Foto
Welkom op de blog van suske
13 AUGUSTUS 2023 OOSTENDE Lommel sk 20h00
Foto
Brandweerkarzerne
Lommel
Foto
Foto
Foto
kleedkamer
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Autobrand in Stationsstraat
  • Brandjes snel geblust
  • Bermbrand aan kanaal
  • zware brand in paardenstal in 't Lindel
  • Brand in Lommel-Werkplaatsen Zondag 1 januari 2023
  • Rook onderbreekt kerstdiner
  • Vrachtwagen met zand gekanteld
  • Brand in auto in Heerstraat
  • Schuur in de as gelegd
  • Keukenbrand in de Vlasstraat
    Foto
    garage
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nederlandse
    Brandweerhelmen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Brandweerhelmen
    USA

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Bedankt voor je bezoekje !!!!!
    maar er komt meer ...
    kijk maar verder ;
    Foto
    japanse brandweerwagen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    suske brandweerman brandweer lommel suske
    Iedereen Van Harte Welkom Op Mijn Blog Suske
    welkom brandweer lommel zoekt nog brandweermannen
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hevige brand verwoest hok met hondenkennel

     Donderdag kort voor de middag heeft in de Fabriekstraat in Lommel-Barrier een korte maar hevige brand gewoed in een berghok met hondenkennel achter een woning. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het gebouwtje heel wat schade opliep.
    Baptiste Leppens merkte bij zijn thuiskomst het vuur op. “Ik hoorde een knal. Later bleek dat het raam van het berghok door de hitte was gesprongen”, vertelt hij. “Toen ik naar buiten ging, zag ik een enorme rook uit het berghok ontsnappen. Bij het openen van de deur kwamen de vlammen me tegemoet. Onmiddellijk heb ik de brandweer verwittigd.”
    Ook de buurt merkte dat er iets misliep. “De rook was tot een straat verder te zien. Eerst dacht ik dat er een huis in brand stond”, zegt een toegesnelde buurtbewoner.
    Aan het berghok ligt ook een hondenkennel. “Mijn twee honden waren gelukkig buiten, dus met hen mankeert niets”, zegt Leppens, die de dieren veilig in zijn woning onderbracht.
    De brand is vermoedelijk ontstaan door een kachel. ”Die was aan, ik had namelijk oud brood te drogen gelegd voor mijn honden. Mogelijk is er iets misgelopen met de kachel.”
    De schade aan het bouwsel is aanzienlijk, en de brandweer van Lommel was tot een stuk in de namiddag bezig met blussen. Binnen bevond zich onder meer werkgereedschap, dat dus ook door de brand werd beschadigd.

    25-01-2009 om 15:04 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand in achterbouw
    LOMMEL - Brandweer Lommel rukte gisteren om 12.15 uur uit naar een brandende achterbouw in de Fabrieksstraat. In de vrijstaande achterbouw, die uit bakstenen is opgetrokken, lag gereedschap. Dat is verloren door de brand. De achterbouw bestaat uit twee delen voor twee gezinnen van een tweewoonst, maar de brand bleef beperkt tot één deel.

    25-01-2009 om 14:29 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelderbrand aan de grens
    Kelderbrand aan de grens
    In de vroegere villa Van Elderen op de Sint-Odilialaan, aan de grens in Achel, ontstond in de late namiddag, bij werkzaamheden aan de verwarmingsinstallatie, een brandje in de kelder. Dat liet zich zwaarder aanzien dan het in feite was. De brandweer van Lommel kwam met drie wagens ter plaatse. De schade in de kelder bleef beperkt.

    25-01-2009 om 00:16 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer haalt gestolen terreinwagen boven water
    Bekijk de afbeelding op ware grootte

    De brandweer van Lommel klaarde de klus in iets meer dan een uur tijd. Een duikploeg begaf zich met een reddingssloep naar de plaats waar de kleine jeep vier meter lager in versnelling op de bodem stond. Met een spade moest het ijs, dat op sommige plekken nog altijd een centimeter dik was, worden gebroken.

    Het gat waardoor de terreinwagen verdween, was nog altijd zichtbaar, net zoals de bandensporen, als stille getuigen van de doldwaze rit. Twee duikers daalden af en bevestigden een stalen kabel aan het voertuig, dat zo onder belangstelling van wandelaars naar de oever werd getrokken.

    “Dat we het voertuig nu pas hebben kunnen takelen, is te wijten aan het dikke ijs dat maar traag dooide”, vertelt brandweerkapitein Eric Verbakel. De terreinwagen, die in Mol werd gestolen op de avond voor de ijsrit, zal nu verder op sporen onderzocht worden. Er is nog niets bekend over de daders. In de wagen bevonden zich een stapel houten paletten en een rugzak met boterhammen

    De terreinwagen die twee weken geleden door het ijs zakte op de grote plas in de Lommelse Sahara, is woensdagnamiddag op het droge gesleept

    25-01-2009 om 00:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stalling uitgebrand in de Bevrijdingsstraat

    Woensdag 14 januari 2009

    Stalling uitgebrand in de Bevrijdingsstraat
    In de Bevrijdingsstraat, bij Pier Stevens, is vanmorgen een stalling uitgebrand. Het vuur ontstond rond 8.30u door nog onbekende oorzaak. In de stal stonden kalveren, in een aanpalende stalling een aantal koeien. De dieren konden geëvacueerd worden. In afwachting van de komst van de brandweer was Pier al zelf met blussen begonnen. De brandweer kwam met  5 korpsen ter plaatse: Budel en Lommel, maar ook Genk, Bree en Leopoldsburg. Het nablussen van het smeulende hooi is nog bezig. Uit voorzorg werden Pier Stevens en zijn echtgenote overgebracht naar het ziekenhuis.
    Stalling uitgebrand in de Bevrijdingsstraat |Foto 1| Stalling uitgebrand in de Bevrijdingsstraat |Foto 2| Stalling uitgebrand in de Bevrijdingsstraat |Foto 3| Stalling uitgebrand in de Bevrijdingsstraat |Foto 4|

    14-01-2009 om 21:57 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge verpleegster van Wit-Gele Kruis sterft in Lommel

    11/01 Jonge verpleegster van Wit-Gele Kruis sterft in Lommel

    Een 22-jarige verpleegster van het Wit- Gele Kruis is zaterdag bij een tragisch ongeval in Lommel om het leven gekomen.

    Toen ze even voor de middag op de Norbert Neeckxlaan een wagen uit een zijstraat zag komen, begon haar wagen bij het remmen te slippen. De auto ging aan het tollen, ramde een tegenligger en kwam op zijn zijkant tot stilstand tegen een boom.

    Voor de jonge vrouw kon geen hulp meer baten. Zij overleed ter plaatse. De brandweer van Lommel moest het slachtoffer uit het wrak bevrijden. In de andere auto werd een 65-jarige vrouw uit Lommel zwaar gewond.

    12-01-2009 om 16:56 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren gezien...
     
    Gisteren gezien...
    ...in de plas van de Sahara: het gat waarin eerder deze week een gestolen jeep verdween.

    09-01-2009 om 11:42 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto door het ijs in de Sahara

    Auto door het ijs in de Sahara

    Dinsdag 6 januari 2009
    Auto door het ijs in de Sahara
    Vanmiddag is op de bevroren plas van de Sahara vastgesteld dat een auto door het ijs gezakt was. Het is nog onduidelijk hoe dat precies is gebeurd. De brandweer is met verscheidene ploegen en met duikers ter plaatse. Men weet nog niet of er nog mensen in de gezonken wagen zitten.  In het wrak werden geen slachtoffers meer aangetroffen. Wel waren er voetsporen die onder stofsneeuw zaten, waaruit de brandweer afleidt dat het ongeval vanmorgen vroeg is gebeurd en dat de inzittende naar huis is gegaan. De eigenaar van de wagen is iemand uit Mol.  Later bleek dat de wagen gestolen was uit de Guido Gezellestraat in Mol. De dief nam de autosleutels mee en reden met de wagen naar de Sahara, waar ze de wagen door het ijs lieten zakken.
     

    07-01-2009 om 11:27 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denk aan de vogels

    Denk aan de vogels

    U hoeft thuis geen vogelvilla te hangen, zoals deze op de foto. Maar denk in de komende dagen ook eens aan broodresten of zaadballetjes voor de vogels... En zorg dat ze ook wat kunnen drinken!

    04-01-2009 om 17:10 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    01-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(G)een brand in de Groenstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dinsdag 30 december 2008
    Vandaag kwam de brandweer naar een woning in de Groenstraat waar, zo bleek uit de alarmoproepen, een uitslaande brand woedde in een woning. De rook kwam inderdaad uit het dak. De brandweer stormde naar binnen, maar... er was geen brand. Het bleek dat er rook van de open haard ontsnapte via een opening in de schoorsteen op zolder. En die rook baande zich een weg naar buiten via het dak. Dat werd dan weer opgemerkt door buren. En die sloegen alarm...

    01-01-2009 om 17:28 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor veilig vuurwerk
    Tips voor veilig vuurwerk
    • Vraag een veilige verpakking aan de handelaar en stop vuurwerk vooral niet in je zakken.
    • Bewaar vuurwerk op een koele en droge plaats, buiten het bereik van kinderen.
    • Lees goed op voorhand de gebruiksaanwijzing en volg nauwkeurig alle voorschriften.
    • Alcohol en vuurwerk gaan niet samen. Zorg voor een BOB.
    • Alleen een volwassene doet de voorbereiding en schiet het vuurwerk af.
    • Ontsteek vuurwerk op een open plaats op een veilige afstand van je gasten, woningen, …
    • Ontsteek met gestrekte arm waarbij geen enkel lichaamsdeel boven het vuurwerk hangt.
    • Plaats een vuurpijl in een buis die verticaal in de grond vastzit. De buis moet minstens even lang zijn als de stok van de vuurpijl. Gebruik daarvoor geen flessen.
    • Vuurwerk dat niet ontploft, steek je niet opnieuw aan. Giet er een emmer water over en laat het een nachtje liggen (niet op de openbare weg!).

    30-12-2008 om 01:44 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Chalet uitgebrand op camping Blauwe Meer

     
    zondag nacht is op camping Blauwe Meer een chalet uitgebrand. De brandweer van Lommel kon voorkomen dat de vlammen oversloegen op de chalets in de buurt, maar de betrokken chalet werd helemaal vernield. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Mogelijk werd het vuur aangestoken; het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

    30-12-2008 om 01:05 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel in kerststemming
    Zondag 14 december 2008
    Lommel in kerststemming
    Lommel is duidelijk in kerststemming. En gisteren en vandaag was duidelijk te merken dat de mensen voorlopig nog geen crisis voelen. Druk dat het was!
    Lommel in kerststemming |Foto 1| Lommel in kerststemming |Foto 2| Lommel in kerststemming |Foto 3| Lommel in kerststemming |Foto 4|

    16-12-2008 om 17:41 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee doden bij verkeersongeval

    Twee doden bij verkeersongeval

    zaterdag 13 december 2008
     
    Aan de Hees zijn vanmorgen rond 4 uur twee twintigers omgekomen bij een verkeersongeval. Ter hoogte van het kruispunt met de Leeuwerikstraat verloor de bestuurder de controle over zijn pick-up. Het voertuig ging aan het slingeren, vloog door een voortuintje en sloeg op de straat weer over de kop. Voor de twee inzittenden, Dirk Brusselaers (28) en Kevin Claes, beiden uit Lommel, kwam alle hulp te laat. Zij stierven op de plaats van het ongeval.  Door de klap kwamen in een voortuintje ook verschillende brokstukken los. Een geparkeerde wagen liep daarbij zware schade op. De politie sloot de 'Hees' plaatselijk af voor alle verkeer. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse voor een onderzoek.

    14-12-2008 om 17:49 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand in pizza en kababzaak te Lutlommel

    Vandaag gezien...

    de schade na de brand van vorige nacht in deze pizza- en kebabzaak. De brand ontstond na een ontploffing. Eigenaar Leo Swinnen en zijn vrouw Alice Swinnen, die boven de zaak wonen, konden zich op tijd redden en bleven ongedeerd. Volgens het parket van Hasselt is de brand aangestoken. Er zijn verschillende brandhaarden ontdekt en de daders gebruikten brandversnellers. De schade is enorm. In de woning van de eigenaar zijn er barsten in de vloer en volgens de brandweer is een stabiliteitsonderzoek nodig om te kijken of het woongedeelte op de eerste verdieping nog bewoonbaar is. De politie is op zoek naar twee verdachten.

    08-12-2008 om 09:55 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning onbewoonbaar na brand

    Woning onbewoonbaar na brand

    Een hevige brand heeft vanavond een woning verwoest aan de Vlasrootweg. Rond half negen hadden de bewoners een verdachte geur geroken en even later merkten ze ook rook op. Het koppel kon nog tijdig naar buiten rennen. Toen de brandweer van Lommel ter plaatse kwam, sloegen de vlammen door het dak en langs de ramen naar buiten.Omdat het vuur tussen het dak en het onderdak zat, was het aanvankelijk moeilijk om de brand onder controle te krijgen. Daarna was de brandweer nog laat in de weer met nablussen. Het hele huis werd onbewoonbaar verklaard, maar niemand werd gewond. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

    06-12-2008 om 01:26 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Schitterend !
    > >

    > Een priester, die een wandeling maakt in de vrije natuur, sukkelt in het
    > drijfzand.
    >
    > Wanneer hij ongeveer is weggezakt tot over zijn enkels, passeert er een
    > brandweerwagen.

    >
    >
    - 'Heeft u hulp nodig ?', vragen de pompiers.
    > - 'Nee, dank U, niet nodig, de Heer zal me bijstaan !', antwoordt de
    > priester.
    >
    > Wanneer hij tot zijn middel is weggezakt, passeert de brandweerwagen
    > opnieuw en de pompiers vragen : - 'Heeft u hulp nodig ?',
    > - 'Nee, nee, dank U, niet nodig, de Heer zal me bijstaan !', antwoordt de
    > priester weer.
    >
    > Wanneer enkel nog het hoofd van de priester boven het zand
    > uitsteekt,passeren de pompiers een derde maal.
    > - 'Heeft U nog steeds geen hulp nodig ?', vragen ze.
    > - 'Nee, nee, nee, niet nodig, de Heer zal me redden !', antwoordt de
    > priester.
    >
    > Uiteindelijk verdwijnt de priester helemaal onder het zand...
    >
    > Aangekomen in het paradijs zegt hij tot God :
    > - 'Ik ben echt wel naïef. Ik dacht werkelijk dat U me ter hulp zou zijn
    > gekomen !'
    >
    > En de Heer antwoordt :
    >
    > - 'Ik heb je 3x de pompiers gestuurd. Ik zie niet in wat Ik nog meer
    > kondoen...!

    28-11-2008 om 00:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer 1974
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op foto

    16-11-2008 om 10:17 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.backdraft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op foto

    15-11-2008 om 14:51 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenspaal 193 officieel in eer hersteld

    Grenspaal 193 officieel in eer hersteld

    Deze namiddag werd op de grens van Lommel en Luyksgestel grenspaal 193 officieel in ere hersteld (foto). Enkele jaren geleden had hij het begeven en sindsdien lag hij opgeslagen op de gemeentewerf in Bergeijk. De officiële ondertekening van de documenten gebeurde door burgemeester Vanvelthoven en zijn collega van Bergeyk. Ook een afvaardiging van de grenspalencommissie was aanwezig op de plechtigheid

    15-11-2008 om 12:27 geschreven door frans


    >> Reageer (0)



    Foto

    Foto

    Woensdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)
    Foto

    Foto

    Foto



    Foto


    suske gastenboek
  • Een goede herfst zaterdag
  • Goedemorgen
  • Fijne zaterdag
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag

    Druk op onderstaande knop om een vuurtje te laten in mijn gastenboek


    woesdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)


     
    Belgische Brandweerhelmen


    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004

    Bevrijding
    van mensen
    uit auto 's


    Foto

    Huisbrand


    Foto

    Foto

    Caravanbrand


    Foto

    Foto

    Foto

    Deze tankwagen gebruiken we om olie spoor op wegdek zuiver te maken,wat in het dagelijks leven veel voorkomt


    Foto

    Foto

    De Brandweer heeft 22 verschillende taken uit te voeren,zoals redden van dieren,deze twee foto's zie je schapen die in de beek waren gesukkeld en niet meer eruit konden

    Foto

    Foto

    Foto



    Foto

    Foto



    Laatste commentaren
  • Goeden avond (Dirk)
        op Autobrand in Stationsstraat
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!