Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 stronkjes witloof
    4 bladerdeegpasteitjes
    50 g boter (bakboter)
    4 eieren
    nootmuskaat
    100 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers
    2 eetlepels citroensap
    peper
    zout
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook

     

    Het schoongemaakte witloof in lange, fijne reepjes snijden en gedurende 5 minuten fruiten in boter.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De pasteitjes opwarmen in de oven.

    De eieren voorzichtig breken en gedurende 4 minuten pocheren in water met een scheut azijn (geen zout toevoegen).

    Laten uitlekken, de randen bijsnijden en de eieren warm houden.

    De mousselinesaus bereiden.

    De boter laten smelten au bain-marie of op een heel zacht vuurtje en ze opkloppen met de eierdooiers tot een gladde, luchtige saus.

    Kruiden met peper, zout en een scheutje citroensap.

    De warme pasteitjes vullen met witloofreepjes en er telkens een gepocheerd ei op leggen.

    Warm opdienen met een lepel saus.

    Het bord versieren met dobbelsteentjes gepelde tomaat en bieslook.

     

     

    Feestelijke visfondue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g tarbotfilet
    200 g zeeduivelfilet
    200 g roodbaarsfilet
    200 g rivierpalingfilet
    4 plakjes zalm (gerookt)
    1 Noordzeetong
    8 Sint-Jakobsnoten
    8 scampi
    4 langoustines
    125 g champignons
    1 ui
    0.5 paprika (groen)
    0.5 paprika (rood)
    4 worteltjes (primeurs)
    10 kolfjes maïs
    2 sneetjes spek (gerookt)
    4 takjes tijm
    20 g boter (bakboter)
    20 dl visfumet
    10 cl vermouth (droog)
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 citroenen
    3 blaadjes lavas

     

    De reuzengarnalen pellen, spoelen met koud water, droogdeppen, overlangs middendoor snijden en de darmkanaaltjes verwijderen.

    De rode en groene paprika in kleine stukjes snijden.

    Vier minispiesjes maken door afwisselend telkens een stukje reuzengarnaal en een stukje paprika op een spiesje te rijgen.

    Het spiesje afwerken met een stukje maïs en een champignon.

    De paling in mootjes van 2 centimeter verdelen, spoelen en droogdeppen.

    De ui pellen en in kleine partjes snijden.

    Vier minispiesjes maken met de palingmootjes, partjes ui en champignons.

    De Noordzeetongfilets oprollen en vastprikken met een cocktailprikkertje.

    De Sint-Jakobsnoten spoelen met koud water en droogdeppen.

    De gerookte zalm in blokjes snijden.

    De worteltjes in blokjes verdelen.

    Per persoon een vel aluminiumfolie (15 centimeter op 15 centimeter) tot op 5 centimeter van de rand instrijken met boter.

    In het midden van elk vel een Sint-Jakobsnoot leggen en bestrooien met de blokjes zalm, wortelen en een takje tijm.

    Bevochtigen met wat visfumet en de folie dichtvouwen tot kleine papillotten.

    De langoustines spoelen met koud water, pellen en het darmkanaal verwijderen.

    Het staartje dichtvouwen en op een satéstokje prikken.

    Aan beide kanten van het staartje een maïskolfje en een spekblokje prikken.

    De tarbotfilet, de zeeduivelfilet en de roodbaarsfilet in kleine blokjes snijden, spoelen met koud water en droogdeppen.

    De verschillende soorten vis op een dienblad schikken, de minispiesjes en de papillotjes eromheen.

    Het dienblad naar wens garneren met de verse kruiden en de citroenpartjes.

    De visfumet aan de kook brengen met de vermouth, een weinig citroensap en de sojasaus.

    De lavasblaadjes toevoegen, drie minuten laten koken en zeven.

    Aan tafel de brander zo regelen dat de visfumet niet doorkookt, maar tegen de kook aan blijft pruttelen.

    De visblokjes op een fonduevorkje prikken en pocheren.

    Voor de papillotjes en de minispiesjes een netje gebruiken.

    Serveren met rijst, aardappelen in de schil, witte-wijnsaus en rémouladesaus

     

     

    Bavarois met vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eierdooiers
    10 dl melk (halfvol)
    7 blaadjes gelatine (van 3 g)
    200 g suiker
    100 g aardbeien
    100 g druiven (ontpit)
    1 appel (Jonagold)
    50 g braambessen
    250 g frambozen
    30 g boter (bakboter)

     

    De melk opkoken met de suiker, de pan van het vuur nemen en er de losgeroerde eierdooiers doorkloppen samen met de vooraf in koud water geweekte gelatine.

    Een bavaroisvorm met boter bestrijken en daarin het schoongemaakte fruit leggen, behalve de frambozen.

    De warme eiercrème op de vruchten gieten en laten afkoelen.

    Vervolgens in de koelkast nog een paar uur laten opstijven.

    De bavarois in plakken snijden en serveren met een coulis van de gepureerde frambozen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!