Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofsoep met krabxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 stronkjes witloof
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    15 dl bouillon
    20 g boter (bakboter)
    250 g krabbenvlees

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en aanstoven in de boter.

    Bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.

    Flink doorroeren, overgieten met de kippenbouillon en laten gaarsudderen.

    Pureren met de staafmixer, bijkruiden en er de schoongemaakte krab doorroeren.

     

    Tip: de krab kan worden vervangen door gepelde grijze garnalen of door hamreepjes.

     

     

    Duifje gevuld met asperges en truffelmousseline

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 duifjes
    12 asperges
    2 eierdooiers
    2 cl truffelsap
    10 g boter (roomboter)
    0.5 dl room
    10 g kervel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    0.5 citroen

     

    De duifjes schoonmaken en braden in boter.

    De asperges schillen en beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De gekookte asperges goed laten uitlekken en warm houden.

    Een mousselinesaus bereiden.

    Hiervoor de eierdooiers op een zacht vuurtje loskloppen met truffelsap tot een schuimige massa bekomen wordt.

    Door dit mengsel de geklaarde boter roeren.

    Afwerken met een beetje opgeklopte room, peper en zout, wat nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    De duifjes langs de borst lossnijden, de billetjes lossnijden en de borstkas vullen met asperges.

    Zeer warm opdienen en versieren met kervelpluksels.

     

    Tip: de braadjus van de duifjes mag ook in de truffelmousseline worden verwerkt.

     

     

    Pandolce genovese

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 dl water (lauwwarm)
    25 g gist
    900 g Italiaanse '00'-bloem
    175 g boter (ongezouten)
    200 g suiker
    1.5 dl Marsala
    1 sinaasappelschil
    2 eetlepels oranjebloesemwater
    8 theelepels venkelzaad
    zeezout
    poedersuiker
    50 g pijnboompitten
    150 g rozijntjes
    50 g pistachenoten (gepeld)
    100 g sinaasappelschil (gekonfijt)
    kaneelpoeder
    2 theelepels suiker

     

    Pandolce is dé kerstcake uit Genua.

    Oorspronkelijk werd hij tijdens het feestseizoen dagelijks gebakken.

    Later werd de hogere en in de fabriek geproduceerde panettone populairder.

    Voor het zetsel: giet het water in een kom, verkruimel de gist erin en klop deze er met een garde goed door tot hij is opgelost.

    Neem een pollepel en voeg zoveel bloem toe (450 à 500 g bloem) tot er een 'dikke pap' ontstaat.

    Dek de kom af met een theedoek of folie en laat het zetsel 30-50 minuten rijzen tot het bol staat.

    Doe het zetsel in de kom van een keukenmachine.

    Klop de zachte boter beetje bij beetje erdoor met de deegspatels.

    Voeg alle ingrediënten voor het deeg (de kristalsuiker, de Marsala, de sinaasappelschil, het oranjebloesemwater, het licht geroosterde venkelzaad, 1 theelepel zeezout, de poedersuiker en 400 g Italiaanse bloem) één voor één toe (misschien hebt u niet alle bloem nodig) en meng het kort.

    Zet de deeghaak in de machine en kneed het deeg op een langzame stand tot het er glad, elastisch en niet plakkerig uitziet.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het een paar minuten.

    Maak er een bal van, bestuif hem met bloem en leg hem in een grote kom (hij moet in volume kunnen verdrievoudigen).

    Dek alles af met folie en verpak de kom in een dikke, schone theedoek.

    Laat het deeg uit de buurt van een warmtebron rijzen (in circa 3 uur).

    Meng alle ingrediënten voor de vulling.

    De vulling bevat pijnboompitten, (muscatel) rozijnen (geweld in een scheutje warme witte wijn, uitgelekt en drooggedept), gedopte en gepelde ongezouten pistachenoten, gekonfijte sinaasappelschil (in kleine stukjes), 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel kristalsuiker.

    Zet de vulling apart.

    Bestuif het werkblad licht met bloem.

    Druk het gerezen deeg tot een platte schijf en bedek de bovenkant met de vulling.

    Druk de stukjes vulling er goed in, zodat ze straks niet aanbranden.

    Bekleed een diepe bakvorm van 25 x 5 cm met een driedubbele laag vetvrij bakpapier.

    Vouw de randen van de lap deeg naar het midden toe en druk ze goed naar beneden.

    Leg het deeg nu ondersteboven en rol er een bal van.

    Leg de deegbal in de bakvorm en druk er voorzichtig op, zodat het de randen van de vorm aanraakt.

    Leg er losjes een vochtige doek overheen en laat het deeg rijzen (dit duurt anderhalf tot twee uur).

    Het deeg is klaar als het in volume is verdrievoudigd en terugveert bij aanraking.

    Kerf met een scherp mes een driehoek in de bovenkant van het deeg.

    Bak de panettone 40-50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

    Draai hem elke 20 minuten een halve slag.

    De panettone wordt mahoniekleurig.

    Snijd hem pas de volgende dag aan.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!