Champignonroomsoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 g champignons 30 g boter (bakboter) 1 ui 2 sjalotten 40 g bloem (tarwebloem) 15 dl bouillon 1 dl room 1 eierdooier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
De champignons schoonmaken, in schijfjes snijden en gaarstoven in een weinig boter.
In de rest van de boter de fijngesneden ui en gesnipperde sjalot even aanfruiten.
Bestrooien met bloem en aanlengen met de hete bouillon.
Even laten doorkoken, de gestoofde champignons toevoegen en op smaak brengen.
De soep afwerken met een eierdooier en room.
Versieren met fijngehakte peterselie.
Gesmoorde rode poon op een groentebedje
Ingrediënten voor 4 personen
4 rode ponen (van 500 g) 4 tomaten 1 teentje knoflook 1 courgette 1 venkelknol 250 g champignons 3.5 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 50 g boter (bakboter) peper zout 8 sprietjes bieslook
De rode ponen leeghalen, ontdoen van de kieuwen en zorgvuldig spoelen.
De tomaten pellen, in partjes verdelen, ontpitten en in blokjes snijden.
De courgette en de venkel schoonmaken en fijnsnijden.
De schoongemaakte champignons in dunne plakjes snijden.
De groenten en de geplette knoflook gedurende 2 minuten fruiten in de boter.
Alles op de bodem van een vuurvaste schaal leggen.
Hierop de rode ponen schikken en ze lichtjes kruiden met peper en zout.
Alles overgieten met de witte wijn en de visfumet.
De schaal bedekken met aluminiumfolie en 20 minuten laten garen in een oven van 230 graden.
De vis en de groenten op verwarmde borden schikken en versieren met bieslook.
Serveren met gestoomde aardappeltjes.
Carobmousse
Ingrediënten voor 4 personen
100 g carob-chocolade 2 eieren 2 dl slagroom
Hou 1/4 van de chocolade apart.
Smelt de rest langzaam au bain marie.
Scheid wit en dooiers van de eieren.
Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.
Klop eiwit en slagroom apart stijf.
Schep beide voorzichtig door het mengsel.
Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.
Rasp de rest van de carob.
Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.
|