Hazerugfilet met sausje van kersen & portoxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
3 hazenrugfilets 1 dl wildfond 2 el kersenconfituur enkele druppels tabasco 10 jeneverbessen (gekneusd) boter zwarte peper uit de molen & zout
- Doe de jeneverbessen in een schaaltje en laat ze weken in een scheutje porto. - Smelt een klont boter en laat lichtbruin worden, kruid de filets flink met peper en wat zout. Bak ze ongeveer 3 minuten aan élke kant. - Neem uit de pan en laat ze rusten in alu-folie. - Blus de pan met het porto jeneverbessen mengsel en flambeer.
Laat inkoken.
Voeg nu het wildfond, tabasco en de kersenconfituur toe, meng goed en laat zachtjes inkoken. Zeef de saus en breng verder op smaak, bind eventueel met maïzena. - Snij de hazenrugfilets in schuine plakjes en dresseer op warme borden, lepel er de saus over. - Lekker met mini courgettes & kroketjes.
- Mini courgettes: 5 minuten koken, afspoelen onder koud water en even laat opwarmen in kruidenboter.
|