Auberginesoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
1 aubergine, in blokjes gesneden 1 groene paprika, ontpit en in blokjes 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 stengels groene selder, in blokjes 3 tomaten, ontvelt, ontpit en in blokjes 100 g spekblokjes 1 koffielepel kerriepoeder
1 koffielepel gehakte tijm handvol vers geknipte basilicum 1 liter kippenbouillon peper en zout
- Smelt een flinke klont boter en fruit hierin de spekblokjes, paprika, selder en sjalotten gedurende ongeveer 5 minuten. - Draai het vuur lager en voeg de aubergine & tomatenblokjes toe, laat weer een vijftal minuten stoven. - Nu gaat de knoflook, kerrie, tijm en de geknipte basilicumblaadjes de pan in, breng op smaak met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat een tiental minuten rustig sudderen. - Blus met de kippenbouillon en laat onder deksel ongeveer een half uurtje rustig pruttelen. - U kunt deze soep nog verder afwerken met zelfgebakken korstjes en vers gesnipperde peterselie.
|