In de naam van de Schelp
Fietstocht van Schoten naar Compostela
Inhoud blog
  • Een moment om te koesteren
  • Het laatste woord ...
  • Dinsdag 18 juni – Santiago de Compostela
  • Maandag 17 juni – Portomarin-Compostela
  • Zondag 16 juni – Alto de Poio-Portomarin
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 31 jan 2013

    In extremis hebben we de maand nog positief afgerond. Toen deze morgen de rolluiken naar omhoog gingen, was het droog buiten, de voorspelling was dan wel niet denderend, maar het was het risico waard!

    Het was zalig, de stilte van het bos, in de verte een kwetterende eend. Je voelt het vocht tussen de bomen hangen, je ruikt het ook, naar schimmel, paddenstoelen en verrotte aarde. Een eenzame lotgenoot kruist mij aan de 'rozentuin'; Yep, Hallo.

    Ik probeer dezelfde pedaalslag als op de spinningfiets te draaien, op de brug over de autostrade even de pees er op, gezwind laat ik me uitbollen, dat ging goed. Het spinnen van de laatste weken heeft zeker en vast een positief gevoel achtergelaten, en wat er ook gezegd wordt, het helpt!

    Langs de Miksebaan steekt een koersfiets mij voorbij, vroeger had ik er zeker achter gegaan, maar nu? Ik heb de mentale klik al gezet denk ik, het doet me niks, het kleine rode achterlicht wordt kleiner en kleiner tot het na een bocht helemaal verdwenen is.

    Deze middag nog een klein uurtje op de spinfiets en tegen de avond terug naar huis, droog! Het is best wind op de kop en ik rij speciaal langs Schotenvaart, lekker open. Mijn tegenliggers zoeven voorbij, watjes...jullie rijden naar de verkeerde kant, wil ik nog roepen, maar ik denk het alleen maar, de gelukzakken! De golfjes op de waterspiegel zijn behoorlijk, de ganzen, eenden en waterkiekens verschuilen zich tussen het oevergewas, ik ben weer even alleen. Het is serieus duwen, maar ik probeer altijd dezelfde trapfrekwentie te houden en schakel wat lager. De cadans is behoorlijk, dit voelt goed, 46 km vandaag.

    We ronden de maand af op 365 km, de 2000 km tegen begin mei lijkt realistisch. Het is van 2008 geleden dat ik die afstand al had in januari. Op naar februari...





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!