Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek '03/09 -12 -2012

     

     

    Spelling ; Vernieuwd - vereenvoudigd Nederlands

       De weekKroniek

     


     

     

     

     
    EU op weg naar de afgrond

    Goed nieuws voor de Belgisse regering : werk verzekerd. 


    De falingen van zelfstandige ondernemingen in Belgieje nemen hand over hand toe. De werkloosheid die hieruit voortvloeit is niet te onderschatten. Het is duidelijk dat de uitgaven van de Belgisse bevolking zullen blijven dalen. Niet alleen kleine ondernemingen gaan over kop maar ook middelgrote bedrijven.
    Daarenboven blijft het aantal gezinnen stijgen dat het steeds moeilijker krijgt om op het eind van de maand de eindjes aan elkaar te knopen. Eén op zeven Belgen leeft nu reeds van een bedrag lager dan dat van de armoedegrens. Dit is een gemiddelde van 14 ten honderd over het ganse land. 15 ten honderd van de Vlamingen geeft aan niet meer of moeilijk rond te komen.

    Dit alles dank zij de Waalse overheersing op politiek vlak en de zwakke Belgisse Vlaamse regeerders.
    De Belgisse regering zal dus nog niet zo snel zonder werk vallen. Uit deze verschillende indikatoren blijkt dat een herziening van de door Europa "o zo bezongen" Belgisse begroting veel sneller dan verwacht zal moeten gebeuren. Hopelijk komen al hun vakansieplannen niet in gedrang. Dat zou pas een krisis zijn!
     

    Noot ; Ook werk voor de vakbonden.  Nu reeds wordt een job teloorgang berekend van meer dan 15000 jobs. Dit is heel wat meer dan de job teloorgang bij Ford. Gaan al deze mensen op een gelijke en dus rechtvaardige manier behandeld worden? Vrees niet, wij kennen het antwoord op deze vraag reeds.
     

     

    datum : (jp)  05 - 12 - 2012


    Onze Lukse brokkelt af.


    Landen als Slowakije en steden als Bratislava maken vooruitgang terwijl wij steeds verder wegzakken in een steeds dieper wordend moeras. Daar waar we ooit toonaangevend waren wat lukse, welvaart en veiligheid betreft worden we nu voorbijgestoken door deze landen en brokkelt ons aanzien zienderogen af.
    Dit is weliswaar niet uitsluitend het geval in Belgieje maar in de meeste landen waar de lasten opgelegd door Europa om de zwakkere broertjes te helpen, te zwaar doorwegen en waar de kreativiteit van de bevolking en van werknemers in de ondernemingen tot nul vergruizeld wordt.
    De groeiende negatieve houding ten opzichte van deze evolusie van vooral oudere werknemers zal nog toenemen gezien er steeds meer van hen gevraagd wordt zonder dat er ook maar iets positiefs tegenover staat. Het grootse gedeelte van onze welstand hebben we aan deze oudere Vlamingen te danken. Zij zijn het die voor deze welvaart hebben gezorgd, niet de Walen, niet de banken en niet de politisi, laat dit duidelijk zijn. Zij zijn er echter wel verantwoordelijk voor dat onze staat boven zijn stand is gaan leven.
     

    datum : (jd)  06  - 12 - 2012


    Het had heel anders gekund.

     

    Steeds meer Spanjaarden worden aanvaard door Belgisse kleine en middelgrote ondernemingen. In de bouw bvb gaan deze mensen weer naar huis in de winterperiode.
    Zij zijn deze lage temperatuur daarenboven niet gewoon en kunnen op deze manier op- uitstekende wijze de banden met hun gezin onderhouden.
    Deze mensen leveren uitmuntend werk en wijzen ons op het volledig verkeerd migrasiebeleid dat ons werd opgedrongen door de overheid (onder druk van enkele Waalse ministers ) en onder druk van de EU

     


    datum : (kj) 07 - 12 - 2012 



    datum : (kj)  - 12 - 2012


    De negenjarige Thomas verbetert.

    De Weekkroniek : De negenjarige Thomas verbetert

    Daarna dienen we de wijn en bier op. Daarna dienen we de wijn en het bier op.

    Nadien beginnen we met de bebakening. Nadien beginnen we met de afbakening.

    Bedankt Thomas voor je bijdrage.

    datum : (t) 06  - 12 - 2012

    Wat zogezegd Vlaamse media ons willen afpakken: Onze taalrijkdom

    Deze storing moet ons eerst passeren. Deze storing moet eerst overtrekken.
    Wanneer het onweer gepasseerd is. Wanneer het onweer over is.
    Terwijl zij met haar fiets passeerde. Terwijl zij voorbij fietste.
    Ik voel me gepasseerd. Ik voel me voorbij gestoken.
    Toen hij passeerde. Toen hij voorbijkwam.
    De auto die ons zopas passeerde. De auto die ons zopas voorbij reed.
    Hij passeerde de test. Hij slaagde voor de test.

    Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een bepaalde soort taalgebruik dat plots overal opduikt. Voorbeelden waardoor wij denken dat een soort van voorgeprogrammeerde regels door het voetvolk van sommige Vlaamse media als robotten moet worden gevolgd. Voorbeelden die duidelijk maken dat het wel degelijk om taalpollusie handelt. Wij zouden er absoluut niet verstomd van staan dat er instrukties gegeven worden waarin personeel vriendelijk maar dringen gevraagd wordt om daar waar het kan aan taalpollusie te doen. Het is best mogelijk dat er een interne lijst met verplicht te gebruiken woorden rondgaat in deze onbetrouwbare middens. Middens die met ons geld in stand worden gehouden en ons gegijzeld houden om ons te beletten verder te evolueren.
    Des te sneller je als Nederlandstalige zender afstand neemt van deze taal onwaardige wending des te beter je toekomst er uitziet. Kwaliteit wint het op de lange duur steeds op goedkope stijlloze discriminatie en diktaat.
    Het moet duidelijk zijn dat dit woord "passeren" uit een zeer arme taal gehaald werd. Het wordt voor alles en nog wat gebruikt. Het gebruik ervan in onze taal doet het woord bovendien gelijken op dialekt. Nog zo een lelijk woord dat ons tot vervelens toe door de stror wordt geramd is "Expeir". Jongens toch! "Ex peir" je zou voor minder beginnen te braken wanneer je dit konstant in één of andere reklame tegen je kop geslagen krijgt.

    datum : (jp) 05 - 12 - 2012


     

    Reklame

     

    Ook Touring heeft zich door de Vlaamse media laten verleiden om met haar reklamespot de diskriminatietoer op te gaan. Tegen de lagere bedienden wordt? Juist... wordt dialekt gesproken! Schandalig deze diskriminatie.

    Geen respekt voor uitspraken van het Grondwettelijk Hof.

    Groen! Kamerlid Eva Brems is het oneens met de uitspraak van het Grondwettelijk Hof over het boerkaverbod. Een Belg moet herkenbaar zijn op openbare plaatsen. Brems zou er dus niks op tegen hebben als er met een bivakmuts over het hoofd zou worden rondgelopen... Er is nog niet genoeg wantrouwen niet, Bremske?
     

    Dit arrest over het boerkaverbod doet dan ook bij niemand met gezond verstand vragen rijzen rond de vrije meningsuiting. Enkel bij mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien kunnen dergelijke bedenkelijke gedachten gevonden worden.


    datum : (dm) 07   - 12 - 2012


    Wolven

    Wolven is een Vlaamse reeks die drie jaar na de opnames wordt uitgezonden op tv één vanaf 4 december 2012.
    Tijdens het zappen gedurende de reklame die de serie Aspe op VTM regelmatig onderbrak bleven we uit nieuwsgierigheid even hangen op TV-één zender. Vandaag startte men er met de eerste uitzending van wolven.
    Tijdens de korte perjode dat we keken viel ons al dadelijk het slechte akteertalent op van verschillende spelers. De dialogen waren, zeker wanneer gevoerd door een zekere Axel Daeseleire, op bepaalde ogenblikken gewoonweg onverstaanbaar.
    Echt onduidelijker kon men de kijker het gesprek niet duidelijk maken.
    Wat het verhaal betreft kunnen wij jullie geen zinnig woord vertellen. De serie van Aspe op VTM was te goed om gemist te worden zeker voor een serie als Wolven waar je als Vlaming zelfs niet altijd verstaat wat er gezegd wordt.
    Daarenboven was de serie op VTM één van de betere die men in de reeks ASPE gemaakt heeft. Mischien wel de beste. In beter Nederlands opgenomen en met een uitstekend s(c)enario. Alleen Maaike Cafmeyer viel een beetje uit de toon wat haar uitspraak betreft. (In deze uitzending alleszins - later is men ook hier in verschillende afleveringen platter gaan praten) Wij vergeven het haar van harte gewoonweg omdat wij er getuigen van waren tijdens een uitzending van de kruitfabriek, dat zij niet beter kan. Ze had er zoveel moeite om haar inbreng duidelijk uit te brengen dat wij er medelijden mee hadden.

     
    Ons vervolgverhaal voor de kleintjes geschreven door Opa Mark. 

    Opa vertelt.

    Eefje heeft een zus. (sister) De zus van Eefje heet Leen.
    Leen en Eefje hebben twee broers. (brothers [brodders]) Zij heten Daan en Jakob.
    Het zijn twee echte rakkers. (rascals)
    Eefje's mama en papa zijn zeer trots (proud) op hun kinderen. (children) [tchildren]
    Zij doen goed hun best op school (school [skoel]) zegt papa.
    Eefje helpt mama zelfs met de vaat. (washing-up)

     

    07-12-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!