Inhoud blog
  • E-shop voor senioren
  • Maak je tuin digitaal op MijnTuin.org
    Zoeken in blog

    Seniorennet.be - Surftips
    De handigste sites op een rijtje
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trends in online dating
    Internet is en blijft hét toevluchtsoord voor zoekende singles die geen geboren caféversierders of kantoorflirters zijn. Naast de gevestigde namen in datingland - Meetic (sinds kort Lexa.be), Relatieplanet, Be2, noem ze maar op - komen we daardoor regelmatig nieuwe initiatieven tegen. Het zijn overwegend sites die het net even anders doen dan die gevestigde orde, of sites die specifieke doelgroepen willen aanspreken. We zetten de opvallendste nieuwskomers en trends op een rij.

    yesnomayB.nl: jouw smaak herkennen
    'Revolutionair' noemt deze Nederlandse site haar systeem, facespin gedoopt. Je ziet iemands foto en een aantal karaktereigenschappen en kan daarbij direct aangeven of je deze persoon wilt ontmoeten: yes, no, of maybe. Op basis hiervan bepaalt het systeem in de toekomst wie er goed bij jou past. Daarnaast worden je favoriete vrijgezellen opgeslagen. "Simpel en leuk!", zeggen de makers. Zie ook de demo. http://www.yesnomayb.nl/learn.php

    Do You Poken?
    Naar verluidt komt de poken-rage ook België aandoen. Een Poken is een USB-stick, maar in feite vooral een digitaal visitekaartje. Zodra je jouw Poken verbindt met je computer gaat hij vragen op welke sociale netwerken je een profiel hebt (Facebook, Netlog, LinkedIn, Twitter, …). Wanneer je nu een andere Poken tegenkomt kan je digitaal de handjes schudden met die andere Poken en zo de gegevens uitwisselen. Poken is zogezegd de logische volgende stap in het gebruik van sociale netwerken.

    Second Love: veilig vreemdgaan?
    Second Love is een nogal controversiële dienst, die voorjaar 2009 van start ging in Nederland en niet lang daarna ook in Vlaanderen. Grote verschil met de reguliere relatiemakers? Second Love is, zoals de naam al doet vermoeden, níet bestemd voor vrijgezellen! "Heb je behoefte aan avontuur omdat thuis de sleur heeft toegeslagen? Kom dan hier in actie", luidt het. Dat 'avontuur' kan gaan van een onschuldige flirt tot aan een daadwerkelijke ontmoeting, met 'alles' erop en eraan. Nu ja, buitenechtelijke pleziertjes zijn al zo oud als het huwelijk. Dat de site ondanks kritiek al aardig succesvol is, hoeft je dus niet te verbazen...

    Muslima.com, dating voor Moslims
    Niet nieuw, want al actief sinds 2004, maar wel pas sinds dit jaar in Nederlandstalige uitvoering. En ja, er staan ook vrouwen op, en nee, ze staan niet allemaal gesluierd op de foto. Het internet vervaagt ook een deel van de culturele restricties.

    Groen daten met EcoDater
    Ook vrijgezellen die betrokken zijn bij groen en de natuur hebben sinds kort hun eigen ontmoetingssite: EcoDater.com. De EcoDater-community richt zich op dating speciaal voor 'groene' mannen en vrouwen die leven volgens een “holistische lifestyle”. De doelgroep van de Engelstalige site bestaat uit veganisten, vegetariërs, biologische boeren, outdoor-liefhebbers, avonturiers en activisten. Ga je graag op restaurant, dan kan er alvast geen gekibbel ontstaan over vleesconsumptie.

    Twitterdating

    Twitter groeit als kool en het sociale netwerk met de korte berichtjes schijnt nu zelfs te evolueren tot de nieuwe manier van online daten. Immers, net als bij een profiel op een datingsite vertellen de - vaak persoonlijke getinte - Tweets (berichtjes) enorm veel over iemand, zo niet nog veel meer. Over werk, vakantie, interesses, levensstijl en zelfs dagelijkse gewoontes (allez, zaken die niet eens wil weten...).
    Hoe te werk gaan? Via search.twitter.com kan je eenvoudig Twitteraars opsnorren met dezelfde interesses als jij, desgewenst woonachtig in jouw regio. Zodra je iemand hebt gespot die je interessant vind, ga je deze persoon volgen, wat inhoudt dat alle tweets van deze persoon op jouw homepage verschijnen, van zodra je bent ingelogd. Wil je hierop reageren, klik dan op het reactiepijltje en geef een reactie. Zo ontstaat een laagdrempelige en vrijblijvende chat, die op den duur misschien wel uitgroeit tot iets heel moois... Met dank aan Twitter!

    Verkies je toch liever een reguliere datingsite, raadpleeg dan dit overzicht. Inclusief online seniorendating, maar da's inmiddels geen noviteit meer.

    28-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (1)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer info op Labelinfo.be
    Labelinfo.be werd pakweg een jaar geleden gelanceerd als online informatiedatabank op het gebied van duurzaamheidslabels. Het initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken (NBV) en zijn partners bleek al snel een succes. De site, met informatie over sociale of milieugerelateerde productlabels, zet bezoekers op weg naar meer duurzame aankopen en helpt consumenten en aankopers hun weg te vinden tussen de veelheid aan labels. Reden genoeg om het project uit te breiden.

    Labelinfo.be werd onlangs vernieuwd en uitgebreid met nog eens 15 nieuwe labels voornamelijk uit de bouwsector. Dit brengt het totaal op 49 verschillende labels. Daarnaast is het voortaan mogelijk om verschillende labels van 20 productcategorieën met mekaar te vergelijken. Voor elke categorie werden de belangrijkste criteria met mekaar vergeleken en werd een totaalscore op 100 berekend. Zo kan je in één oogopslag te weten komen welk label de strengste milieu- en/of sociale criteria heeft voor iedere productcategorie.

    Kortom, labelinfo.be biedt je nog meer dan voorheen een veilige weg door de jungle van de verschillende labels en maakt duurzaam aankopen veel eenvoudiger.

    24-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/11-05/12 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!