In de naam van de Schelp
Fietstocht van Schoten naar Compostela
Inhoud blog
  • Een moment om te koesteren
  • Het laatste woord ...
  • Dinsdag 18 juni – Santiago de Compostela
  • Maandag 17 juni – Portomarin-Compostela
  • Zondag 16 juni – Alto de Poio-Portomarin
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 20 jan 2013

    We zijn thuis gesukkeld. Gezien de voorspellingen toch wat nerveus opgestaan en bingo. Om acht uur deze morgen was het al deftig aan't sneeuwen. Eerst nog lekker ontbeten, pak en zak de auto in geduwd en dan maar op weg. De binnenring zag er 'niet-Brussels' uit. Een dik pak, vuilgrijs, kapotgereden smurrie ontsierde de weg. Geen strooidiensten, niets, 't is zondag natuurlijk, maar core-business is core-business... Als je nu niet strooit of de boel opruimt, ja, in de zomer hoeft het ook niet!

    Gelukkig is het niet zo ver tot de Kortembergtunnel, even uit de miserie. Tot Woluwe en de R0 is het echt uitkijken, er ligt zeker een tiental centimeter verse sneeuw op het wegdek, geen rijstroken, alleen maar overvoorzichtige chauffeurs. Af en toe duikt een 4x4 op in de linker spiegel, scheurt voorbij en laat een sliert van opwaaiend gestuif achter zich. Daar dient het natuurlijk voor, al lijkt het voor de buitenwereld wat roekeloos. Als er wat later een tientonner met oplegger hetzelfde doet heb ik daar wel problemen mee. Als dat eenmaal begint te schuiven, blijft het gewoonlijk niet bij de vrachtwagen alleen en da's veel erger!

    Voorbij Zaventem richting Antwerpen rijdt ver voor ons uit een strooiwagen met schop. Onze snelheid varieert tussen de 40-60 km/uur. Al bij al ben ik al gelukkig. Hoe dichter bij Antwerpen, hoe minder sneeuw er op de weg ligt.

    Op de ring is het redelijk druk, geen accidenten, één auto in panne, ook dat valt mee. Het is net geen twaalf uur als we de auto in de garage zetten. Voor de rest zal het pyjama-weer zijn vrees ik! Tegen drieën dan maar naar de cyclocross zien. Man, man, wat zijn dat toch kunstenaars, van de eerste tot de laatste. Als je ziet wat zij, op professioneel materiaal, al niet afschuiven, dan kan je je al voorstellen wat wij zouden schuiven.

    Neenee, dan zal ik morgen wel een trapke harder spinnen...Ik kan me de tijd niet voorstellen dat het echt nog een volledige dag gesneeuwd heeft, van bij het opstaan tot het slapen gaan, de hele godganse dag, voor mij dan toch maar de zon. Morgen werkendag als we niet ingesneeuwd zijn...





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!