Zoeken in blog

Laatste commentaren
  • Fietsers (Lembrechts Ronald)
        op

    Strengere controle voor de hardrijders

  • Hoffelijkheid (Schryvers)
        op

    Regels zijn van geen tel meer

  • Gepensioneerd (R.GONDRY)
        op

    Rotondes blijven een probleem

  • verklikken noemt men dat! (Roger De Munter)
        op

    Eenrichtingsverkeer dé oplossing?

  • Verkeer (Willems Ivan)
        op

    Zwakke weggebruikers maken het soms ook bont

  • Jan Schils


    SenNetMagazine
    In de auto zijn we: ongemanierd, gehaast en asociaal...?

    NAMISC

    Eenrichtingsverkeer dé oplossing?

     Reactie van Ch.V. (74 )Borgerhout

    Elke woensdagavond ga ik biljarten in Oud Berchem.
    Hoe parkeert men daar na 19 uur? Je moet er meestal 20 min. zoeken naar parkeerplaats. Zelfs op de hoeken van al de straten staan wagens. Dus moet je goed je bocht inschatten!
    Als voetganger zal je binnen afzienbare tijd over de wagens moeten klauteren om de straat over te steken! Langs twee kanten wordt geparkeerd. Hoe kruis je dan je tegenligger?
    Waarom worden niet alle straten "enkele richting" gemaakt?




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    verklikken noemt men dat!
    Ik ben net terug uit Kathmandu, Nepal en daar is geen verkeersreglement te bespeuren, evenmin in Hanoi, Viet-Nam waar mensen hun weg vinden door het zeer drukke en helse verkeer van een miljoenenstad... een kluwen van gemotoriseerd verkeer en waar ongevallen niet te merken zijn. Ons reglement van verkeer is er een waar je U kan tegen zeggen maar er zijn mijn inziens teveel gebod- en verbod- tekens. voor elke situatie is er nu eenmaal plaats in ons systeem om een bordje bij te maken en dat is een beetje teveel van het goede. Uw stelling om "verklikkertje" te gaan spelen is er eentje uit oorlogstijd... Nasi-Duitsland was een goede plaats daarvoor. Rekening houdend met andere weggebruikers en hoffelijk zijn in het verkeer zoals ook op het water "goed zeemanschap" zou in het verkeer prioriteit moeten zijn en alles zou veel vlotter gaan. En de politie... 't ja die is er, maar niet op de plekken waar ze dient te zijn... deze gevarenplekken in het land zijn toch ook gekend door deze overheden? waarom nemen ze die dan niet systematisch onder de loupe? en wegpiraten zullen er altijd zijn maar glippen te veel door de mazen van het net... Zie maar naar de geplande acties, hoeveel er niet (nog steeds) tegen de lamp lopen bij deze controles... regelmaat is hier aan de orde, niet de hoeveelheid gecontrolleerde bestuurders. Ook de probleemwijken aanpakken waarvan m'n weet dat deze een haard zijn van roekelozen, onverzekerden, en vandalen. gericht verkeersbeleid met begrip voor menselijke situaties brengt orde op zaken in een hectische verkeerssituatie, niet meer , niet minder.




    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!