In de naam van de Schelp
Fietstocht van Schoten naar Compostela
Inhoud blog
  • Een moment om te koesteren
  • Het laatste woord ...
  • Dinsdag 18 juni – Santiago de Compostela
  • Maandag 17 juni – Portomarin-Compostela
  • Zondag 16 juni – Alto de Poio-Portomarin
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 8 apr 2013

    Châpeau

    Hoe meer ik fiets, hoe meer ik zweet en afzie hoe meer ik het weet: Châpeau aan iedereen die dit avontuur aandurfde en dan laat ik het einddoel nog buiten beschouwing.

    Châpeau in het bijzonder voor Wim, Ria, Kathleen en Hanelore, een gezin zoals dertien in een dozijn, maar wel met een bijzonder streepje op het palmares, Compostela!

    Maandag 8 april

    Toen ik deze morgen de rolluiken optrok en nog even plat op de rug in bed bleef liggen had ik toch enige twijfel. Eerst het ene been, dan voorzichtig het andere, dat zat wel ok, rug, ok, het hele lichaam ok...

    Hartslag in rust? OK, nu ja, een slagje of drie meer dan gewoonlijk, maar geen tekenen van vermoeidheid of slechte recuperatie. In de verte zo nog het gevoel van iets gedaan te hebben, niet meer dan dat!

    Even voor 7u terug de fiets op richting werkstee. Het was al goed licht, geen vrieskou, gewoon een fris lentedagje, zeker niet meer zoals de voorbije weken. Na enkele honderden meters zat alles terug zoals het hoorde, geen pijn aan en in de bips, poepeke OK en dan maar fris en monter de brug over.

    Dat gevoel bezorgde me toch enige tevredenheid. Goed, een dikke 80 km is nu net geen wereldreis, maar het is toch weer een jaartje geleden dat ik nog eens die afstand bolde, komt daar nog de gebrekkige voorbereiding bij! Neen, ik ben best tevreden.

    Voor de rest van de week voorspellen ze veel nattigheid, dat wordt dus de spinningfiets. Als we maar in beweging blijven en 'vooral' aftellen?

    Ik was me overigens deze morgen aan 't afvragen wat mensen zoal moeten meemaken die zonder enige fietsvoorbereiding aan de tocht beginnen! Die moeten toch over bergen karakter beschikken? Ofwel over een meer dan gezonde dosis zelfpijnigingsdrang? Die moeten toch een helse eerste week hebben en uiteraard een enorme portie geluk om dit zonder kwetsuren te overleven...

    Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar toen ik de fora afschuimde op zoek naar bruikbare informatie bleek er toch een aanzienlijk percentage fietsers te zijn die niet bepaald 'extra' bijfietsten of trainden. Liever zij dan ik!

    Rust roest

    Het is een spreekwoordelijk gezegde maar toch....

    Gisteren rustdagje, maar vandaag was ik toch zinnes om een uurtje op de spinfiets te trainen. Tot ik broek en shirt aanhad...pits...weer een steek in de onderrug...shit, da kan toch ni waar zijn!

    't Was weliswaar een korte verwittiging maar toch één die ik in alle ernst neem.

    Gebeld naar Wim en morgen, net voor het vertrek naar de Bollenstreek, even langsgaan om de 'schade' op te meten. Toch curieus hé, 2 dagen van relatieve rust en patat...

    Je zou er moedeloos van worden, zien wat het morgen geeft

    Beterschap

    Het is toch bijzonder frustrerend. Tot voor kort was ik best een gezonde, stevige brok natuurgeweld. Nooit echt ziek geweest en buiten twee voetoperaties vielen hospitaalbezoeken ook best mee... Maar wat ik met de rug moet? Ik weet het niet helemaal! En, spijtig, je hebt er maar éne!

    Sinds een jaartje zak ik er regelmatig door, en niet door het zware hefwerk of labeur, neen, gewoon, door gewoon te doen! Mijn huisarts zweert bij het overgewicht als boosdoener, maar een collega heeft het nog harder als ik te pakken en die is graatmager...

    Rugoperaties zijn tegenwoordig uit den boze, maar ergens moet er toch een oplossing te vinden zijn. Wim, onze kiné, heeft vastgesteld dat mijn bekken geregeld scheefstaat, maw dat de balans in het bekken een fragiele constructie is die soms verkeerdelijk kantelt!

    De waarschuwing van gisteren blijkt mee te vallen. Als ik na een half uurtje zitten, rechtop sta is het wat stram, maar enkele tellen later kan ik al normaal stappen... De rugspieren hebben natuurlijk weer een krakje gekregen en dat zal weer enkele dagen duren voor het weer optimaal zit. Rond 18u nog even voorbij Wim en dan naar de Bollen! Voor zaterdag en zondag staan er twee fietstochtjes op het programma, maar die zullen wel lukken denk ik.









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!