Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenpasteitje met roomsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 konijnenbillen
    250 g gehakt (varkensgehakt)
    3 dl room
    1 eierdooier
    250 g champignons
    50 g boter (bakboter)
    20 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 bladerdeegpasteitjes

     

    De konijnenbillen gaarkoken en het vlees in reepjes verdelen.

    Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.

    De rest van de boter smelten en mengen met de bloem.

    De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.

    Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen.

    Laten doorwarmen en van het vuur nemen.

    Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.

    Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes en serveren met puree of frietjes.

     

     

    Reebokmignonnettes met Arboiswijn en vlierbes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    480 g reebokfilet
    5 dl wildfond
    2.5 dl kalfsfond
    1 eetlepel vlierbessenstroop
    0.5 cl Arboiswijn
    100 g boter (roomboter)
    4 peren (Doyenné de Comice of Beurré Hardy)
    6 dl wijn (rood)
    40 g suiker
    1 stokje kaneel
    2 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    250 g dooierzwammen (cantharellen)
    25 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De dag voordien de peren schillen en leeg halen langs de onderkant.

    Een kwartier koken in gesuikerde rode wijn en parfumeren met kaneel, laurier en kruidnagels. Laten rusten.

    De paddestoelen schoonmaken en bakken in boter en bestrooien met fijngehakte peterselie. Warm houden.

    De reebokfilets kruiden met peper en zout en braden in boter.

    Warm houden.

    De pan deglaceren met de wildfond en de kalfsfond en laten indikken.

    Overgieten met vlierbessenstroop en enkele druppels Arboiswijn.

    De saus binden met ijskoude klontjes boter.

    De reebokfilets op verwarmde borden schikken, de paddestoelen eromheen verdelen en de saus over het vlees napperen.

    Afwerken met een peertje.

     

     

    Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (puur)
    560 g suiker
    250 g boter (roomboter)
    7 eieren
    4 dl sinaasappelsap
    350 g verse kaas (mager)
    1.8 dl water
    3 eetlepels cacaopoeder
    7 cl grand-marnier

     

    Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa.

    Voeg één voor één de eieren toe en klop de massa stevig op.

    Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

    Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt.

    Laat afkoelen.

    Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

    Meng er tenslotte de kaas onder.

    Laat een half uur draaien in een sorbetière.

    Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao.

    Kook tot een homogene massa.

    Druk de saus door een zeef.

    Voeg na afkoeling Grand Marnier toe.

    Roer flink.

    Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!