocheren in gezouten water en warm houden.

    Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.

    De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.

    Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.

    Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.

    Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.

    De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.

    Serveren met aardappelpuree.

     

     

    Appel-cranberrytaartje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kwark (vol)
    0.1 dl melk (halfvol)
    4 cl arachideolie
    1 ei
    200 g bloem (roggebloem)
    40 g bakpoeder
    250 g cranberries
    2 appelen (Jonagold)
    160 g suiker
    50 g paneermeel
    15 g boter (bakboter)
    kaneelpoeder
    zout

     

    Bereid eerst het deeg. Klop de kaas los met melk, olie en ei.

    Zeef het bakpoeder met de bloem.

    Voeg zout en 1/4 van de suiker toe.

    Roer dit mengsel bij de kaas tot een ietwat nat deeg.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Was de appelen en snij in blokjes.

    Was de bessen en kook in een bodempje water tot de schilletjes barsten.

    Meng met de rest van de suiker, de blokjes appel en de kaneel.

    Beboter een springvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

    Bestrooi met paneermeel en schep de vulling erin.

    Laat 30 minuten in het midden van de oven bakken tot het deeg goudbruin is.

     

    Tip: lekker met ijs en slagroom.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!