Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Links
  • seniorennet.be
  • Fotoclub Visueel Lichtaart
  • Mijn Facebook pagina
  • Photography by Alex Leys
  • Pols Fotoblog
    Iedere dag een foto met een kort tekstje.
    03-07-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli - Fiets- en voetgangersbrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wilde ik graag om zes uur de voetbalwedstrijd zien op TV. Na onze uitschakeling op het EK gaat mijn sympathie sowieso naar het elftal van mijn vele Nederlandse vrienden. Toegegeven, het moet gezegd dat hun nationale trots veel beter presteerde dan die van ons. Maar ook vandaag wilde ik toch ook een uur of twee fietsen. Ik moest wel wat langer wachten voor het helemaal droog werd maar net voor vier uur kon ik toch vertrekken.
    Mijn steeds ouder wordend geheugen laat mij wel eens in de steek en ik vermoed dat deze fietsbrug over de Schotense Vaart in Turnhout al wel eens voorbij gekomen is op deze pagina's, maar waarschijnlijk nog niet op deze manier. Leden van onze fotoclub en volgers die aandachtig de foto's die ik plaats bekijken weten wel dat ik van symmetrie hou. Dit beeld is daar weer eens een illustratie van. Ik realiseerde het me pas toen ik het thuis op de PC bekeek.  

    03-07-2024 om 00:34 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juli - De Nete
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het plan was van ons rond 5 uur voor de TV te zetten om de wedstrijd tegen Frankrijk te bekijken maar voor die tijd kozen we er voor toch nog even er op uit te trekken, kwestie van een frisse neus te halen, ons zelf te troosten met het idee dat we iets aan de tanende conditie doen en ook wel om de zenuwen onder controle te houden. We proberen altijd wel wat afwisseling te brengen in de routes die we kiezen en deze keer zijn we voorbij Kasterlee naar de Netevallei gefietst. Van op het brugje over de Nete aan de Desselse Baan kon ik deze foto scoren. Het vele groen, de spiegeling van de bomen... het geeft zeker een prima beeld van hoe mooi onze streek wel is.  

    02-07-2024 om 01:05 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni - Sa Marsj
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Braderij in de Turnhoutse winkelstraten, winkels die op zondag open zijn in het Shopping Center langs de Steenweg op Gierle... redenen genoeg voor het vrouwke om naar Turnhout te fietsen vandaag. Ik gaf het al eerder aan: shoppen is niet mijn ding maar om de gevolgen van de alcohol-overdaad van gisteren uit mijn lijf te krijgen vond ik het goed om haar te vergezellen. In Turnhout zijn we enkele uren onze eigen weg gegaan en natuurlijk heb ik weer een tijdje achter mijn fototoestel aan gefietst. Ook bij de yachthaven aan de kanaalkom ben ik eens gaan kijken. Er is meestal wel iets te zien daar... en te fotograferen. Vaak zitten er leuke typetjes op de banken, er zijn ook altijd diverse soorten watervogels, spiegelingen... maar deze keer was het de naam van een van de aangemeerde boten die me opviel. "Sa Marsj"... hoe kom je er op? Ik weet zeker dat de eigenaar een leuke kerel (of dame) is, met de nodige zin voor humor. Zo zie je maar dat er meerdere redenen zijn om een foto te maken. Los daarvan vind ik de kleurencombinatie, rood-wit-zwart met het groen van de algen op het wateroppervlak ook al fotowaardig.

    01-07-2024 om 00:50 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was weer de laatste zaterdag van juni, later kunnen we het niet plannen voor de jaarlijkse bbq van onze fotoclub. Want later zijn al veel leden vertrokken voor een verkwikkende vakantie in verre landen. Vandaag waren er ook al enkele afwezigen maar al bij al waren we toch meer dan tevreden dat het merendeel van de leden van deze ultieme bijeenkomst kwam genieten. De accomodaties van de Kempenridders, de ruiters van ons eigenste Lichtaart, waren weer de plek om van een gesmaakt samenzijn en heerlijk van de grill komende lekkernijen te genieten. Dat er ook wat vloeibare versnaperingen voorbij kwamen mag niet verbazen he. Een origineel standpunt voor een foto van de dag was niet moeilijk te vinden met de drone...

    30-06-2024 om 20:52 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juni - Stilleven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een toch wel vrij gevulde dag wilde ik in de loop van de avond eindelijk deze al lang geplande foto maken. Twee, of misschien wel drie jaar geleden plukte het vrouwke tijdens een wandeling in de buurt van het Giels Bos enkele takken van deze uitgebloeide, toen al verdorde plant. Ze vond het zeer decoratief en ik was het er volmondig mee eens. Al die tijd stond het boeket altijd wel ergens in de woonkamer... op de piano, op de tafel in de zitkuil op een bijzet-tafeltje, naast de TV, we konden er maar geen afscheid van nemen. Tot vandaag. Het vrouwke vond dat ie nu maar moest verdwijnen. Ik wilde hem toch nog een waardig afscheid gunnen in de vorm van een pagina in mijn komende jaarboek 2024. Camera op statief, de 50 mm lens er op, de vaas met de overjaarse takken op een houten krukje en het vrouwke wilde helpen door een reflectiescherm achter het geheel te houden. De achtergrond, inclusief het vrouwke heb ik weg gekloond en vervangen door een grijze achtergrond al de rest is onveranderd. omdat ik de naam van de plant niet ken noem ik het maar "stilleven".      

    29-06-2024 om 00:31 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juni - Shopping Park Olen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vrouwke wilde naar het shopping park in Olen, met de fiets, dat zag ik wel zitten. Niet dat ik zo gek ben op shoppen, maar het ritje er naartoe sprak me zeker aan. Terwijl het vrouwke haar ding deed wilde ik wat fotograferen en dan nog iets consumeren vond ik ook wel een aanlokkelijk plan. Qua fotografie heb ik me nog eens gewaagd aan de futuristische zeildoekconstructie boven het middenplein tussen de Lunchgarden en Brasserie O. Qua afwisseling van onderwerpen is dit nog eens een bijna abstrakt beeld. Toen ik fotoverzadigd was heb ik plaats genomen op het terras van die gerenommeerde brasserie O en wat bleek? Ze verkopen daar warempel geen Duvel... Godgeklaagd!!! Er is daar in de buurt helaas geen alternatief dus ben ik er toch maar blijven zitten en heb ik zeer tegen mijn zin iets anders, iets minderwaardigs moeten bestellen om te wachten tot het vrouwke uitgeshopped was.

    28-06-2024 om 00:38 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    27-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni - De Molen van't Veld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zeker niet de eerste keer dat ik windmolens fotografeer om op deze pagina's te tonen. En het is ook niet voor het eerst dat ik de Molen van't Veld in beeld neem maar toen ik er vandaag voorbij gefietst kwam was er niet alleen mijn Sonytje dat begon te wriemelen in mijn zak om er uit te mogen, er was ook de drone die zich roerde in de fietstas... hij wilde absoluut even de lucht in. Ik heb 'm dan maar zijn zin gegeven. 

    27-06-2024 om 01:23 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni - Houtkanten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag nog eens op pad geweest met de drone. Ik had via Lucien, neefje van het vrouwke, de vraag gekregen of ik eventueel wat drone-foto's wilde maken van de Lommelse houtkanten. Een kennis van hem was bezig met het schrijven van een boek over dat onderwerp en enkele dronefoto's zouden zeer welgekomen zijn in de lay-out. Ja natuurlijk wilde ik dat graag doen... dit is een hobby he.
    Ik heb me laten brengen naar plekken in Lommel die ik alleen zeker nooit gevonden zou hebben en waar restanten van oude houtkanten waren die vroeger percelen afbakenden, er waren ook onverwachte prachtige bossen en bosjes, o.a. vlak bij het stadion van Lutlommel... En dan waren er ook nog nieuw aangeplante houtkanten zoals te zien is op deze foto. Bij het industriegebied Maatheide waren er volgens Lucien ook nog enkele vennetjes naast de nieuw aangeplante houtkant. De wandeling er naartoe werd na al teveel tussenstops als iets te ver ingeschat en ik heb de drone er dan maar naartoe gestuurd terwijl wij op het fietspad bleven wachten. Het tweede vennetje had ik ter plekke niet meteen gespot op het scherm, maar thuis,bij het uitvergroten op de PC zag ik het warempel. Rechts is de industrieweg, nog meer naar rechts Farm Frites, meer in het midden het  fietspad waarlangs wij naar Hoevezavel fietsen als het weer het toelaat om te gaan wandelen met de bejaarden, ook in het miden de vennetjes en dan links de houtkant waar het eigenlijk om ging. 

    26-06-2024 om 02:12 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni - De Demervallei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren vanmiddag op bezoek bij mijn zus in Langdorp, een deelgemeente van Aarschot. Zus woont in de Demervallei, vlak bij de Demer. Als je langs de voorkant het huis binnengaat ben je op het gelijkvloers maar aan de achterkant zit je dan op de eerste verdieping, dat komt natuurlijk door het relief in de vallei. Als je gezellig iets zit te drinken buiten op het terras heb je een prachtig vergezicht over het landschap. Nog niet zolang geleden is daar trouwens ook dit jaar de gravel-wielerwedstrijd Dwars door het Hageland weer enkele keren voorbij gekomen en op dat zelfde weggetje zag ik vandaag regelmatig beweging. Ik vermoed dat de school net uit was. Ik heb mijn fototoestel genomen en gewacht tot er enkele opvallende kleurtjes in beeld kwamen in het kijkvenster door de bomen en dan heb ik afgedrukt. Het is redelijk veraf en het onderwerp is daarom vrij klein. Ik vrees dat er op een smartphone weinig van overblijft, zelfs op een PC is het kantje boord omdat de maximale toegelaten afmeting van de langste zijde van een foto op deze site 1500 pixels is. Het oorspronkelijke formaat is ongeveer 6000 pixels... hij is hier dus al flink verkleind. De belangrijkste bedoeling van deze blog is evenwel om er ieder jaar een album van te maken en dan wordt de foto ineens 32 cm breed en dan komt ie volledig tot zijn recht.

    25-06-2024 om 01:20 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni - Zwanenfamilie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met zulk mooi weer blijft een mens  niet thuis he. Na een familie-brunch in Schoten zijn we in de loop van de namiddag alsnog gaan fietsen en voor ons doen is het een best iets langere tocht geworden. Via Herentals ging het naar den Herberg waar we een tussenstop ingelast hebben - iets met een grote rode D is daar altijd wel verkrijgbaar -, dan naar Grobbendonk, langs het Albertkanaal en vervolgens langs het Kempisch Kanaal weer naar huis. Langs het Kempisch Kanaal kreeg ik deze zwanenfamilie in het vizier en natuurlijk kon ik die fotomogelijkheid niet laten liggen. 

    24-06-2024 om 12:02 geschreven door Kosmopol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn blogvrienden
  • Martin Carels
  • Willy Duvel
  • Eddy Meuris


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!