Mexicaanse Bonensoep
Mexicaanse bonensoep is een maaltijdsoep die perfect is voor een zonnige zomerse dag.
Het is gemakkelijk te bereiden voor een grote groep mensen en erg gezellig eten!
Ingrediënten voor 3 personen: blikje kidneybeans blikje maïs pakje passata 1 grote ui half bakje champignons 1 prei 1 gele paprika olijfolie kruiden (Mexicaans, bouillonpoeder, peper, cayennepeper, chilipoeder) geraspte belegen kaas crème fraîche (200 ml)
Bereidingswijze: Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de in dunne ringen gesneden ui.
Laat ze glazig worden, niet bruin.
Als de ui glazig is dan voeg je de in stukken gesneden champignon toe en in ringen gesneden prei toe.
Laat de champignons en prei zacht worden.
Als de uien, champignons en prei gaar zijn voeg je het pakje passata toe en ongeveer een zelfde hoeveelheid water.
Breng aan de kook.
Voeg het blikje kidneybeans en maïs toe en laat het geheel weer koken.
Breng de soep op smaak met kruidenbouillon, cayennepeper, chilipoeder, peper en Mexicaanse kruiden.
Giet de soep in kommen en doe in elke kom een ring gele paprika, een plukje geraspte kaas en een lepel crème fraîche.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Serveersuggesties
Deze soep gaat goed samen met een avocadodip: pel en prak een avocado, voeg een teentje knoflook toe en maak het af met een beetje citroensap en peper.
Kan eventueel smeuïg gemaakt worden met toevoeging van roomkaas.
In de dip kun je tortillas dippen.
Ook erg lekker is ijsbergsla met tomaten, komkommer en paprika.
Of simpel: een stokbroodje.
Bijpassende muziek: Buena vista social club!
|