![Click to visit ImageShack® for free image hosting!](http://img405.imageshack.us/img405/2853/10okt05wijnbladsmall3cj.jpg) (foto: Pedro)
Het is lange tijd een raadsel gebleven waarom de wijnboeren in Frankrijk zelden vermoeide benen hadden, tot iemand op het lang bewaarde geheim van de kruidenleer stuitte. De Franse wijnboeren hadden de gewoonte om de rode wijnstokbladeren te verzamelen die tijdens de druivenoogst in overvloed aanwezig waren en hier aftreksels van te maken en pasta-achtige kompressen. De aftreksels werden in flessen gegoten en regelmatig in kleine hoeveelheden ingenomen. De pasta van de wijnbladeren werd gebruikt om de vermoeide benen mee in te smeren.Men had een waardevol kruidenmiddel ontdekt.
Inmiddels is vastgesteld wat de actieve bestanddelen van rode wijnstokbladeren zijn. De extracten zijn verder ontwikkeld tot een moderne zuiver plantaardig product. Deze periode markeerde de geboorte van het product Antistax®. (info: Antistax)
|