Krokanterietje met Belgische kazenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 vel brick-deeg 100 g Maredsouskaas 80 g Chimay-kaas 60 g Bou d'Fagne-kaas 1 dl kalfsfond 1 dl room 33 cl Trappist Westmalle (dubbel) 1 eetlepel honing (vloeibaar) 2 theelepels Luikse siroop
Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.
Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.
Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.
De kalfsfond met het bier laten inkoken.
De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.
De siroop en de honing er luchtig doorroeren.
In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.
Tongscharfilets met groene peper en witloofflan
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g tongscharfilet 6 stronkjes witloof 2 eieren 3.5 dl room 50 g boter (roomboter) 1 eetlepel peperbolletjes (groen) 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 4 eetlepels citroensap paprikapoeder nootmuskaat peper zout 30 g boter (bakboter)
De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.
De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.
De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.
Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.
Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.
De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.
De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.
Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.
IJstaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 150 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 6 eieren 5 dl room 50 g bitterkoekjes (makarons)
Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.
Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.
Er de eieren bijvoegen en mixen.
Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.
De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.
Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.
Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.
Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.
Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.
De ijstaart storten op een serveerschotel.
De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.
|