Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    28-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Krokanterietje met Belgische kazenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 vel brick-deeg
    100 g Maredsouskaas
    80 g Chimay-kaas
    60 g Bou d'Fagne-kaas
    1 dl kalfsfond
    1 dl room
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    2 theelepels Luikse siroop

     

    Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.

    Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.

    Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.

    De kalfsfond met het bier laten inkoken.

    De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.

    De siroop en de honing er luchtig doorroeren.

    In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.

     

     

    Tongscharfilets met groene peper en witloofflan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g tongscharfilet
    6 stronkjes witloof
    2 eieren
    3.5 dl room
    50 g boter (roomboter)
    1 eetlepel peperbolletjes (groen)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 eetlepels citroensap
    paprikapoeder
    nootmuskaat
    peper
    zout
    30 g boter (bakboter)

     

    De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.

    De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.

    De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.

    Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.

    Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

    In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.

    De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.

    De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.

    Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (makarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!