Ingredienten: 6 dessertlepels gemalen koffie 6 koppen water 4 repen bittere chocolade 1/2 glas water 100 g suiker 4 soeplepels slagroom Snufje poederkaneel 6 soeplepels whisky
Bereiding: Zet de koffie Doe de chocola in een pannetje met het water (bain-marie) , laat het smelten en roer erin om een smeuige massa te krijgen. Haal de pan van het vuur, doe er de koffie, de suiker, de licht opgeklopte room, de kaneel en de whisky bij en vermeng alles goed. Laat de drank in de koelkast afkoelen. Zeer koud serveren.
Meer over chocoladedrinks: zie website van de week...Bon-Bon Jour/Nuit.
Info: Cocktails & Appetizers
Reacties op bericht (1)
21-12-2008
Kerstwensen
Pedro & Lewiske wens jullie samen een gezellige kerst ...
met veel plezier ..Lieve groet José xxx
en ...OO..zeg het water loopt mij hier in de mond
met die chocoladekoffie, heb alles in huis behalve de chocola
21-12-2008 om 15:05
geschreven door Madammeke
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)