Wellicht bent je wel eens verrast met koffie uit de twee glazen bollen in een mooie eetgelegenheid. Koffiespecialisten beschouwen deze manier van zetten als één van de beste om smaak en aroma optimaal tot hun recht te laten komen. De glazen behuizing garandeert immers dat niets in aanraking komt met de koffie.
Het toestel voor Cona koffie bestaat uit een trechtervormige glazen bol met filtertje, die wordt gevuld met 5 à 6 dessertlepels (relatief grof) gemalen koffie. In een tweede glazen bol daaronder wordt water d.m.v. een alcoholvuurtje tot koken gebracht. Dit kokend water stijgt langs een centrale buis omhoog en sijpelt zachtjes door de gemalen koffie. Na het verwijderen van het alcoholvuurtje zal de lucht in die bol afkoelen en hierdoor een vacuum veroorzaken. Het aftreksel wordt vervolgens, door het filtersysteem heen, in de onderbol teruggezogen. Het koffiedik blijft in de trechter achter, waarna de bovenste bol kan verwijderd worden. Eens uitproberen met de feestdagen...?
Info: The Golden Coffee Box Lees HIER MEER over het serveren.
|