Inhoud blog
  • Italië : de eetgewoonten.
  • Vakantie in Italië 2010
  • Vakantie in Italië - koffiepraat
  • Vakantie in Italië (6) - Koffie
  • Vakantie in Italië (5)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    PIET BLOG
    CARPE DIEM
    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in Italië 2010
    Binnenkort vertrekken wij weer naar Italië. Naar Villastrada in Umbrië. Villastrada is een klein dorpje in Umbrië dat een ideale uitvalbasis is voor bezoeken aan Cortona, Arrezzo, Siena, Chiusi, Castiglione del Lago, Perugia, Montalcino, Montepulciano,Assisi en zelfs Rome.
    Het ligt op een heuvel met zicht over de weidse velden en het meer van Trasimeno. We gaan de trip in twee dagen doen met een stop in Saronno. We proberen de Gottardtunnel te nemen rond 18 uur, hopelijk is het dan wat kalmer en moeten wij niet uren verliezen om 10 km in file te rijden.
    De volgende dag rond de middag zouden wij dan in Villastrada moeten zijn.
    Een verslag van deze reis volgt.

    11-06-2010 om 10:32 geschreven door piet huybrechts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in Italië - koffiepraat
    Espresso wat betekent "uitdrukkelijk"met als bijkomende betekenis "snel" heeft in Italië zijn doorbraak gekend rond 1900.
    In Italië spreken ze van "un caffè" en heeft een mooie schuimlaag, een diepbruine crema ( vetten en suikers die door de hoge kracht uit de koffie worden geperst.)
    Een klein lepeltje suiker blijft erop drijven. De kombinatie van de koffie met de suiker en het laagje crema is overheerlijk.Probeer de drie smaken tegelijkertijd te degusteren.

    Op espresso gebaseerde koffies :

    doppio espresso : een dubbele espresso
    caffè machiato : een espresso met melkschuim
    caffè americano : een espresso in een grote tas , heet water toevoegen, lijkt op onze koffie.
    cappuccino : espresso met gestoomde melk en melkschuimin een kopje van 160 ml.
    ristretto : een esprsso met een een kleiner volume water = zeer sterk.
    caffè corretto : een espresso met een scheutje brandy,grappa of sambuca
    caffè latte : een grote koffie met een scheut melk , gewoonlijk 50/50
    caffè lungo : een espresso die wat langer bhijft doorlopen zodat het volume groter wordt. 

    in een bar , probeer je koffie al rechtstaand uit te drinken.

    09-06-2010 om 13:56 geschreven door piet huybrechts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/06-04/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Que bella Italia

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!