In de naam van de Schelp
Fietstocht van Schoten naar Compostela
Inhoud blog
  • Een moment om te koesteren
  • Het laatste woord ...
  • Dinsdag 18 juni – Santiago de Compostela
  • Maandag 17 juni – Portomarin-Compostela
  • Zondag 16 juni – Alto de Poio-Portomarin
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 30 jan 2013

    Alle sneeuw is weg, eindelijk. Ook de vriestemperaturen zijn ineens verdwenen. Op twee dagen tijd zit er bijna 20°C verschil op. Tja, en als de temperatuur stijgt, dan begint het natuurlijk te regenen, we zouden ook België niet zijn. Dit zorgde maandag nog voor spekgladde wegen. Dinsdag was het, buiten de overvloedige regen, wel best aangenaam van temperatuur. Deze morgen kwam het er met bakken uit. Rond tien uur zag de hemel pekkezwart, de wind was fel en bereikte, volgens Frank, een snelheid van 80 en aan zee lokaal tot 100 km/u. Fietsweer...binnen toch. Na de middag waren er wat opklaringen en achter het glas voelde het tijdelijk zonnetje zelfs aangenaam, de wind bleef echter spelbreker.

    Op de kilometerteller staan ondertussen 320 km, waarvan slechts een honderdtal buiten.

    Nog 100 dagen te gaan. Ok, het kan beter, maar ik mag ook niet klagen. Hopelijk hebben we het slechtste weer achter de rug en eenmaal buiten zullen de km's er wel bij komen. Mijn lies houdt het wonderwel uit.

    De facetinfiltratie leek een schot in de roos, het mocht wel, al meer dan een jaar op de sukkel, en dan na 3 epidurale spuiten, 30 kinebeurten ineens 'bingo'. Goed, het zal wel niet genezen zijn, maar ik heb geen pijn meer, en da's al veel waard.

    Neen, ik ben best tevreden. Geen fysieke uitspattingen, nog niet, eerst de benen, aan een verhoogd tempo, gewoon worden aan de omwentelingen, geen kracht, alleen soeplesse....en dat loopt goed. Er zijn collega's die me nu al perse drie uur per dag op de fiets willen zien zitten. Wat doe je dan binnen 2 maand?

    Het is niet dat ik naar Compostela wil vliegen, gewoon fietsen is al genoeg, snelheid is van ondergeschikt belang. De meesten zien er nog altijd één of andere competitie achter. Het is soms moeilijk uit te leggen dat ik ‘net’ dat wil vermijden.

    Februari wil ik het bewust nog rustig aan doen en in maart de afstand stelselmatig wat opdrijven. Begin april de kleine Ronde van Vlaanderen als test, om te zien hoe het staat met de conditie en dan hebben we nog een maand. Belangrijk is, denk ik, om blessurevrij te blijven.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!