www.patagonponcho.com
Inhoud blog
  • Een tasje soefi?
  • EMRD was da?
  • Ritme in woorden
  • Cosmisch alfabet
  • Cosmisch alfabet
    Foto
    Argentinië presenteert zich als een land vol tegenstrijdigheden: Buenos Aires, met zijn blik gericht op het oude continent, Europa; het binnenland, gericht naar zichzelf in volle ontplooiing. Wat drijft mensen om een nieuw land te bevolken? Dit boek probeert de voetsporen te volgen van de goudzoekers in Patagonië. Patagonië, het einde van de wereld, het begin van een nieuw leven. Voor vele Europeanen is dit een totaal onbekende streek, hoewel de geschiedenis verbonden is met die van Europa.

    De taal is het voornaamste instrument waarmee de mens weigert de wereld te accepteren zoals ze is.

    Wij hebben het vermogen, de behoefte, de wereld te loochenen of te 'ontzeggen', ons een andere voorstelling te maken, haar anders te beschrijven.

    George Steiner

    Foto

    Hoe vaak zeggen we niet : woorden schieten me tekort. Meestal is dat om emoties uit te drukken. Emoties van spijt, dank, verdriet, plezier, liefde... Juist dan komen echte woorden. Woorden in tranen, in een schaterlach, in een omhelzing. En dat zijn Echte Woorden voor mij.

    Hoofdpunten blog buenosaires
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenuwvriend
    blog.seniorennet.be/dierenu
    Een interessant adres?
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto

    Voor Pascal Paepen zijn zakendoen en economie altijd al een tweede natuur geweest. In Londen, diep in het financiële hart van de City, voelt hij zich dan ook thuis.

    The Crosse Keys is een pub gevestigd in een voormalige bank die zaken deed met China. Binnenin gaat het er druk en luid aan toe en Paepen lacht wanneer hij onze verwonderde blikken ziet. "Dit is waarschijnlijk een van de goedkoopste adresjes in deze buurt. Het moederbedrijf JD Wetherspoon is beursgenoteerd, maar deze pub houdt de prijzen voor gerechten bewust laag. Hier maken ze geen winst op het eten, maar enkel op de sloten bier."
    Toen enkele jaren geleden KBC een Britse bank overnam die juist hierin was gespecialiseerd, greep Paepen snel de kans om zijn koffers te pakken en naar Londen te verhuizen. Voordien was hij zeven jaar lang trader in de marktenzaal van Brussel.
    Ook een kopje koffie?

    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De vier levensakkoorden.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    1. Sta achter je woorden: 

     

    Spreek met integriteit[1]. Zeg enkel wat je wil zeggen, druk je simpel uit, draai niet rond de pot, zodat je zelf verstrikt raakt in je eigen woorden en gedachten. Probeer niet te roddelen. Misbruik de kracht van het gesproken woord niet, als je iets zegt, zeg het vanuit je hart en met liefde en respect.

     

     

    1. Neem niets persoonlijk op:

     

    Wat anderen zeggen en doen is een projectie van hun eigen waarheid, van hun eigen droom, realiteit, hun eigen Maya (illusie).  Niets van wat ze doen heeft eigenlijk met jouw te maken. Als je immuun wordt voor de opinies en daden van de anderen, kan je veel lijden en vermeend slachterofferschap achter je laten.

     

     

    1. Doe geen voorspellingen, veronderstellingen:

     

    Probeer de moed op te brengen om te vragen en uit te drukken wat je zelf werkelijk wil. Comuniceer met anderen in een meest mogelijk klare taal, misverstanden, dramas en verdriet vermijdend. Alleen al door dit akkoord zal je zien dat je je leven totaal kan veranderen.

     

     

     

    1. doe steeds het maximum, doe je best:

     

    het beste van jezelf geven, verandert eigenlijk elk moment, het zal verschillen naargelang je je goed of slecht voelt.  Onder gelijk welke omstandigheid zal "het beste" steeds anders zijn, maar als je je best doet, kan je jezelf niets verwijten, al geven de omstandigheden niet altijd een succes.  Doe gewoon je best en vermijd steeds jezelf te verwijten, beoordelen, veroordelen en zoek geen uitvluchten, ook niet voor jezelf. Verstop je ook niet achter jammerklachten.

     

     

     

    Inleiding naar de verdere uitleg van deze akkoorden:

     

    Woorden zijn zoals zaadjes, en de menselijke geest is de voedingsbodem, maar enkel de zaadjes waar we klaar voor zijn zullen ontspruiten.-tolteekse vers.

     

    Als je voor het eerst de vier akkoorden leest, zal je bij jezelf wel vaststellen dat ze niet nieuw klinken. Het zijn dingen die je al eens eerder gehoord hebt, of ervaren hebt in je leven. Ze klinken je bekend in de oren, maar ze zijn daarom niet simpelder om ze een plaats te geven in je leven.  Velen van deze akkoorden zal je, volgens je eigen denken, al wel een plaats geven in je leven, maar wees eerlijk, is het niet alleen een wens? Hebben ze echt een plaats?

     

    In ons leven hebben we al veel akkoorden gemaakt, met onszelf of met anderen. Maar als je ze goed ontleedt zijn het meer compromissen, er zijn maar 4 echte akkoorden die geen ruimte toelaten voor eigen interpretatie en toch door ze na te leven een ruimte creeeren.

    Een compromis kan steeds tegen ons of anderen gebruikt worden, deze 4 akkoorden zijn voor iedereen hetzelfde en daarom geven ze juist een eerlijke levensruimte.  We steken  zoveel energie en creativieit in een compromis, dat we om het na te leven, ons hele leven lijden.

     

    De 4 akkoorden geven ons de mogelijkheid om ons te transformeren, om zo te leven zonder onszelf en anderen te be- en/of veroordelen, zodat we eindelijk aan ons eigen leven kunnen beginnen.

     

    Heel ons leven slepen we een schuldgevoel mee, schaamte en zelfveroordeling. We helpen mee om de akkoorden die ons creativiteit en levensvreugde geven, te vernietigen en vervangen ze door gemakkelijkere flexibele compromissen om onze "liefde" uit te drukken.

     

    Ik heb geprobeerd om de 4 "magische" akkoorden zo uit te leggen in dit boek, want magisch zijn ze, zodat je je uitgenodigd voelt om ze in je dagelijkse leven uit te proberen en te zien dat er vele andere compromissen zullen vervallen, je handelingen eerlijker en integerder worden en daardoor je een liefde en geloof krijgt in jezelf, die zal uitstralen naar de anderen toe. Je zal langzaam jezelf leren kennen en je ware ik ontdekken, niet de "ik" die de anderen van je gemaakt hebben.

     

    De 4 akkoorden zijn geen wet, geen map, waarop je stap voor stap wordt geleid, ze zijn zo simpel dat je na verloop van tijd je eigen wegen kan inslaan zonder eerst de opinie van anderen nodig te hebben en zodoende de weg van anderen inslaat.

    Dit boek is enkel een leiddraad, jij bent de leidende figuur. Ik wil je levensmoto of visie niet veranderen, ik wil je alleen laten zien wat dat levensmoto echt voor jou inhoudt en door deze 4 akkoorden te gebruiken, zal er veel voor je duidelijk worden.

     

     

     

     

    Reeds duizende jaren geleden ontwikkelden de Toltecen[2] drie meesterschappen om het lijden tegen te gaan en ons te leiden naar de werkelijkheid van de natuur en het leven: gelukkig zijn, vrijheid en liefde. 

     

     

    De eerste titel is: het Meesterschap van het Bewustzijn:

     

    " de persoonlijke vrijheid begint als we weten en bewust zijn van onszelf, waar we zijn, willen zijn, wat we willen doen en willen bereiken"

     

    Dit meesterschap werd ook wel eens het Meesterschap van de Waarheid genoemd.

     

     

     

    De tweede Meestertitel bij de Tolteken is het Meesterschap van de Verandering:

     

    "zij leert ons de illusie van ons leven te veranderen."

     

    Het doel van deze tweede titel is orde scheppen in ons "mitote" - een tolkeens woord voor de stemmen in ons hoofd, onze angsten ons verkeerd eigenbeeld, illusie-.  Zij wil ons confronteren met onszelf, onze angsten, onze leugens in ons hoofd over onszelf. De eerste weg om de verandering te kunnen doorvoeren in onszelf.  De 4 akkoorden zijn een deel van de leer van deze Titel der Verandering ( Maestria de la Transformacion).

     

     

    Het resultaat van deze twee eerste titels is onze bevreiding van ons parasieten-bestaan, en dit is dan de derde titel: Meesterschap van de Liefde, - van het Doel. Of de weg naar zelfstandigheid.

     

    Volgens de Tolteken is de liefde of het doel (in de taal van de tolteken hetzelfde woord) dat deel van ons leven dat de transformatie volledig maakt en ons de energie geeft om alles te bereiken wat we willen en wat we zijn. Het is het Leven zelf, de liefde zonder condities.  Als we meesters in de liefde zijn, kunnen we onze levensdroom besturen en zij gaan verder: en als we de drie titels domineren zullen we de heerlijkeheid ontvangen en veranderen in God. ( zo volgens de Tolteken).

     

     

     

     

    In dit boek leg ik me enkel toe om de twee eerste titels uit te leggen, omdat die van toepassing zijn voor de 4 akkoorden. Alvorens ik verder de 4 akkoorden uitleg wil ik jullie eerst meer vertellen over het eerste meesterschap : HET BEWUSTZIJN.

     

     

     

    Van wat moeten we ons bewust zijn ?

     

    I.                   Dat het lijden van de mensen begint bij zijn opvoeding (of zoals de Tolteken zeggen: hun temperiode)

     

     

    Sinds onze eerste passen op deze wereld wordt onze aandacht getrokken door anderen, zij onderwijzen ons, hoe we de maatschappij moeten voorstellen en wat we daar verwacht worden uit te voeren.  Onze eerste illusie in ons leven krijgt zo vorm. (illusie: Maya bij de indiers, mitote bij de tolteken)

     

    II.                De mensheid heeft de capaciteit om te scheppen, creeren, maar onze creatieve kracht wordt gevangen in ons maatschappelijk denken of maatschappelijke wetten.

     

     

     

    De kracht van onze woorden, die hetzelfde is als ons doel, onze wilskracht, ons geloof en onze liefde, wordt gevangen in een onbuigzame struktuur van bijgeloof en geloof. Dit belemmert enorm onze kracht om onze illusie te kunnen veranderen.

     

     

     

    III.             De funtie van onze geest is om te dromen, maar we hebben geleerd om te dromen zonder er bewust van te zijn.

     

     

    Als we terug eenmaal bewust zijn van onze dromen, zullen we ontwaken uit onze illusie en we zullen terug de creatieve kracht hebben.   Als we ontdekken dat we met onze eigen creatie onze toekomst kunnen veranderen, zoals de 4 akkoorden ons zullen aantonen, zal niets ons nog tegenhouden.

     

    Veel leesplezier en werkgenot om je illusie om te buigen in de liefdevolle werkelijkheid, zodat veel onnodig lijden je zal bespaard blijven.

     

    Ruiz Miguel.

     

    Van Tolkeekse afkomst, zijn opa was sjamaan (tovenaar bij de indianen in mexico) net zoals zijn moeder. Hijzelf heeft in de USA gestudeerd en er 15 jaar als chirurg gewerkt, tot hij terug is gegaan naar zijn roots: en un sjamaan is in zijn geboortedorp in Mexico.



    [1] * integriteit: Integriteit is de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de persoon eerlijk en oprecht is. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, heeft geen Verborgen agenda en veinst geen emoties. Een persoon met deze eigenschappen wordt integer genoemd. Een integer persoon zal zijn doen niet laten beïnvloeden door oneigenlijke zaken.

     

    [2] De Tolteken waren een volk en een beschaving die domineerden in het huidige centrale deel van Mexico en tevens op het schiereiland van Yucatán, waar zij de stad Chichén Itzá bouwden. Hun beschaving duurde van de 10e tot en met de 12e eeuw. De Azteken beschouwden zich als afstammelingen van de Tolteken.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    21-12-2010
    De angst voorbij
    Mooie uitleg waar iedereen iets aan heeft. Op mijn post heb ik een oeroud Toltekengedicht vertaald: http://zilvervis.wordpress.com/2010/12/21/tolteekse-inwijding/

    21-12-2010 om 23:10 geschreven door Zilvervis




    Mijn favorieten
  • GOED NIEUWS
  • De winter kan niet koud genoeg zijn
  • Een luie avond, een glas wijn en een goed boek

  • Foto

    Foto

    Producten van Peyeche, de moeite waard om eens een kijkje te nemen.
    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Rein Remaut
    Ik ben een vrouw en woon in Buenos Aires (Argentinie) en mijn beroep is levensgenietster.
    Ik ben geboren op 04/02/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Schrijven, lezen, zwemmen, mediteren, observeren, zoeken.
    Deze site ben ik begonnen om in discussie te gaan over waar we naartoe wandelen, waar het leven ons brengen kan. Discussieren is niet echt het juiste woord, een koffieklappeke houden, wat tetteren, gedachten wisselen. Ik hoor heel graag iets van jullie. B
    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    J'aime mais ça ne me suffie pas

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 08/01-14/01 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!