Foto
Welkom op de blog van suske
13 AUGUSTUS 2023 OOSTENDE Lommel sk 20h00
Foto
Brandweerkarzerne
Lommel
Foto
Foto
Foto
kleedkamer
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Autobrand in Stationsstraat
  • Brandjes snel geblust
  • Bermbrand aan kanaal
  • zware brand in paardenstal in 't Lindel
  • Brand in Lommel-Werkplaatsen Zondag 1 januari 2023
  • Rook onderbreekt kerstdiner
  • Vrachtwagen met zand gekanteld
  • Brand in auto in Heerstraat
  • Schuur in de as gelegd
  • Keukenbrand in de Vlasstraat
    Foto
    garage
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nederlandse
    Brandweerhelmen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Brandweerhelmen
    USA

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Bedankt voor je bezoekje !!!!!
    maar er komt meer ...
    kijk maar verder ;
    Foto
    japanse brandweerwagen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    suske brandweerman brandweer lommel suske
    Iedereen Van Harte Welkom Op Mijn Blog Suske
    welkom brandweer lommel zoekt nog brandweermannen
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer minder vaak op pad in Limburg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Limburgse brandweerkorpsen zijn dit jaar al 18.228 keer uitgereden voor branden, ongevallen, stormschade en andere noodoproepen. Ruw geschat zijn dat zo’n 50 interventies per dag. Tijdens de voorjaarsstorm van april en de recente wateroverlast piekten de noodoproepen.

    Het brandweerkorps van Genk kreeg de voorbije twintig jaar nooit zoveel oproepen voor brand als dit jaar. In Lommel had het korps met 233 brandinterventies iets minder tussenkomsten dan de voorbije jaren. Het gaat dan ook niet enkel om branden in huizen en bedrijven, ook bermbrandjes, brandend afval en schoorsteenbranden zitten in de cijfers.

    Hiermee is al meteen duidelijk dat de cijfergegevens van de Limburgse brandweerkorpsen niet vergelijkbaar zijn en dat er niet altijd een verklaring is voor een stijging of een daling.

    Natuurfenomenen zijn wel verantwoordelijk voor uitschieters. Het stormfront op 14 april zorgde voor een golf hulpoproepen, net als de wateroverlast in het weekend van 13 november. Deze zomer moest de brandweer minder op pad voor de verdelging van wespennesten. “754 tegen 2.751 vorig jaar”, zegt brandweercommandant Raymond Aerts van Genk.

    Brandweerkorpsen worden ook opgeroepen voor vervuilingen, opruimingen of bevrijding van verkeersslachtoffers.

    15-12-2010 om 09:34 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen voor wellnesscentrum, jeugdherberg en watersport
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    LOMMEL - Het stadsbestuur wil de regio rond de sport- en evenementenhal ontwikkelen tot Park de Soeverein. Sport en ontspanning krijgen een plek in het park en er zijn zelfs plannen voor een watersportzone, een jeugdherberg en een wellnesscentrum.
    De stedelijke sportzone rond De Soeverein zal in de toekomst verder uitgebreid worden. Samen met een studiebureau werd onderzocht wat allemaal mogelijk is in het park en een masterplan werd uitgewerkt. ‘Toerisme, recreatie en vrijetijdsbeleving zijn belangrijke pijlers in ons stedelijk beleid', zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (SP.A). ‘Daarom zullen we de huidige sportzone uitbreiden naar een park. Dat gebied telt in het totaal 35hectare. Het park start aan het huidige voetbalstadion van Lommel United tot aan het kanaal.'

    De huidige voetbalvelden, de speeltuin, tennisvelden, het skatepark, de atletiekpiste, het zwembad, de sporthal, de evenementenarena en het congrescentrum zijn in de zone opgenomen. Maar er zijn heel wat plannen, zoals de uitbreiding met een zone voor watersport aan het kanaal. Daar zijn ook plannen om een jeugdherberg en wellnesscentrum te bouwen. ‘We zijn al enkele jeugdherbergen in Vlaanderen gaan bezoeken. We zoeken nu naar een goede uitbatingsformule', zegt Vanvelthoven. ‘Voor de bouw en uitbating van het wellnesscentrum zijn we op zoek naar een privé-investeerder.'

    Schoendoos

    Aan de huidige evenementenarena De Soeverein zal de sporthal grondig uitgebreid worden. ‘De ronde box zal omgebouwd worden tot schoendoos', legt voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf Sport en Recreatie Jan Swinnen. ‘De sporthal wordt drie basketbalpleinen groot in plaats van de huidige twee. En de turnkring krijgt een eigen zaal.'

    Het huidige zwembad zal plaats maken voor een nieuwbouw langs het zwembad. Daarvoor zoekt de stad naar een privaat-publieke samenwerking. Aan de speeltuin zal ook de nieuwe tennishal een plek krijgen.

    Het park De Soeverein krijgt drie toegangspoorten. ‘De drie poorten tot de drie platformen van het voetbalstadion, omgeving arena en aan het kanaal, zullen het nieuwe gezicht vormen voor het Park De Soeverein', zegt de burgemeester nog. ‘Het park krijgt aansluiting met het natuurgebied De Sahara en Bosland.'

    De eerste werken starten volgend jaar met de bouw van de tennishal en de nieuwe sporthal.

    15-12-2010 om 09:18 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtgewonden bij bedrijfsbrand
    LOMMEL - Op Maatheide in Lommel brak gisteren rond 17 uur brand uit in de bedrijfshal van de firm Tepac. Een oudere machine vatte vuur en de vlammen sloegen snel over op andere materialen en de hele hal vulde zich met rook. De brandweer van Lommel kwam ter plaatse en kreeg het vuur vrij snel onder controle. Hun werk zat er rond 19 uur op.
    Bij de brand raakten wel vier werknemers lichtgewond. Zij liepen een rookintoxicatie op. De schade in het bedrijf bleef al bij al beperkt.

    15-12-2010 om 09:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wagen over de kop in Lommel

    Op de Ringlaan is woensdagmiddag een auto beginnen slippen en over de kop gegaan. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. Een 26-jarige vrouw uit lommel    raakte daarbij zwaargewond.

    10-12-2010 om 04:14 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommelaars zamelen meeste taxus in
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Lommelaars brachten tussen 15 juni en 18 september liefst 12.172 kilo taxussnoeisel naar hun containerpark. Ze deden dat voor de actie Kom op tegen Kanker. Lommel staat zo op de eerste plaats in Limburg.

    Op de tweede plaats volgt Overpelt met 6.759 kilo ingezamelde taxus en op de derde plaats staat Bilzen met 6.738 kilo. In taxus zit baccatine, stof die nodig is voor levensreddende medicijnen bij de behandeling van verschillende soorten kanker.

    08-12-2010 om 15:10 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeulende vloer beschadigt verdieping van woning in Lommel
    07/12 Rond half zes vandaag, dinsdagavond, is in Lutlommel een woning beschadigd nadat een houten vloer begon te smeulen door een oververhitte kachelpijp. De bovenverdieping liep ernstige roetschade op en er was een grote rookontwikkeling. Het gezin, de ouders en een twee jarig dochtertje, zullen de nacht bij familie doorbrengen.





    08-12-2010 om 15:02 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gezien...Woensdag 8 december 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ...in het centrum, aan het einde van de Kerkstraat. De panelen werden in de loop van de voormiddag geplaatst door gemeentewerkers.

    08-12-2010 om 14:46 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schouwbrand in de Hasseltstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gisterenavond moesten de voorpost uit Neerpelt en de brandweer van Lommel uitrukken naar een schoorsteenbrand in de Hasseltstraat. Daar was een schouwbrand gemeld, maar toen de brandweer arriveerde bleken er alleen nog gensters uit de schoorsteen te komen. De brandweer zette de ladderwagen in om de schoorsteen te reinigen en de brandende resten  te verwijderen. De brandweerwerken werden wel bemoeilijkt door de vorst en door het gladde wegdek van de Hasseltstraat.

    08-12-2010 om 14:37 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voetbal
    De door de Voetbalbond uitgestelde speeldag van vorig weekend wordt ingehaald op woensdag 19 januari. Dus ook de topper tegen OH Leuven vindt dan plaats! Noteren en... alle supporters op post...
    Lommel United – OHL op woensdag 19 januari

    08-12-2010 om 14:34 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoorsteenbrand vernielt deel van dak
    Gisterenavond even na 21 uur kregen de brandweervoorpost in Neerpelt en de brandweer van Lommel een melding van brand in de Hotelstraat in Overpelt binnen. Eenmaal ter plaatse bleek het om een serieuze schoorsteenbrand te gaan, die al een deel van het dak in lichterlaaie had gezet. Door de snelle reactie van de voorpost bleef de schade gelukkig beperkt tot een deel van de zolderverdieping. Niemand raakte gewond.

    05-12-2010 om 03:09 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommelse fietsster (13) gewond na aanrijding
    In de Stationsstraat is woensdagochtend rond 8.15 uur een 13-jarige fietsster aangereden door een wagen. De Lommelse werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

    03-12-2010 om 17:06 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    01-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurder strooiwagen overleden na ongeval in Lommel
    Vanochtend heeft een man het leven gelaten bij een zwaar verkeersongeval op de Ringlaan (N71) in Lommel. Omstreeks 6.30 uur reed een personenwagen in op de achterkant van een strooiwagen. De tractor begon de slingeren en kantelde. De bestuurder van de tractor, een 43-jarige Lommelaar die bedrijfsparkings sneeuwvrij maakte, werd uit zijn voertuig geslingerd. Hij belandde onder de tractor en overleed ter plaatse.

    De bestuurder van de personenwagen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis van Overpelt, maar hij verkeerde niet in levensgevaar.

    Door het ongeval was de Ringlaan in de richting van Neerpelt een tijdlang versperd. Inmiddels is de rijbaan vrijgemaakt.





    01-12-2010 om 15:25 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning brandt uit in Hamont-Achel
    Op de Oude Hoeve is maandagochtend rond 5 uur brand uitgebroken in een woning. Het huis ging volledig in vlammen op. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Even werd gevreesd dat de bewoonster van het pand zich nog in de woning bevond. Brandweer Lommel doorzocht het hele huis, maar de vrouw bleek gelukkig niet thuis te zijn.

    De brandweer heeft van 5 tot 7.30 uur geblust, de hele woning is vernield. Het aanpalende pand bleef dankzij het bluswerk van de vlammen





    01-12-2010 om 00:32 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning volledig uitgebrand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    SINT-HUIBRECHTS-LILLE - In de Jos Verlindenstraat is zondagavond, rond 18.15uur, een woning volledig uitgebrand. Het huis is onbewoonbaar verklaard. De vlammen sloegen door het dak van de woning. De eigenaar van het huis kon samen met zijn twee kinderen wel tijdig vluchten. Zij konden ook nog een gasfles mee naar buiten nemen. De gemeente zal nu opvang regelen voor de familie.
    De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk aan de schoorsteen, waarna de vlammen zijn overgeslagen naar het dak en de rest van de woning. De brandweer van Lommel was alvast enkele uren bezig met het blussen van de brand.

    01-12-2010 om 00:10 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    28-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakbrand in woning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan de schoorsteen van een woning in de Generaal Dempseylaan in Achel is gisteren rond 16uur brand ontstaan. Toen de brandweer van Lommel aankwam, kwamen er vlammen en rook uit het dak. De brandweer moest verschillende dakpannen wegnemen om tot bij het vuur te geraken. Aan de binnenkant moest de brandweer een valse wand op de zolder afbreken om tot bij de brandhaard te geraken. Het vuur ontstond door een defect aan de aansluiting van de oude met de nieuwe schoorsteen. In de woning is er geen schade. Ze is nog bewoonbaar. De brandweer legde het gat in het dak dicht met een een zeil.

    28-11-2010 om 03:49 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    19-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel 100 jaar in beeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kinderbrandweerkorps, dat in 1925 opgestart werd, trekt bijzonder veel aandacht. Heel wat jonge kinderen sluiten zich aan. Hier trekt de tweede lichting van de kinderbrandweer trots door de Kerkstraat.

    19-11-2010 om 10:39 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nut van fluovestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nut van fluovestjes blijkt uit bijgaande fotovergelijking,

    19-11-2010 om 00:36 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren gezien..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mist in het centrum van de stad...

    18-11-2010 om 01:07 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gezien..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Mist op het kanaal...

    17-11-2010 om 14:45 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweerwagens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik  op foto

    14-11-2010 om 02:18 geschreven door frans


    >> Reageer (0)



    Foto

    Foto

    Woensdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)
    Foto

    Foto

    Foto



    Foto


    suske gastenboek
  • Een goede herfst zaterdag
  • Goedemorgen
  • Fijne zaterdag
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag

    Druk op onderstaande knop om een vuurtje te laten in mijn gastenboek


    woesdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)


     
    Belgische Brandweerhelmen


    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004

    Bevrijding
    van mensen
    uit auto 's


    Foto

    Huisbrand


    Foto

    Foto

    Caravanbrand


    Foto

    Foto

    Foto

    Deze tankwagen gebruiken we om olie spoor op wegdek zuiver te maken,wat in het dagelijks leven veel voorkomt


    Foto

    Foto

    De Brandweer heeft 22 verschillende taken uit te voeren,zoals redden van dieren,deze twee foto's zie je schapen die in de beek waren gesukkeld en niet meer eruit konden

    Foto

    Foto

    Foto



    Foto

    Foto



    Laatste commentaren
  • Goeden avond (Dirk)
        op Autobrand in Stationsstraat
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!