E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
uit mijn brein ontsproten
atc,kaarten,brocante en overpeinzingen
Hallo, ik ben Saartje,woon in Lelystad, ,geboren 7-12-1952, getrouwd , heb 2 zoons,een kleinzoon, een hond,schildpad,tortelduif en vissen en een poes Pukkie .Ik heb veel hobbies,knutselen, genealogie,tuinieren
11-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje voorjaar
Oh wat verlang ik naar een beetje voorjaar.
Ik vind sneeuw prachtig, maar nu het blubberig zwart/grijs wordt, van de auto's,nu mag het van mij foetsie.
Maar ja, de natuur laat zich niet dwingen ,dus heb ik maar wat bloesem in huis gehaald.Gipskruid en een bakje crocussen.Ik ben nog al dol, op gipskruid, het staat zo mooi en teer,net kant en je kunt het mooi drogen.
Het geeft meteen een fris en neiuw gevoel.
Mijn dag kon toch al niet stuk, want ik kreeg vanmorgen, van de moeder van mijn vriendin,een kaart, oud kant.Ik ben hier zo blij mee.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe.










11-02-2012 om 13:26 geschreven door saartje


>> Reageer (22)
09-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jodocus en Clara
Gisteren weer actief geweest.Als eenmaal bezig ben, dan ben ik niet meer te houden.Je ziet zo veel leuke dingen, om te maken en als het werk gedaan is, dan rent deze dame naar de hobbykamer, om te gaan prutsen.
Deze muisjes zag ik op internet en vond ze zo leuk.Er is geen patroon van, dus dat heb ik zelf maar in elkaar geflanst.
Ze zijn we erg lief geworden, vind ik.Jodocus en Clara heb ik ze genoemd.
De ene ligt in een bakvormpje,met tillandsia en veertjes, de ander ligt in een hartvormig doosje, met hetzelfde bedje.
Het donkeren muisje, Jodocus,heb ik bewerkt met distress inkt.
De winter is niet mijn meest geliefde tijd,depressies liggen altijd op of onder de oppervlakte. Medicatie en hobbies zijn een welkome redding.Dus tot het voorjaar komt, zal er nog heel wat geprutst worden, in huize Saartje.

De witte is Clara
De donkere is Jodocus




09-02-2012 om 10:50 geschreven door saartje


>> Reageer (22)
08-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar weer eens bezig geweest
Omdat het koude weer aan blijft en de sneeuw er ook nog vol op ligt, breng ik wat meer tijd binnen door.Truus is niet zo op pekel gesteld en loopt regelmatig op 3 pootjes te hoppen,zodat ik mijn handschoenen moet uitrekken,om de troep tussen haar kussentjes weg te halen.Daarom loopt ze niet ver,momenteel.Met deze temperatuur ook geen drama hoor, ik vermaak me prima.
Verslaafd als ik ben, aan frutselen en knutselen,kom ik de dag door.
Meters band,kant,stof en andere benodigdheden vliegen door de handen.Jarenlang heb ik de naaimachine niet,of nauwelijks gebruikt en nu staat het ding weer te stampen.Inderdaad, stampen, want door het jaren stilstaan, heeft het ding een apart geluid gekregen, takketaketiktikTAK takketakketiktikTAK.Heb al technisch naar binnen gegluurd,maar kan niks ontdekken, stofvrij gemaakt,maar nee, het rammelt aan alle kanten.Maar goed, de steek is goed, dus.............................................
Nu is er ,heel lang geleden, een enorm goede uitvinding gedaan: de textiellijm.
Dit wordt door mij ook veelvuldig gebruikt, ook op dingetjes, die er eigenlijk niet zo geschikt voor zijn.Open geweven kant en band, b.v.
Dan pruts ik met het flesje, waar uiteraard meteen een "sloot"lijm uit komt.Mopperdemopper, afvegen,klevende handen,opgedroogde velletjes aan de vingers, zodat het lijkt,alsof er net een ernstige,enge, tropische ziekte in de hobbykamer is losgebarsten.Dus na het vegen, vellen verwijderen, handen met de harde borstel bewerken,komt er vorm in het ,gewenste, object.
Voorzichtig laten drogen,anders glibbert de lijm alsnog op het bureaublad.
En kan ik vervolgens,met een wattenstaafje, mijn toetsenbord gaan schoonmaken.
Maar ik vind het heerlijk, om te doen. Langzamerhand wordt de huiskamer wel wat vol, dus ja, wat nu.Ik denk er over, de wc een geheel nieuwe look te geven.
Hoor ik daar ,in mijn gedachten, een man gillen???????????????????????




Bovenste foto: Ipad/Iphone hoesje
Onderste foto:hartje met "tassel"




08-02-2012 om 11:13 geschreven door saartje


>> Reageer (9)
06-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe witte week
Een nieuwe witte week is aangebroken.Hier in NL begint het gezeur over de Elfstedentocht weer. Niet dat ik het evenement niet leuk vind, integendeel,ik vind het fantastisch. Maar het gezeur en gedoe er om heen, bah.Als er 1 cm ijs ligt, beginnen de krantenal te toeteren,dat er wellicht een elfsteden tocht komt.Dan worden de rayon hoofden zowat ontvoerd,naar de plekken, waar ze verantwoordelijk zijn, om maar vooral ,live in het journaal, te prikken in het ijs en te schatten,hoeveel centimeter er wel niet is. Nu ,vanmorgen komt er een pers n,uiteraard, live op tv.Met de vuurwerkramp in Enschede was onze staatsomroep nog bezig met koetjes en kalfjes, terwijl in Duitsland al rechtstreeks nieuws was, evenals iets later, RTL4.Maar nee, nu komen de rayonhoofden live op tv.Wereldschokkend nieuws,toch. Maar goed, ik kijk er niet naar.Zou het voor de altijd, ieder jaar, druk trainenede schaatsers,heel erg leuk vinden, want zoiets komt maar zelden voor.Een paar jaar geleden lag er ook een paar centimeter ijs en iedere keer, kwamen de rayonhoofden bij elkaar, om dan live voor de tv te vertellen,dat er in het een of ander plaatsje nog niet genoeg ijs lag.Haha, cameraploegen weer naar huis, urenlang na zeverend over , hoe jammer het was, interviewtje links ,interviewtje rechts, weerman/vrouw aan de telefoon, voor uitleg.Ik heb me suf gelachen.Veel cabaretiers gebruiken dit voorval nog wel eens ,in hun conferences.Maar ach, ik moet zeggen,dat het wel verfrissend werkt,na al die vechtende arabieren.Het koelt de zaak een beetje af, zullen we maar zeggen.Haha. Ik heb weinig verder, van het krakeel meegekregen, want onze kleinkanjer was jarig. Dus feest.Alleen niet voor de jarige, die lag slap en ziekjes bij papa of mama.Hij had bijna 40 graden koorts en was hondsberoerd. Zo sneu.Steeds maar even liggen en dan weer verder.Mijn hart bloedde voor het manneke. Maar hij kan in ieder geval nog genieten van al zijn mooie cadeau's.Van zijn ouders had hij een enige trapauto gekregen, een oude politie wagen, zo leuk. Genieten van dingen kan het kleine jochie van 10, uit Luttelgeest niet meer, gisteren hebben ze zijn lichaampje onder het ijs gevonden. Ik was er ziek van.Je bent bang,maar toch hoop je,op een goede afloop.Het arme mannetje, verstandelijk beperkt,was door het ijs gezakt. Arme ouders, arme grootouders en wat te denken ,van de hulpverleners,die dagen achtereen gezocht hebben,naar het lichaampje.Duikers van de marine,brandweer, politie, ..ook voor hen is het erg moeilijk, want al is het misschien hun beroep ,het vinden van een kinderlichaampje is iets, wat de nachtmerrie van een ieder is. Heel veel sterkte wens ik ze. Ik weet niet,of ik vandaag op blogbezoek kom,want ik heb heel erg last van hyperventilatie momenteel, dus...............

06-02-2012 om 08:53 geschreven door saartje


>> Reageer (14)
03-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter wonderland
Dit weekend=Feestweekend!. Onze kleinzoon Senna wordt morgen 3 jaar! Het sneeuwt hier heftig, langzamerhand worden wegen moeilijke begaanbaar.We zijn vanmorgen de deur uit geweest, nu maar binnen blijven. Fijn weekend allemaal









03-02-2012 om 13:00 geschreven door saartje


>> Reageer (19)
02-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen blijven
Sjonge, wat is de winter in eens los gebarsten.Vanmorgen om 8 uur was het nog -8.5 op de thermometer. Wel met een heerlijk zonnetje,nu, dus echt vervelend is het niet.Alleen die gure wind, brr. Truus wil steeds niet verder ,dan de hoek en dan rent ze op haar oude dag naar binnen.Omgerekend naar mensen leeftijd,is ze nu 91 jaar.Maar ik moet zeggen, voor een 91 jarige, heeft ze nog aardige snelheid.Een mens van 91 rent niet meer zo hard, laat staan,dat ze over de stoel springen, om een kauwstaaf te bemachtigen.Daar heeft men de kracht en de tanden niet meer voor. Maar gisteren middag, had ze ineens het licht gezien en wilde ze wandelen.Nou fijn dan, hier had ik niet op gerekend en ik had dus geen handschoenen aan.Pff, dat viel even tegen, langs de sloot gierde de wind en ik kon maar 1 hand in de zak houden,met de andere moest ik de 91 jarige vast aan de lijn houden. Ik was blij,dat we weer thuis waren.lekker warm en ,uiteraard, aan de knutsel. Houd me nu bezig,met het beplakken van eieren.Heb ik nog nooit eerder gedaan, dus het is best even oefenen.Gelukkig had ik nog een zak vol plastic eieren,ooit van de beroemde paastak. Die krengen zijn glad, wil je er iets opplakken, roetsjjj, vliegt het ding, vol lijm, op je schoot, mopper de mopper,weer naar de badkamer, om de kleding te reinigen en verder, met het geval.Uiteraard herhaalt zich dit een aantal keer.(riep daar iemand:ezel?) Maar goed, oefening baart kunst en zowaar ik heb er een paar af.Ik vind ze nog niet zo mooi,dus ze liggen nu een beetje verdekt in een mandje,tot ze vervangen worden, door betere exemplaren.Maar goed, het is nog lang geen Pasen, dus tegen die tijd heb ik waarschijnlijk het hele hok volhangen.Gelukkig zien de kippedames van Oudste het niet,ze zouden er een minderwaardigheids complex aan overhouden. Toooooooooooooooooooook,zoveel en zo mooi versierd????Om vervolgens,met gebogen kippekopjes weer naar het hok te gaan.



02-02-2012 om 10:09 geschreven door saartje


>> Reageer (16)
31-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud blik, nieuw uiterlijk
Dit blik heb ik gisteren afgemaakt.Had het zondag al geschilderd, met latex.Van gewone verf krijg ik migraine, dus latex is de oplossing voor mij.Dus gisteren, terwijl de verdoving in mijn mond aan het uitwerken was, heb ik dit gemaakt.Vind het zelf wel aardig gelukt. Wat kun je toch veel doen,met wat ouds, kantjes en bandjes,wat veertjes en kunsbloemetjes.En ben ik er op uitgekeken,dan sloop ik alles er weer af en maak wat nieuws.Het huis loopt aardig vol,maar ik kan niet stil zitten,moet altijd iets doen. Fijne dag allemaal en.bevries niet!



31-01-2012 om 09:59 geschreven door saartje


>> Reageer (17)
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Collage
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een collage, van wat ik de afgelopen dagen heb gemaakt. Ik heb al aan Lief gevraagd, een muur in de kamer bij te bouwen, zodat ik meer op kan hangen.Ik kreeg de indruk,dat hij dat niet van plan was.Flauw toch? Nou ja, dan wissel ik wat meer, de kamer veranderen is toch al een tik van mij.Heerlijk, schuiven met de meubeltjes, dingen verhangen, hoekjes anders inrichten.Maar vandaag zal er niet zoveel bijzonders uit mijn handen komen.Er brak nl. zaterdag een kies af, een kies vooraan, zodat ik nu een fietsenrek heb en doodsbenauwd, dat ze er niks meer aan kunnen doen.Vanmiddag moet ik naar de tandarts, Pfff. Ik weet een ding zeker, hoe lekker ik het ook vind, ik een NOOIT geen maisbrood meer, er kan altijd een niet gare korrel in zitten, die je kies krak doet zeggen. Groetjes, Saartje

30-01-2012 om 11:01 geschreven door saartje


>> Reageer (11)
27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andere bakjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het idee voor deze bakjes, vond ik op internet, op een brocante blog.Helaas weet ik niet meer ,welke, anders zou ik vriendelijk bedankt hebben.Ik vind ze zo leuk en het was een genoegen ,om ze te maken.Helaas kon ik geen oude bakvormpjes vinden en moest nog stad en land aflopen, voor ik zelfs maar nieuwe te pakken kreeg.Alles is tegenwoordig papier en plastic. Maar de Hema had ze nog ,alleen zwart.Dus wit geverfd(beetje oude look) en beplakt met een kanten kleedje,dat onder gebakjes kan.Daarna een rondje geknipt uit een oud muziekboek en een leuk plaatje opgezocht. Pareltjes en omheen en een (kunst) ranonkeltje er op geplakt en het hangertje was klaar. Ik weet nog niet ,waar ik ze op ga hangen,maar het maken alleen was al een feestje. Fijn weekend allemaal. P.S. Ik heb weer erge problemen, om een button geplaatst te krijgen,sorry, maar ik heb alles geprobeerd

27-01-2012 om 15:54 geschreven door saartje


>> Reageer (29)
25-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Bakkie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker bakkie, nee, dat slaat niet op mijn dagelijkse kopje koffie,maar op een bakje, dat ik afgelopen zaterdag bij de kringloopwinkel scoorde.In een rommelhokje, ergens in het midden van de hal, waar de wat minder verkoopbare spullen liggen,zoals ondersteken e.d., zag ik een donkerbruin bakje.Mijn blik zag dit uiteraard in het wit, dus ik besloot het kopen.Thuis heb ik Lief de witte latex van zolder laten halen en ik heb 't geschilderd. Na een paar lagen ,was de donkerbruine beits foetsie en kon ik het laten drogen.Nou is geduld niet een van mijn grootste deugden,dus ,hoppa, de verf afbrander er op en drogen maar. Dat moet wel voorzichtig gebeuren,anders heb je zo weer een donkerbruin bakkie Na een paar minuten was het droog en kon het naar de woonkamer. Ik vond ook nog een paar oude wasrozen,die ik al jaren heb.Ze waren niet mooi meer en ik wilde ze al weggooien.Het lampje in mijn hoofd ging branden.Hee, als ik ze nu eens in de latex doopte? Even later hingen de roosjes te druipen aan een breipen, die ik tussen het laatje van een kastje had gefrummeld. De volgende dag waren ze droog.Ik heb er de verf afbrander maar niet opgezet, voor je het weet, heb je een druipende gesmolten,verfrommeld hoopje roos. En zeg nou zelf, het is toch een "lekker bakkie"geworden?

25-01-2012 om 18:59 geschreven door saartje


>> Reageer (18)
23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeraaa, de nieuwe week
Het is weer maandag en heel af en toe komt er een zonnetje tussen de wolken piepen.Voor veel mensen is maandag geen fijne dag, voor mij wel.Ik heb zo'n gruwelijke hekel aan de zondag en als het dan ook nog van dat grijze miezerige weer is, dan krijg ik de neiging, om in bed te blijven.Maar dat doe ik natuurlijk niet, heb genoeg hobbies, gelukkig, dus weer een kussen gemaakt,bezig geweest met de ATC voor de uitdaging van Creatief met Stempels en zo gaat de tijd wel voorbij.Maar het kan me niet snel genoeg gaan. Als ik Truus uitlaat, zie ik hele hordes mensen, onderuit gezakt naar oude film kijken, tja.........Ieder zijn meug, maar een gezellige zondag, nee. Op een gegeven moment was ik het miezerige druilweer zo zat, dat ik tussen de druppels door, de tuin ben ingedoken,om een paar sneeuwklokjes te plukken.Een beetje voorjaar en zonnigheid in huis. Die eerste bloempjes zijn zo mooi en teer, prachtig.Ik ben meer een mens van tuin en wilde bloemen.Ik ben niet zo'n liefhebben van de bloemen, die er momenteel worden aangeboden.Van die akelige, iele,bleke bibber tulpjes of van die griezelige, allemaal gelijk zijnde, roosjes, die op kunstbloemetjes lijken.Herinneren jullie je de Appeldoorns nog? Die eerste,grote tuplpen van het jaar, die direct na de kleine ,rode, kersttulpjes kwamen? Je hart klopte sneller,als ze er weer waren.Na een uurtje gingen ze hangen,maar ja, dat hoorde er gewoon bij. Ik krijg een beetje de kriebels, als ik in het voorjaar, naast de plastic tulpen en rozen, chrysanten zie staan.Die horen in het najaar. Ben meer een mens van tuin bloemen of wilde bloemen en in de winter een Amaryllis,liefs wit.Kan me nog herinneren,dat mijn moeder, in het grijze verleden,wel eens een bosje blauwe druifjes kocht.Dan had je echt het gevoel:nu komt de lente er aan. Ik heb daar toch een iets ander gevoel bij,dan bij die gekunstelde roosjes, waarbij je ,van de consumenten programma's steeds moet denken, of de Keniaanse arbeider wel veilig en goed betaald moet werken. Het is mooi, dat alles zo makkelijk te krijgen is, maar soms zou ik willen,dat we niet in juni witlof konden kopen, of peultjes in het najaar. Nee ,seizoensgebonden bloemen en groenten hadden toch wel iets.Je kon je er op verheugen en dat is ons ontnomen, door het- alles moet kunnen voor het geld- en de consument wil dat. Tja, hebben ze jullie wel eens gevraagd, of je midden in de zomer witlof wil, of dat er geen witte radijsjes meer verkocht mochten worden??? Nee? nou mij ook niet , hoor



23-01-2012 om 13:19 geschreven door saartje


>> Reageer (22)
21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kussentje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren textiel print papier bij de Hema gekocht.Er stond een tip op een blog dat ik volg en het leek me wel eluk.Natuurlijk moest ik het direct uit proberen, dus,, hup, stof van de naaimachine afgeblazen en dit hart gemaakt, de afbelding geprint en er op geplakt, daarna afgewerkt met kantjes.Ik ben er best tevreden over en het is leuk werk,om te doen. Truus gaat weer beter, ze heeft twee dagen een terugval gehad en vooral donderdag, na de eerste optimistische uren, ging het weer helemaal mis, ik heb de hele dag met haar gelopen, door regen en wind, ze wilde maar buiten lopen, ondanks de regen en dan ging ze weer zitten ,in het gras.Ik had het niet meer. Op een gegeven moment ,heb ik haar maar haar gang laten gaan en dacht:mijn rug op,met het slechte weer, Truus is belangrijker en toen hebben we een stuk gelopen, ondertussen biddend, dat ze niet in elkaar zou zakken,of niet meer verder wilde lopen, want ze is toch behoorlijk zwaar en een klein stukje dragen lukt wel, maar niet een heel eind. Toen we thuiskwamen, heb ik haar op een oud dekbed gelegd, op de bank en viel ze in slaap.Gisteren was mevrouw weer de oude en ging alles er weer in als koek, er uit trouwens ook, maar details bespaar ik jullie. Fijn weekend.

21-01-2012 om 12:32 geschreven door saartje


>> Reageer (20)
19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update Truus
Gelukkig gaat het weer een beetje beter met Truus.Eten wil nog niet echt,maar een stukje brood, of een kluifje, dat wil ze wel aanpakken.Tot gisteren in de middag, was het een zielig hoopje, dat ,toegedekt met een deken, op de bank lag.Maar toen ik haar voor de tweede keer ging uitlaten, wilde ze alweer lopen, gelukkig.Het staartje propellert ook weer en ze is weer rustig.We hebben echt in angst gezeten,maar nu is ze weer 70% de oude. Dank jullie wel voor je lieve reacties, nu weet ik weer, waarom ik teruggekeerd ben op seniorennet. Dikke knuffel van Saartje en truus

19-01-2012 om 08:13 geschreven door saartje


>> Reageer (16)
18-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onrustige nacht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Pff, het was me het nachtje wel. Onze truus was zo onrustig, kreeg er de zenuwen van.Ze wilde niet liggen, ze wilde niet zitten, op bed, af bed, ik werd er bepaald bang van. Ze mag niet meer alleen de trap op of af, dus ik ben met haar naar beneden gegaan, Lief heeft haar om 4 uur uitgelaten, maar niks kon haar rustig krijgen.Ik ben maar beneden bij haar gebleven en op de bank gaan liggen.Binnen 5 minuten rugpijn natuurlijk,maar goed, het is Truus he? Op een gegeven moment ging ze ook nog spugen en ik dacht:Ha, dat is het.Nou niet dus, ze bleef onrustig.Pas na twee uur werd ze een beetje rustiger en ging bij me liggen.De zenuwen zaten in mijn keel, uiteindelijk wordt ze 14 in juni,mijn maatje. Onze vorige hond, Rottweiler Lotte, werd op een gegeven moment ook zo onrustig en toen was het einde in zicht. Ik krijg nu al tranen in mijn ogen.Ik hoop, dat ze weer opknapt en nog even meegaat. Ik kan haar niet missen.

18-01-2012 om 10:42 geschreven door saartje


>> Reageer (15)
16-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
16-01-2012 weekend Het was weer een lekker knutsel weekend.Het brocante virus blijft heersen,dus ik heb me flink uitgeleefd. Zaterdag kwamen zoon, schoondochter en kleinzoon eten, dus toen heb ik nis geknutseld.Ik kik wel uit, veel te leuk,dat ze er zijn.Senna was in een ondeugende bui en zijn ouders moesten regelmatig ingrijpen.Vroeger toen mijn eigen jongens klein waren, brak het zweet me vaak uit, maar nu, glimlach ik achter mijn hand.Het is een klein varkentje en hij weet precies, hoe hij opa en oma om zijn kleine vingertjes kan winden. Maar gisteren ben ik weer los gegaan. Eerst een aantal hangertjes gestempeld en bewerkt, een aantal dingetjes gespoten en een kastje opgehangen, dat ik eerst ergens anders had hangen.Lief plukte ,met een zucht, maar weer de boormachine van zolder en jensde een gat in de muur, op de door mij gewenste plek.Oh, het kastje stond beeldig,maar er ontbrak een bijpassend lampje, dus ,hup weer naar zolder en tussen de rotzooi gezocht.Ha, bingo, er lag nog een oud schemerlampje, uit de tijd,dat alles roze/olijfgroen was.Dus naar beneden, kap gesloopt en het voetje gespoten.Toen moest er natuurlijk een kapje op.Nu heb ik een mand staan,voor kleding, die,eh, even niet meer past, zeg maar.Een na de maand december puilt de mand uit.Dus mand omgekeerd en zoeken.Ha, daar lag een te kort bloesje.Nou niet echt te kort, maar wel te kort geworden, om de lellen en vellen goed te bedekken.Dus naald,garen en schaar gepakt en aan de slag gegaan Natuurlijk moest ik het twee keer doen,want de eerste keer niet goed uitgemeten en het kapje was een slome ,lange soepjurk geworden.Dus nieuw zoompje er in, Lief een lampje gezocht,kransje er onder gemaakt en , ooooo, wat stond ie mooi.Het enige nadeel is, dat de zolder nu weer dichtslibt ,met allehande meuk, die nu even uit de gratie is.Maar weggooien ......oh nee, het brocante ,wat ik tot nu toe heb neergezet, is allemaal troep van jaaaaren geleden, nu met een nieuw likje verf weer actueel.Als jullie binnenkort een witgespoten man zien lopen.....beklaag hem.Dan is het Lief, die zo beter in het inerieur past.





16-01-2012 om 13:08 geschreven door saartje


>> Reageer (16)
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lukt nog steeds niet
Pff, het lukt nog steeds niet, op sommige blogjes.Ik wordt er moedeloos van.Heb alles nagekeken, scanners er overheen gehaald, maar er komt gewoon niks uit.Als ik iets wil plaatsen, krijg ik alleen het woord "sorry"te zien,of "niet kopiƫren.Ik snap er echt helemaal niks van.Sommige blogjes, vooral, die een zwarte achtergrond hebben, kan ik helemaal niet lezen,althans de tekst niet, de plaatjes weer wel.Heb al bij "Help"gezocht,maar ook daar niks bekend.Het is zo niet echt leuk meer.Nou ja, ik kreukel maar door, want ik heb jullie wel erg gemist,maar neem me maar niet kwalijk,als er iets niet lukt, ik bedoel het goed.Allemaal een heel fijn weekend gewenst, Liefs, Sarina Foto's:Senna in Sprookjesland, Enkhuizen



13-01-2012 om 09:29 geschreven door saartje


>> Reageer (30)
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer brocante (hoezo tik?)
Niet alleen stempelen is een hobby, nee ik heb er vele.Momenteel ben ik ook veel bezig, om brocante hoekjes te maken.Ook erg leuk ,om te doen.Het lampenkapje heb ik gemaakt,van een oude kanten blouse.Het melk kannetje heb ik ooit gekocht, bij en kringloop winkel en het stond boven, op mijn slaapkamer.Nu kwam het mooi van pas.De bak,met het antieke linnengoed,heeft mijn zoon ooit gemaakt, toen hij zijn opleiding tot timmerman deed.Stond, donkergroen,met gesjabloneerde kippen, in de tuinkast.Schuren, spuiten, verven en ,hoppa, nieuwe decoratie.Het oude linnengoed verzamel ik al jaren,de slaapkamer hangt vol met antieke nachtponnen.Meestal voor weinig gekocht in Italiƫ.Omdat het pure katoen is, kan het prima op hoge temperaturen in wasmachine.Twee exemplaren draag ik zomers zelf en eerlijk is eerlijk, fijner bestaat niet.Ik zou ze het liefste in mijn woonkamer hangen,maar ik denk niet, dat me dat nu echt in dank zal worden afgenomen.





12-01-2012 om 08:30 geschreven door saartje


>> Reageer (10)
10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het brocante virus
Ik heb een hardnekkig virus:Het brocante virus.Ik ben dol op oude spulletjes, kantjes, klosjes, oude parfumflesjes, noem maar op.Pagina naar pagina speur ik af, op internet, om idee'tjes op te doen.
Oh, dit is een fijn virus, in gedachten richt ik alles opnieuw in.Dat kan geen kwaad en doet de beurs geen pijn.In het grijze verleden, heb ik ooit het huis al eens met oude spulletjes ingericht,maar niet met wit.
Die spulletjes heb ik altijd bewaard, omdat aan vele herinneringen zitten, omdat ze van oma,opa,vader of moeder zijn geweest.Dingen van nul en generlei waarde,maar wel voor mij.
Nu heb ik veel van die dingen weer opgezocht en wat niet echt waardevol was, wit gespoten. Zoals de oude mangelbak van mijn grootmoeder.Die heeft al vele kleuren gehad.
Ook heb ik, toen wij trouwden, van een hele oude buurvrouw, haar bruids zakdoek gekregen(something old)Die lag jaren lang, netjes gestreken in een doosje,maar nu heb ik het tevoor schijn gehaald en ligt het in de mangelbak te pronken.Evenals de oude ,kant gehaakte handschoentjes van mijn grootmoeder.
Die zaten nog in een bruine lijst, met een roze achtergrond, uit de tijd: "Kom kijken,ik heb eiken"
Voorzichtig lijstje gesloopt, handschoentjes, heel geel,er uit gehaald en voorzichtig de handschoentjes gewassen.
Helemaal wit krijg ik ze niet mee, maar acht, wat maakt het uit.
Het is leuk, om iedere keer nieuwe hoekjes te maken, zonder naar de bank te moeten.


Nu even iets anders, heb last van een ander virus ook,denk ik, sommige blogjes kan ik wel openen,maar ik kan alleen de foto's zien, de tekst kan ik niet lezen.Sommige blogjes plaats ik een button, klik het bekende vakje aan,maar even goed komen er alleen letters ,.i.p.v. het plaatje.Nu had ik plot op mijn blog een advertentie van die gruwel schoenen:Uggs, op mijn blog staan.Heel raar.
Moet maar weer eens kijken, wat er aan de hand is.Heeft iemand een idee????









10-01-2012 om 12:02 geschreven door saartje


>> Reageer (13)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kaart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze kaart heb ik van de week gemaakt.Met distress inkt,water,perfect pearl,daarna bespoten met haarlak, zodat het glitterpoeder niet meer af gaf en toen bestempeld en met embossingpoeder bewerkt.Ik heb vandaag weinig tijd,maar kom zo spoedig mogelijk weer op blog bezoek, groetjes, 
Sarina

09-01-2012 om 11:49 geschreven door saartje


>> Reageer (3)
06-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zegeningen van een kat
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals jullie weten, hebben wij een adoptie poes.Pukkie is sinds een paar maanden nu echt van ons, want haar 3e eigenaar is verhuisd en kon Puk niet meenemen.Geen probleem, zei Lief, ze komt bij ons.
En zo is dat.
Wij hebben een stelregel:warm er in, koud er uit.
Er gaat bij ons geen enkel dier weg, omdat het niet uitkomt o.i.d.
Daar zijn wij heel straight in.
Dus wij hebben nu definitief een poes.
Het gaar wonderwel en van een straatmadelief, is ze langzamerhand een binnenpoes aan het worden.Ik heb een mandje voor haar neer gezet, boven de verwarming en madame vindt het heerlijk,daar te slapen.
Omdat ze haar hele leventje een beetje anders ,dan anders is, lukt het alleen niet, haar op een kattenbak te krijgen, tot ons grote verdriet.We hebben het weken geprobeerd,maar na vele nachten met presentjes, hebben we het kattenluikje maar weer open gezet..Wij zijn daar niet echt happy mee en er staat altijd een schone bak voor haar klaar, voor als ze het licht nog eens gaat zien.
Maar aangezien ze, al als kitten,in het bos is achtergelaten,waar ze het zelf moest redden, ben ik bang,dat het gemeente perk aan de overkant, haar wc zal blijven.Ze is ,toen ze een paar maanden was, gevangen en naar het dierenhotel van Martin Gaus gebracht.Toen heeft een vorige buurvrouw haar opgehaald en in huis genomen.Zij ging na een aantal jaren verhuizen en Puk zou mee gaan, maar helaas, Pukkie kwam iedere keer terug naar het oude huis en op het laatst was ze graatmager en onder de teken.Iedere keer werd ze door het vrouwtje opgehaald ,maar er was geen beginnen aan.
De nieuwe bewonder besloot toen, haar maar te nemen, want ze kon het niet over haar hart krijgen, het beestje te laten zwerven.
Maar de bewoner had zelf een dikke, macho kater en die accepteerde Puk niet.
Dus Pukkie kreeg haar natje en droogje en medische verzorging,maar was altijd buiten.
Dat brak ons hart, want wij hebben altijd een mandje voor de deur staan, waar evt. zielige poezen kunnen slapen en PUkkie lag er heel erg veel in.
Heel soms, kwam ze binnen ,om iets lekkers te halen, dus toen ook deze buur naar haar nieuwe liefde vertrok, namen wij Pukkie.Uiteindelijk is het vlak naast het huis, waarvan ze geen afscheid kon nemen.
En nu, op haar oudere leeftijd, wordt ze zowaar een beetje een binnen poes, die graag aangehaald wordt en lekkere snoepjes krijgt en niet te vergeten:heel veel knuffeltjes.
Zo af en toe wil ze dan wel wat terug doen.
Vannacht hadden we de deur naar de trap niet goed dichtgedaan en mevrouw sprong, luid spinnend
op het bed.Oei,dacht ik,half slapend, misschien was ze al boven en hebben wij de deur dicht gedaan en kan ze niet meer naar buiten.Dus ,half slapend mijn bed uit en de trap af, waar de deur open stond.
Pukkie dartelde ,al mauwend en knorrend, om mijn voeten.
Nadat ik haar beneden had gezet en de deur dicht, sloop ik weer naar boven.Ik stapte de bovenste trede van de trap ad, de overloop op en voel iets zachts onder mijn linkervoet.
Huh, jesses.Een mens kan hoogspringen, ook slaperig
Deed snel het licht aan en zag, dat ik met mijn slaperige hoofd, op een dooie muis had gestaan, die Puk weer als dank naar boven had gesleept.
Nou geloof me, je bent klaarwakker.Ik meteen op de knietjes, blazen en tikken,maar nee, helaas het beestje was echt gaan hemelen.
Zonde, ik vind muisjes leuk, alleen geen dooie, brrrr.
Lief stond dus naast me ,met een stuk papier, om het lijkje naar beneden te brengen.
Kijk, ik ben dol op Puk, maar nu moet ik haar toch maar leren, om naar de bloemist of banketbakker te gaan, als ze me wil bedanken.

06-01-2012 om 09:38 geschreven door saartje


>> Reageer (21)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!