Aangezien het forelvissen niet echt mijn hobby is en dit dan ook slechts zeer sporadisch doe, was dat forelvissen in Baal bij Tremelo weer een kleine ontgoocheling. Ons groepje bestond uit 4 'vissers' euh pardon 'forelvissers'. Slechts 2 kleine forellen van de 24 gevangen beestjes was mijn aandeel. Aan het einde had ik nog een volle doos met maden en meelwormen over. Langs de andere kant is een verse forel steeds welkom en daarom waag ik mij hier aan een receptje(*) van "forel in folie": Forel in folie Voor 4 personen. Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 10 - 15 minuten Oven: 180 graden C Ingrediënten: 4 Forellen, 2-3 sjalotjes, takjes rozemarijn, citroensap, 115 gram boter, 115 gram geschaafde amandelen, zout en peper Bereidingswijze: Vis schoonmaken, vinnen verwijderen, wassen en drogen en de binnenkant met zout en peper bestrooien en leg in elke vis een takje rozemarijn. Hak de sjalotjes. Smelt de boter. Bestrijk 4 stukken folie met gemolten boter en leg de vis erop. Snijd de vis op 2-3 plaatsen in. Strooi de gehakte ui, zout, peper, citroensap en wat gesmolten boter over de vissen. Vouw de folie goed dicht. Plaats de forellen in de oven.![](http://www.cokiesplace.nl/images/forelmettomaatenvenkel.jpg) Bak intussen de amandelen in de overgebleven boter bruin met wat zout, peper en citroensap. Maak de plakjes open, giet saus over de vissen en garneer met schijfjes citroen. Smakelijk!
Nonkel Rudolf in volle actie.
(*) éénmalige verschijning van receptje op mijn blog!
|