2009santiagogoudenmuntPedro.jpg image by Pedro48
Klik op de afbeelding
voor een bezoek
aan Pedro's Santiagoblog.

Categorieën
  • Bezienswaardigheden (31)
  • Fietsen (176)
  • Geocaching (82)
  • Koffieticje (135)
  • Natuur (8)
  • Reizen en citytrips (42)
  • Tussendoortje (124)
  • Wandelen (1)
  • Rondvraag / Poll
    Waar gaat u op vakantie?
    Ik blijf in België...
    Frankrijk
    Spanje
    Italië
    Duitsland
    Griekenland
    Andere
    Bekijk resultaat

    Casa Baccelli, via S.Stefano 106, Montaione, Toscana, Italy.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Bon-Bon Jour-Nuit
    Bed & Breakfast
    Chocolade
    Koffie
    dv1.jpg image by Pedro48
    dv3.jpg image by Pedro48
    dv9.jpg image by Pedro48
    dv26.jpg image by Pedro48
    dv29.jpg image by Pedro48

    Wandelblogs
  • Natuurfreek
    Tuin & Natuur
  • Open exoten tuinen
  • Natuurpunt
  • Bosrand
  • Tuinen van Engeland
  • Greenpeace
  • Tuinadvies
  • Kruidengeneeskunde
  • Groene waaier
  • Bloemenplanten
  • Natuurhulpcentrum Opglabbeek
    Santiago de Compostela
  • Wandelend op weg naar Santiago 2006
  • Frank op weg naar Compostele 2003 (postuum)
  • Jacobean Year 1999
  • Luus & Martien fietsen naar Santiago de Compostela 2006
  • Vlaams Genootschap van Santiago
  • Amstelveen - Santiago 1998
  • Sint Jacobsfietsroute in 3 jaar naar Santiago
  • Pelgrimstocht Camino de Santiago van 1997 tot 2003
    PEDRO achterna in...

    Photobucket
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé

    Het moet gezegd, wanneer we lang achter ons PéCéke zitten komt er van beweging weinig in huis. Dus wat doet uwe nederige dienaar dan, juist ja meer bewegen. Op de bloglaan aan bewegingsformules geen nood, je moet ze alleen weten te vinden. Nu zijn er bij die sportieve bloggers wel een heel klad voetballers bij, passief en actief, maar ook joggers, lopers, wandelaars, wielrenners en fietstoeristen. Zelfs vliegeniers vind je op de bloggenlaan en bloggers die het iets kalmer aandoen en langs de waterkant zitten te vissen. Paarden- en hondenliefhebbers lopen er kriskras door elkaar. Waar het nu om gaat is dat je beweging hebt, het stroeve uit je knoken halen, je uitleven op een gezonde manier… Niet iedereen op de 50 plus leeftijd kan zich dit nog fysiek permitteren maar probeer dan toch al zittend uw stramme knoken wat te oefenen.
    Dit gezegd zijnde heb ik vandaag afspraak met enkele van de actieve bloggers. Aangezien ikzelf een fervent fietser ben, hup de fiets op en ga ik de bloggordel rijden en verplaats ik mij naar de ‘Blogvelodrome’, de plaats van het gebeuren, benieuwd wat en wie we daar krijgen…xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    De sportievelingen van Bloggenland besluiten om allen de bloggordel mee te fietsen. Het wordt een lange maar mooie tocht. Onderweg komen we nog enkele oude bekenden tegen die van uit hun deurtjes staan of zitten te supporteren.

    Er wordt honderduit verteld over de sportieve prestaties van vroeger en nu.
    Zo heb je Evert die de TOCHT der TOCHTEN - de Elfstedentocht -, de manifestatie van zijn leven, heel intens beleefd. Jammer voor Evert hebben we tegenwoordig zo weinig echte ijsdagen zodat hij voor zijn sport te beoefenen vaak moet uitwijken naar het Hoge Noorden of naar Oostenrijk. Evert doet ook zijn verhaal over de Friesche Elfsteden Vistocht en over zijn club AJAX.
    Aan de eerste helling van de dag snort Smieter ons voorbij op de derny van CHRIS2005.
    De dernycollega van Joop Zijlaard heeft een lange loopbaan gekend als wielrenner en dernygangmaker wat Smieter netjes illustreert in zijn eigenste plakboek.
    Er wordt tijdens deze fietstocht globaal met een compact peloton gereden, gelukkig niet het vuurpeloton van Zorro en Co.
    Af en toe gaat er een sportieveling zijn KOERS-IN-ZICHT etaleren. Cyclobob kan moeilijk blijven zitten zeker als je weet dat hij bezeten is van het cyclocrossgebeuren. We fietsen in een mum van tijd naar zijn wiel en vragen wat hem bezield. “Ach ik wil wat foto’s maken van het hele gebeuren” zegt cyclobob, “want alle foto’s op mijn blog zijn eigenhandig gemaakt, dus deze moeten dat ook zijn”. In zijn vrije tijd, dus altijd, schuimt cyclobob zowat alle veldritten af om unieke plaatjes te schieten.
    In ons zog rijdt LISATIM van de wielertoeristen Jodabo. Lisatim vertelt over de gereden tochtjes en bereden paden. Met veel tekst en weinig beeldmateriaal tracht Lisatim de wielertoerist mee te laten genieten van hun wekelijkse al dan niet dagelijkse fietstochtjes. De voetballende blogsportievelingen hebben het even lastig om in het wiel te blijven maar ook zij die elk weekend en ook tussendoor achter een bal aan hollen weten de bloglaan in hun ban te houden.
    KFCHEIKANT is er zo eentje van. Geel-rood, niet te verwarren met de Malinois uit Mechelen, praat niet alleen over de Zeelse voetbalclub maar biedt zelfs een huis te koop aan. Zaken zijn zaken volgens geel-rood.
    In de buik van het peloton tref ik de Guy aan. De man achter “SUPPORTERSCLUB ONS VERMAAK”. Supportersclub van KV Mechelen. Ons Vermaak geeft ons de uitslagen mee van Malinwa en etaleert eveneens belangrijke feiten uit de lange geschiedenis van de club. Guy zit ook niet verlegen om er af en toe een goeie mop door te weven. Ik laat me even uitzakken naar de staart van ons peloton en zie daar een rare snuiter op de fiets zitten, in Yogahouding notabene.
    WOMINGELS tracht mij duidelijk te maken dat dit een manier van doen is waarbij niet alleen het lichaam maar ook de geest baat bij heeft. Eigenlijk is Yoga geen sport maar zou iedere sporter het wel moeten beoefenen. Deze ex-staatsambtenaar op rust vertelt me tijdens onze zij aan zij het hoe en waarom van Yoga. Ik citeer hierbij volgend gegeven: “Heb je ooit aan de rand van een veld gestaan waarop de boer aan het ploegen was? Snede voor snede en aan een gestadig tempo scheurt de ploeg  de aarde open en keert ze om. Deze bewerking gaat door tot de ganse akker omgeploegd is. De bewerking gaat steeds rechtdoor a.h.w., met onverstoorbaar geduld .Zo dient het ook met de yogabeoefening te zijn. Steeds voortdoen .Met geduld het stijve lichaam soepel maken tot het los en ongedwongen kan neerzitten om de verdere treden van de yogabeoefening te kunnen aanvatten. Ook voor de yogabeoefening geldt het spreekwoord  HAAST EN SPOED IS ZELDEN GOED
    ” .
    Langsheen het blogparcours kom je ook tal van maneges tegen. Dat zie je eerst wanneer je de natuur in gaat of door de natuur fietst. De opmerkelijkste is toch wel deze van JULIE, een 11-jarige die blijkbaar goed gedeisd tussen ons. Want al wandelend met haar pony Esperanza langsheen de drukke fietsweg weet zij haar pony goed onder controle te houden.
    Al geruime tijd vliegt daar boven onze hoofden een CESSNA. Je weet wel, loopings maken en keren en draaien. Eén van onze begeleiders weet me te vertellen dat Ben aan de stuurknuppel en dat Ben bezig is met luchtfoto’s te maken van Bloggenland.  Na een lange en snelle tocht komt de velodrome in het zicht.
    Net voor het binnenrijden van de velodrome aan de sporthal wordt ik bijgehaald door Luc “DE LEUKE FIETSER”. Fietsen betekent voor Luc en vrouwtje Carine, genieten langs stille waters, kanalen, kerkwegels, onverharde dreven enz. Op tijd en stond houdt hij halt aan een bezienswaardigheid om op de gevoelige plaat vast te leggen. Tijdens een fietstocht halt houden aan een heerlijk terrasje is geen overbodige luxe en wordt dan ook regelmatig gedaan vertelt Luc me nog vlug alvorens de laatste meters aan te vatten. Luc is een levensgenieter op de fiets.

    In ons wiel komt CHAREL over de meet. Charel de fietser heeft vorig jaar zo’n slordige 4000 km afgelegd met zijn stalen ros. Het is aan Charel te zien, getaand gezicht, armen en benen zo bruin als een kastanje en de rest zal wel wit zien zoals bij die echte renners. Charel deelt zijn fietsroutes in woord en beeld met alle bloggers.

    We gaan de dorstige laven in de sporthal en daar begint net een basketbalwedstrijd van GRINTA, later op de avond komt daar ook nog hun minivoetbalploeg aan de beurt. grinta is blijkbaar ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Onderweg hebben we geen stops gehouden om alzo de biljarters niet te storen. Maar die komen op een andere keer wel in de kijker.

    foto_groep_wielrenners.jpg 

    Wel, dat heeft deugd gedaan, daar is het iedereen mee eens. Beweging hebben we nodig, jong en oud. Nog even dit meegeven:

    Lichaamsbeweging is erg belangrijk om een gezond lichaam in evenwicht te houden. In functie van gezondheid moeten volwassenen dagelijks minstens 30 minuten bewegen.

    Kies activiteiten die je in het dagelijks leven kan inpassen en toch de gezondheid bevorderen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, stevig doorstappen, de trap nemen enz.

    Ook heb ik even navraag gedaan of het mogelijk is wanneer men een chronisch pijnprobleem heeft zijn conditie toch nog te verbeteren.

    Hier op kreeg ik volgende uitleg:

    “Ja, het is mogelijk mits bepaalde regels te respecteren. Raadpleeg uw arts om een plan op te stellen, aangepast aan uw problemen. Uzelf moet het probleem in handen nemen, gij moet het verwezenlijken. Neem volgend voorbeeld:

    -         Minimum 30 minuten per dag een gematigde activiteit hebben. (fikse wandeling maken)

    -         Het moet een ‘regelmatige’ activiteit zijn d.w.z. het liefst alle dagen van de week.

    -         Op een geleidelijke manier de intensiteit en de duur opbouwen.

    -         Stel een doel voorop, maar let er vooral op dat het voor jou wel haalbaar is. Wees redelijk in je doelstelling. Weet je: ‘doe je pijn geen pijn!’

     

     PieterVé

    Foto
    Om deze sportieve oufit, uit de collectie van Madammeke,
    te dragen op onze fietstocht
    was het netjes iets te koud hé Cooltje.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    20081224Pedro.jpg image by Pedro48
    Over mezelf...
    Ik ben Pierre V alias Pedro
    Op Sinterklaasdag,
    anno 1948,
    ben ik als Mechelaar
    de wereld op gezet.
    Nu al geruime tijd
    woonachtig in
    "mijn dorp in de Kempen".
    Hobby's:
    Fietsen in de vrije natuur
    Geocaching en koffieleut...
    Heb net een fietstocht als peregrino
    naar  Santiago de Compostela 
    achter de rug ten voordele van...
    LCH Belgium vzw
    (Langerhans Cel Histiocytose)
    logo150devrolijkebloggezw1.gif

    untitled-3.jpg picture by Pedro48

    Profile for PedroLewis


    Inhoud blog
  • Koffiedrinken in Italië
  • Spaghetti
  • Opkuis
  • Koffieticje
  • Toscane van het noorden?
  • Toscane
  • Les Jardins d'Annevoie
  • Dinant
  • Koffieticje
  • DonJon van Crupet

    100%
    150%
    200%

    LOEP

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • 02.33.60.84.63 (Jack)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Belgische zanger Matthias Lens. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Goede morgen (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Muziek Box Django Wagner (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Zomaar een kaartje gemaakt. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Geniet van de eerste dag van het weekend!! (Rachel Belmans)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Fijne nachtrust! (Rachel Belmans)
        op Koffieticje
  • een aangename warme vrijdag (Patricia)
        op Mosseltijd...
  • Goede middag (Dirk)
        op Koffieticje
  • Een fijne zomerse midweek! (Rachel Belmans)
        op Greve in Chianti



  • Eerst vragen
    dan met
    toestemming
    kopiëren




    Archief per maand
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 09-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!