Gevraagde recepten en allerlei doedingetjes:
Hallo slankelijners, Om elkaar een beetje te steunen nemen wij nog eens een groente onder de loep waarvan er dit seizoen een reuze aanbod is. De kool. Denk aan groene kool, bloemkool, rode kool, witte kool enz Wij belichten deze week alle voordelen van kool. Geef jij ook een recept door of laat weten welke kool jij meestal bereidt. Denk wel: Kool geeft weinig kcaloriën, streepjes dus voor een slankelijner, en is super gezond!!! Wij wensen u een succesvolle afvalweek! Groetjes, tanneke en het slankelijnersteam.
Van alle koolsoorten is de bloemkool veruit de populairste. Deze kool stamt evenals andere koolsoorten af van de wilde kool. Naast de witte bloemkool bestaan er ook lichtgroene, donkergroene en paarse rassen. De paarse bloemkool lijkt veel op broccoli, is sneller gaar dan de witte variëteiten en heeft een mildere smaak dan de witte bloemkool. Tijdens het koken kleurt de paarse bloemkool groen. Het witte gedeelte is omgeven door een aantal kransen van groene bladeren.
Aankopen/kwaliteit
Als de bloemkool een 'wollig' uitzicht heeft, wijst dat erop dat de bloemknoppen reeds open zijn. Of de bloemkool echt vers is, kunnen we ook zien aan de buitenste bladeren die heldergroen en knapperig horen te zijn. Af te raden zijn bloemkolen met bruine vlekken.
Bewaren
Bewaar de bloemkool in een open zak (om uitdrogen te vermijden) op een zo koel mogelijke plaats. Op een koele plaats is de kool 2 dagen houdbaar en in de koelkast ongeveer een week. Gekookte bloemkool bederft gauw. Hoe ouder de groente, hoe sterker de geur en de smaak.
Bereiden
Haal voor de bereiding van bloemkool, de buitenste bladeren van de kool en verwijder de stronk. De bloemkool goed wassen in ruim water. Of de kool 10 minuten in ruim water met zout zetten, eventuele onzuiverheden trekken er dan vanzelf uit.
Bloemkool is een veelzijdige koolsoort. Naast gekookt verbruik is de groente geschikt voor de bereiding van soepen, salades en stoofschotels, of als aperitiefhapje. Nog wat roosjes over? Eet ze lekker rauw als tussendoortje.
Voedingswaarde/Gezondheid
Bloemkool is zeer rijk aan vitamine C. Daarnaast bevat bloemkool, zoals de meeste groentesoorten, weinig calorieën en een flinke portie voedingsvezel.. Deze koolsoort is licht verteerbaar.
17 kcal per 100 gram = 1 streepje
info: lekker van bij ons
Biekew.
------------------------------
Recept bloemkool. goeiemiddag lijners hier lekker recept van witte kool COLE_SLAW
benodigheden;;;;
50ml wijn azijn 2eetlepels en 2 koffielepels plantaardige olie 1 koffielepel selderijzout 1/4koffielepel mosterdpoeder een snuifje knoflook (lookpoeder) 240gramwitte kool geraspt 60 gramwortelen geraspt 60 gram groenepeper(paprika)ook geraspt
meng met mixer azijn olie en kruiden , giet over de groenten en meng goed minstens uurkr laten koelen ....... HEEL LEKKER
SMAKELIJKE GROETJES ingelinge ------------------------------------
Bloemkool
Ingrediënten : recept voor 2 personen
400 gram bloemkool zout 1 teentje knoflook 3 ansjovisfilets 1 eetlepel olijfolie peper 2 eetlepels azijn 4 zwarte en 4 groene olijven 2 augurken
Bereiding
1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
2. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout in enkele minuten beetgaar.
3. Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
4. Snijd de ansjovis in stukjes.
5. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
6. Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
7. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
8. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
9. Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
10. Snijd de augurken in plakjes.
11. Meng dit door de bloemkool.
90 kcal = 6 streepjes
Biekew
--------------------------------------
Er zijn heel veel soorten kool en het wordt ook veel in de keuken gebruikt. Oorpsronkelijk groeide de wilde kool in rond de Middellandse Zee en Azië. De boerenkool lijkt een beetje op de wilde koKoolsoorten zijn rijk aan vitamine C, ijzer en kalk. De meeste soorten zijn zogenaamde sluitkolen, een ronde kool met dichte, gesloten krop.
Hoeveelheid per persoon: 1 kool van een kilo is genoeg voor 4 personen. Panklaar gesneden kool ongeveer 200 gram
Schoonmaken: Sluitkolen: verwijder de buitenste bladen, snijd de kool in vieren en snijd het stuk van de stronk weg. Snij of schaaf daarna de kool in dunne reepjes.
Bereiding: Sluitkolen kun je koken, stoven en roerbakken, zo'n 15 minuten.
Bewaren: Sluitkolen zijn op een koele donkere plek ruim 3 weken houdbaar. de overige kolen in een open plastic zak in de groentela van de koelkast ongeveer 4 dagen.
Verkrijgbaar: Boerenkool van oktober tot half maart. Groene kool van november tot februari. De overige soorten zijn het hele jaar verkijgbaar.
Recept:
Groene kool (savooikool) met gehakt
op Hongaarse wijze
( dit recept bevat 30 streepjes)
Nodig:
1 groene kool, 500 gram gehakt, 1 ui, 120 gr rijst, 1dl zure room, olie, zout, zwarte peper, komijnzaad.
Bereiding
Kook de kleingesneden groene kool in water met zout, laat de kool goed uitlekken.
Kook de rijst gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de kleingesneden ui lichtbruin.
Voeg het gehakt toe met wat zout en peper en bak dit onder voortdurend omscheppen.
Doe de helft van de groene kool in een met olie bestreken ovenvaste schaal, meng de rijst met het vlees en doe dit mengsel op de kool, bedek dit met de rest van de groene kool.
Bestrijk het geheel met zure room en bak het gerecht in een op 175° C voorverwarmde oven totdat de zure room een mooie gele kleur krijgt.
Smakelijk tanneke.
Voedingswaarde per 100 g
|
Energie
|
121 kJ
|
29 kcal
|
Voedingsvezels
|
3,1 g
|
Koolhydraten
|
4 mg
|
Vetten
|
0,5 mg
|
Vitamine C
|
40mg
|
-----------------------------------------------------
Ovenschotel van bloemkool
1 Bloemkool
250gr wortelen
1 ui
300gr gehakt
50gr spek
Peper, zout, curie, thijm, paprikapoeder, boter, 1/4l melk, 2 punten romige smeerkaas, 2é3 eetlepels witte intandpoeder (bindmiddel), peterselie
Bloemkool in toefjes en wortelen in schijfjes snijden,de schijfjes in aluminiumfolie op de bloemkool leggen, kruiden en koken
Ui in schijfjes en samen met gehakt bakken.
Vuurvaste schotel beboteren en de bloemkool er in schikken, de wortelen en het gehakt er boven op doen
Spek in stukjes bakken er toevoegen,
Van de melk en bloemkool nat een witte saus bereiden, smeerkaas er onder mengen en binden
Oven +/- 20min op 225°
Peterselie er over
Streepjes uitrekenen!!!
Skiërke.
-----------------------------------------------
Hallo
Ik ben een liefhebber van stampot met gelijk eender welke kool. Eerst een sjalotje stoven in een klein beetje boter, daar de kool in aanstoven en dan water bijvoegen tot de kool onderstaat en daarop de aardappelen leggen en laten gaar worden, wanneer het water verdampt is alles fijn stampen en kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Heerlijk, je mag me altijd uitnodigen
groetjes cepo
P.S. ik weet niet hoeveel streepjes dat je daarvoor moet rekenen -----------------------------
Hallo,
Ik wil jullie eens laten weten dat een bereiding met kool weinig streepjes bevat.
Hier het aantal kcal = streepjes per 100gram.
bloemkool per 100gram 20kcal = 1,3 streepjes
broccoli " 20kcal= 1,3 streepjes
witte kool " 24kcal= 1,6 streepjes
zuurkool " 24kcal= 1,6 streepjes
spruiten " 33kcal= 2,1 streepjes
groene kool " 41kcal= 2,8 streepjes
Maken jullie ook een stampotje?
groetjes, tanneke.
------------------------------------------
Spruitjessoep voor vier personen
Zuurkool.
- Zuurkool is een zuiver natuurlijk product, rijk aan vitaminen C. Het bevat geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur en smaakstoffen. De houdbaarheid wordt bepaald door het hoge vitamine C gehalte.
- Zuur en zout worden heel vaak door elkaar gehaald. Zuurkool is niet zout. In een zakje zuurkool van 500 gram zit slechts 6 gram zout. Mensen die een zoutarm dieet volgen mogen meestal zuurkool eten.
- Elke dag een plukje verse zuurkool, zo uit het vat of uit een zakje eten, is heel goed. Zuurkool activeert de darmflora en bevordert de stoelgang. Mensen met een moeilijke stoelgang ervaren verbetering als zij bij het ontbijt 50-100 gram zuurkool eten. Zuurkool is rijk aan vezels. Zuurkool is licht verteerbaar. Dit komt door de natuurlijke omzetting van koolhydraten in melkzuur. Daarom wordt zuurkool goed verdragen door de meeste maag- en darmpatiënten.
- Zuurkool niet wassen. Integendeel, u wast een deel van de voedingswaardige vitaminen en de aroma eraf. Vindt u de zuurkool iets te zuur, dan kunt u dit afzwakken door het toevoegen van wat suiker of honing.
- De beroemde Belgische arts en vitaminen-onderzoeker Dr. Herman le Compte zegt o.a. dat zuurkool alle ingrediënten bevat die zorgt voor meer energie en een stralend uiterlijk. Zuurkool bevat veel melkzuren en enzymen, ijzer, calcium, vitamine B en zink. De combinatie van deze stoffen heeft de volgende heilzame werkingen:
- Schadelijke bacteriën en virussen worden vernietigd, de cellen ontgift. Stofwisselingsslakken worden gemakkelijker afgevoerd. De huid wordt schoner en ziet er frisser en jonger uit.
- De aanmaak van bloed en hormonen wordt versterkt, net zoals het afweermechanisme tegen infecties. Energie en uithoudingsvermogen stijgen
- Hart en zenuwgestel worden versterkt, stress wordt beter opgevangen
--------------------------------
Zuurkool met zalm
Ingrediënten
2 bosuitjes 15 gram (1 eetlepel vloeibare) margarine peper 400 gram zuurkool 1 dl bouillon 200 gram zalmfilet
Bereiding
1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen. Fruit de bosuitjes zacht in de margarine. Strooi er wat peper over. Voeg de zuurkool toe met de bouillon en stoof de zuurkool 5 minuten.
2. Snijd de zalmfilet in 4 repen en bestrooi ze met wat peper. Leg de vis op de zuurkool en stoof het geheel in nog eens 6-8 minuten tot de vis gaar is.
300 kcal = 20 streepjes
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree Biekew, ____________________________________
Spruitjessoep
15 streepjes per persoon.
500 g spruiten, diepvries of vers
1 dikke ui, grofgesneden
1 l water
2 vlees- of groentenbouillonblokjes
1 laurierblad
½ dessertlepel tijm
0,5 dl halfvolle melk, of koffiemelk
1 eetlepel bakboter
Verse spruiten spoelen onder stromend water, snijd onderaan een dun schijfje van de verkleurde harde kern en verwijder verlepte blaadjes. Snijd ze in twee of drie schijfjes, naargelang de grootte. Smelt de boter en bak de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg de stukgesneden spruitjes toe. Roer om en laat even stoven op middelmatig vuur met het deksel op de kookpot. Voeg water beetje bij beetje toe en zet het vuur hoger. Voeg de bouillonblokjes, laurier en tijm toe. Kruid met flink wat peper (liefst uit pepermolen) en een weinig zout. Breng aan de kook en laat daarna ± 20 min zachtjes koken. Haal een paar spruitjes uit de soep voor versiering en verwijder laurierblad. Mix de soep en voeg de melk toe. Laat eventueel nog even opwarmen, maar niet meer koken. Leg in ieder bord een paar spruitjes en serveer de soep erover. Gerookte of gebakken spekblokjes zijn ook lekker als afwerking in het bord.
Smakelijk, tanneke ------------------------------------
Hallo, Ik zou voorstellen om enkele dagen het over het lekkere fruit van bij ons : de appel te hebben. Wij eten de appel het jaar door maar,nu is het het seizoen om nog lekkerder te genieten van een verse streekgebonden appel. Ik kan zelfs genieten als ik iemand in een knasperende appel zie bijten. Jammer genoeg kunnen veel senioren dat niet meer, maar een appel in stukjes gesneden kan ook lekker zijn. Laat eens weten welke appel jij het best vindt om zomaar in te bijten.
Hoi tanneke
Ik bezwijk gegarandeerd deze tijd van het jaar voor de verse jonagold zo van de boom geplukt. Hmmm lekker om in te bijten maar ook op een tarte tatin of gebakken in de pan bestrooid met een beetje kaneel !!!
groetjes cepo
Geef mij maar een Jonagold :) Josianneke
Appelen door Biekew:
· Elstar: dessertappel
· Coxs: dessertappel
· Boskoop: dessert- en keukenappel
· Jonagold: dessert- en keukenappel
· Jonagored: dessertappel
· Golden: dessertappel
Verkrijgbaar
· Elstar: augustus-april
· Coxs: september-maart
· Boskoop: september-april
· Jonagold: het hele jaar
· Jonagored: het hele jaar
· Golden: het hele jaar
Bewaren
· De koelkast is de ideale plaats om appelen te bewaren. Voor het gebruik legt u ze best even op kamertemperatuur.
· Appelen worden best regelmatig aangekocht. Als je ze langer bewaart, daalt de kwaliteit.
Voedingswaarde
· Een middelgrote appel stilt de honger, bevat maar zo'n 50 kcal en brengt veel vitaminen en mineralen aan. Ideaal dus als gezond tussendoortje.
· Appelen zijn een belangrijke bron van antioxidanten en in het bijzonder van het antioxidant quercitine. Deze helpen ons beschermen tegen ziekte. Rode appels bevatten doorgaans meer antioxidantia dan groene of gele appels. Het eten van appelen is geassocieerd met een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, diabetes, bepaalde vormen van kanker en een verhoogd gewichtsverlies.
· Regelmatig een appeltje eten verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed. Dit is wellicht te danken aan het hoge gehalte oplosbare voedingsvezels (vooral pectine) en polyfenolen in appelen.
· De schil van de appel bevat meer vezels en antioxidantia dan het vruchtvlees. Schillen is dus niet nodig, wassen wel.
Tip
· Kleine stukjes appel geven een heerlijk krokante toets aan elk slaatje.
· Leg geschilde stukjes appel even in water met citroensap, zo worden ze niet bruin vooraleer je ze gebruikt.
· Appelen zijn niet alleen heerlijk om in te bijten, ze vormen ook het basisingrediënt van tal van andere producten zoals appelsap, cider, vruchtenwijn, appelstroop, appelmoes, confituur en gelei.
Soorten
· Elstar: een mooie geelrode appel met een verrukkelijke lichtzoete smaak.
· Coxs: kleine tot middelgrote vrucht, oranjegeel met rood. Sappig geel vruchtvlees.
· Boskoop: dikke, ruwe appel met overwegend grijsgroene kleur. Zeer goede appel voor de verwerking in de keuken.
· Jonagold: een appel met oranjerode blos op geelgroene achtergrond. Stevig, sappig en smaakvol vruchtvlees.
· Jonagored: de rode versie van Jonagold. Een sappige, knapperige appel met natuurlijke kleur. Pittig vruchtvlees, met zoetzure smaak.
· Golden: groen geplukt, rijpt naar goudgeel. Fris, geel vruchtvlees. Na lange bewaring wordt de smaak zoeter en krijgt de vrucht een typisch aroma.
· Info: Flandria ----------------------------------------------------
Goeiemiddag slanke lijners ,, voor mij graag een boscop appel uit het vuistje , maar in de pan in schuifjes lekker bruin ,, hm lekker toetje en ik zou het haast vergeten appelcompote,, maar dat eet ik heel het jaar door natuurlijk , zus woont op de buiten en heeft verschillende soorten boom ,, en dan vries ik er compote van in zo ontdooid en lekker dat dat is
ik eet gelukkig alle fruit en groenten heel graag ,dus laat maar komen de fruit tijd ik hoop ook dat de sinaasappels een beetje lekkerder worden krijg al water in de mond ,,,maar ook hier moet ik een beetje matigen ,,, ene te TE is nooit niet goed zo zeggen ze
nog een fijne dag en eet een appel (grapje)
groetjes van ingelinge
springvorm van 20 cm doorsnee ½ citroen 2 appels 120 gram suiker 60 gram (4 eetlepels vloeibare) margarine 3 eieren 120 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 1 eetlepel basterdsuiker (bruine suiker)
- Warm de oven voor op 190° C.
- Rasp het buitenste deel van de citroen af en pers de citroen uit. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over. Bestrijk een kleine springvorm dun met wat margarine.
- Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht. Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel. Voeg wat zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen. Meng de helft door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder er over en spatel dit er door.
- Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes er in. Strooi de basterdsuiker er over en bak de cake in ± 45 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
- Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd hem in puntjes. Eet de cake lauw of koud.
info: voedingscentrum
Smakelijk!
------------------------------------------------------
Lekker en heel eenvoudig appeltaart recept. Voor 6 personen.
Deze taart is niet moeilijk om maken maar bijzonder lekker! Je kan deze taart warm, lauwwarm of koud eten.
-
Klop de eieren los, meng er de suiker en vanille-aroma onder.
-
Smelt de boter en meng onder het ei-mengsel.
-
Meng het bakpoeder onder de bloem, zeef en meng onder het ei-mengsel.
-
Schil de appels, snij in plakjes en meng ze voorzichtig onder het deeg.
-
Giet het mengsel in een taartvorm met bakpapier.
-
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175° C in ca. 45 minuten af.
-
Leg een 5-tal klontjes boter op de warme taart en strooi er suiker over.
Reken 13 streepjes per portie.
Groetjes, tanneke
----------------------------------------------------------------
Diabetes en gezonde voeding.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Als persoon met diabetes maakt u elke dag belangrijke beslissingen over uw voeding. Wat u eet, heeft een grotere invloed op uw bloedglucose dan wat u doet.
Door het plannen van uw maaltijden brengt u elke dag tot een goed einde. Met een maaltijdplan kan u bewust keuzes maken wanneer u thuis eet, boodschappen gaat doen of uit eten gaat. Door samen te werken met uw professionele zorgverlener en door te leren omgaan met voeding en de effecten van voedsel op bloedglucose, kan u van het maaltijdplannen een leuke ervaring maken.
De meeste voeding wordt omgezet in suiker (of glucose) alvorens in de bloedstroom opgenomen te worden. Insuline helpt de glucose vervoeren van de bloedstroom naar de cellen en van uw hersenen naar uw spieren waar het als energie wordt gebruikt. Zonder insuline, die de cellen openen om glucose op te nemen, krijgt uw lichaam niet de voeding die het nodig heeft en de overtollige glucose blijft in het bloed.
Wanneer u eet, voorziet u uw lichaam van brandstof. Daarom stijgt uw bloedglucose na het eten en dit is de reden waarom mensen met diabetes insuline gebruiken rond de etenstijden. De insuline verplaatst de glucose van het bloed naar de cellen waar het gebruikt kan worden.
Het plannen van wat, wanneer en hoeveel u eet is een hoofdonderdeel om uw bloedglucosewaarden stabiel te houden.
Uw maaltijden plannen.
Het doel van een maaltijdplan is om het bloedglucoseniveau te regelen, een gezond lichaamsgewicht te behouden en zich goed te voelen. Uw professionele zorgverlener kan u helpen bij het plannen van uw maaltijden door de juiste hoeveelheden voeding en de tijdstippen waarop u zal eten te bepalen.
Verschillende voedingssoorten hebben een speciale rol in het lichaam. Bijhouden wat u eet, wanneer u eet en hoeveel u eet, samen met een regelmatige zelfcontrole, kan u en uw professionele zorgverlener helpen bij het begrijpen hoe wat u eet uw bloedglucosewaarden beïnvloedt.
Denk bij het opstellen van uw maaltijdplan aan voeding dat u regelmatig eet. De manier om dit te achterhalen is om een lijst op te stellen van alles wat u gedurende 3 dagen gegeten hebt. Overloop uw lijst samen met uw professionele zorgverlener en vraag u het volgende af:
- Wat is mijn lievelingseten?
- Heb ik "probleemvoedsel" dat niet gezond is of dat ik niet teveel mag eten?
- Wat is de grootte van mijn porties?
- Hoe vaak eet ik?
- Hoe vaal overeet ik me?
- Is er een moment tijdens de dag waar het moeilijker is om me aan mijn maaltijdplan te houden.
Als u op regelmatige tijdstippen eet, geeft uw lichaam u de kans om de glucose tussen maaltijden op te gebruiken. In het algemeen zou u elke 4 à 5 uur moeten eten. Het overslaan van maaltijden kan leiden tot overeten, wat leidt tot hogere bloedglucosewaarden.
Als uw bloedglucose vóór de maaltijd te hoog is, wacht dan een uur alvorens u opnieuw te testen of te eten. Als u insuline neemt, spreek dan met uw professionele zorgverlener over het gebruik van insuline bij maaltijden en snacks.
Denk eraan , meten is weten.
Swakke.
---------------------------------------------------
Kalfsstoofvlees - (voor 2 personen) - recept Coleta.
165 kcal = 11 slanke lijners streepjes per portie
Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw eetdagboekblad
Benodigdheden:
-
120 gr mager stoofvlees
-
½ eetlepel maïskiemolie
-
Peper en indien toegelaten zout
-
15 gr bloem
-
½ teentje knoflook
-
Tijm, laurier en peterseliestengels
-
½ liter water
-
½ ontvet vleesbouillonblokje
-
1 ½ eetlepel tomatenpuree
-
250 gr wortelen
-
200 gr uien
Bereiding:
-
Snij het kalfsvlees in blokjes. Verhit de olie en bak er het vlees in tot goudbruine kleur. Bestrooi met peper;
-
Overstrooi met de bloem en bak nog even verder tot de bloem bruin wordt;
-
Voeg er dan het uitgeperst knoflookteentje, tijm, laurier, peterseliestengels, ½ liter water, de vleesbouillon en de tomatenpuree aan toe;
-
Laat het geheel ongeveer ½ uur in een gesloten pan op een zacht vuurtje stoven;
-
Snij intussen de wortelen en de uien klein en doe ze bij het vlees, stoof ze eveneens gaar;
-
Verwijder de peterseliestengels en breng op smaak met peper.
Smakelijk!
dit recept komt uit: Lekker eten voor diabeten
Kervelsoep Paprikasoep
KERVELSOEP (Biekew)
Benodigdheden: 4 personen.
200 gr kervel of potje uit de diepvries.
50 g selder
300 g prei
100 g uien
1 bouillonblokje naar keuze.
2 l. water. Peper.
Bereiding: Was en reinig de groenten.Snijd in grove stukken.
Laat de groenten gaar koken met de bouillon , houd de kervel apart.Mix de soep fijn.
Hak de kervel fijn en voeg bij de gemixte soep. Breng op smaak met wat peper.
Laat nog even doorkoken.
Per portie 71 kcal = 5 streepjes.
Info: gezond vermageren KAV ________________________________________
Goeie morgen, soep past uitstekend in een slank dieet dus we eten er volop van als tussendoortje of als maaltijd samen met een boterham. De paprika's zijn goedkoop dus we maken een paprikasoepje vandaag
Paprikasoep (Biekew)
Ingrediënten Voor 4 personen:
· 1 paprika (rood)
· 1 paprika (groen)
· 4 t omaten
· 2 uien
· 1 wortel
· groentebouillon
· 20 g boter (bakboter)
· peper
· zout
· 1 eierdooier
· 0,5 dl room (light)
Paprikaroomsoep De paprika's wassen, in de lengte doorsnijden, de zaadjes verwijderen en in schijfjes snijden. De ui en de wortel fijnsnijden. De fijngesneden groenten stoven in de boter. De tomaten in stukken snijden en samen met de bouillon bij de rest van de groenten voegen. Laten gaarkoken. De soep mixen en op smaak brengen met peper en zout. Een eierdooier losroeren met de room en overgieten met de hete soep. Serveren met een weinig gehakte peterselie.
Indien je ei en room gebruikt is de soep per portie 8 streepjes zonder 5 streepjes.
Smakelijk!
|