Oesters met sinaasappel en kreeftxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
- 80 gram boter - 1 soeplepel geklopte room - 1 snuifje Kerrie - 1 kreeft van 500 gr - 12 holle Zeeuwse oesters - het sap van 1 citroen - het sap van 2 sinaasappels - 1 prei - peper en zout - 1 busseltje kervel voor de blaadjes
Bereiding
- Kook de kreeft 8 minuten in een bouillon.
Ontdoe ze van de schaal en snij ze in stukken van 1 op 2 cm.
- Haal de oesters uit hun schelp en vang het sap op.
- Snij de prei in een lange julienne en stoof deze kort aan in een klontje boter.
- Voor de saus laat je het sap van de oesters samen met het sinaasappelsap tot de helft inkoken en werk je deze op met boter.
Kruid met peper, zout en kerrie.
- Warm de stukjes kreeft op in de warme sinaasappelsaus en voeg op het laatst de oesters toe.
- Schik de stukjes prei in het midden van diepe borden.
Voeg de kreeft, oesters en saus toe en bestrooi met de plukjes kervel.
|