Foto
Welkom op de blog van suske
13 AUGUSTUS 2023 OOSTENDE Lommel sk 20h00
Foto
Brandweerkarzerne
Lommel
Foto
Foto
Foto
kleedkamer
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Autobrand in Stationsstraat
  • Brandjes snel geblust
  • Bermbrand aan kanaal
  • zware brand in paardenstal in 't Lindel
  • Brand in Lommel-Werkplaatsen Zondag 1 januari 2023
  • Rook onderbreekt kerstdiner
  • Vrachtwagen met zand gekanteld
  • Brand in auto in Heerstraat
  • Schuur in de as gelegd
  • Keukenbrand in de Vlasstraat
    Foto
    garage
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nederlandse
    Brandweerhelmen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Brandweerhelmen
    USA

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Bedankt voor je bezoekje !!!!!
    maar er komt meer ...
    kijk maar verder ;
    Foto
    japanse brandweerwagen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    suske brandweerman brandweer lommel suske
    Iedereen Van Harte Welkom Op Mijn Blog Suske
    welkom brandweer lommel zoekt nog brandweermannen
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-08-2011 om 00:54 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafeïne : hoeveel is té veel?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koffie en andere cafeïnehoudende dranken zoals coca cola, thee, redbull… zijn algemene erkende middelen om je wakker te houden en je alertheid gedurende de dag te versterken. Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel en verjaagt vermoeidheid terwijl het je concentratie en waakzaamheid (tijdelijk) verhoogt.

    Voor de meeste mensen zijn dosissen van 200 tot 300 milligram cafeïne volkomen onschadelijk. Dit komt overeen met 2 tot 4 koppen koffie per dag.

    Wat is voor de meeste té veel :

    Bij meer dan 500 tot 600 Mgr. per dag, 5 tot 7 koppen kunnen volgende symptomen optreden:

    • slapeloosheid
    • nervositeit en rusteloosheid
    • geïrriteerdheid
    • nausea of andere maag- en darmstoornissen
    • snelle of onregelmatige hartslag
    • angsten
    • hoofdpijn
    • spierbevingen

    Maar… sommige personen zijn extra gevoelig voor cafeïne en reageren al op 1 kop koffie met angsten, geïrriteerdheid, hoofdpijn of slapeloosheid…In de eerste plaats heeft dit te maken met je gewoonte om regelmatig koffie of andere cafeïnehoudende dranken te drinken. Toch zijn andere factoren even belangrijk zoals je ‘body mass’, je leeftijd, medicijnengebruik, gebruik van hormonen, je stresstoestand en je algemene gezondheid, je ‘angstgevoeligheid’. Onderzoeken geven aan dat mannen gevoeliger zijn voor cafeïne dan vrouwen.

    Slapen en cafeïne : een onderschatte combinatie

    Een volwassene heeft elke nacht 7 tot 8 uur slaap nodig. Regelmatig ‘slaapverlies’ (door stress, te veel werk, of door te veel cafeïne ) mondt uit in ‘slaapdeprivatie’. Want slaapverlies is cumulatief, het stapelt zich op. Het resulteert na een tijd in een chronisch slaaptekort waarbij je dagelijkse prestaties en alertheid worden ondermijnd. Dit slaaptekort en dit gebrek aan alertheid gedurende de dag zullen de meeste maskeren door te grijpen naar cafeïnehoudende dranken zoals bvb. Koffie of cola. Maar deze dranken zullen je ervan weerhouden ’s nachts voldoende rustig en diep te slapen. Ofwel zal je slaaptijd ingekort worden, ofwel zul je regelmatig wakker worden en je slaap is niet diep genoeg. ’s Morgens ben je niet uitgerust en om fit te worden zal je weer terug naar de cafeïne grijpen … enz… en de vicieuze cirkel is rond. In combinatie met slaappillen is dit een ‘moordende’ carrousel.

    Wist je trouwens dat het 8 uur duurt vooraleer cafeïne uit je lichaam is verwijderd. Onderzoekers raden je aan, wil je van een rustige natuurlijke slaap genieten, gedurende 8 uur alle cafeïnegebruik te mijden.

    Medicijnen en cafeïne

    • Sommige antibiotica (ciprofloxacine en norfloxacine) verlengen de werking van cafeïne. Het is aan te raden, indien je deze antibiotica inneemt, je gebruik van cafeïnehoudende dranken sterk te beperken.
    • Theophylline (een bronchodilator) wordt veel gebruikt bij ademhalingsmoeilijkheden zoals astma, emfyseem… Het wordt verstoven in de keel en zo rechtstreeks ingeademd. Theophylline verwijdt de luchtpijpen (bronchiën) door de omliggende spiertjes te ontspannen. Maar het heeft tegelijkertijd ‘cafeïneachtige’ effecten. Als je het neemt samen met cafeïnedranken dan wordt de concentratie van theophylline in je bloed gevoelig verhoogd. Dit kan aanleiding zijn tot nausea, overgeven en hartkloppingen.

    Als je je cafeïnegebruik wil verminderen

    Als je van de ene op de andere dag volledig stopt, weet dan dat je enkele dagen opgezadeld zit met hoofdpijnen, nervositeit en geïrriteerdheid. Dit is van voorbijgaande aard.

    Als je gradueel vermindert kan je deze vervelende symptomen vermijden. Je kunt ook gedeeltelijk overschakelen op cafeïnevrije koffie en cola.

    Tot slot: let op voor pijnstillers. Sommige merken bevatten tot 130 Mgr. cafeïne per dosis. Je ontwenningsverschijnselen bestrijden met deze pijnstillers is geen goed idee.


    06-08-2011 om 11:29 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    05-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zwaargewond na harde klap in Neerpelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de vooravond heeft zich gisteren een spectaculair ongeval voorgedaan op de Peerderbaan (N748) in Neerpelt. Een bestuurster die met haar wagen uit Herent kwam aangereden, werd in de flank gegrepen door een voertuig uit de richting van Sint-Huibrechts-Lille. De bestuurster uit Neerpelt, raakte hierbij zwaargewond.

    De brandweer van Lommel had heel wat tijd nodig om haar uit het wrak te bevrijden. Het dak van de gehavende wagen moest worden verwijderd. De vrouw werd voor verdere verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Overpelt. In de andere wagen liep de bestuurder uit Achel een hoofdwonde op.

    Het ongeval versperde geruime tijd de Peerderbaan. Het verkeer werd zo lang omgeleid.

    05-08-2011 om 02:41 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer rukt uit voor gaslek in Neerpelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De brandweer is vrijdagavond rond 22.30 uitgerukt naar het Total tankstation in Neerpelt omwille van een vermeend gaslek. Buren hoorden rond 22 uur een sissend geluid, en brachten daarom de hulpdiensten op de hoogte. Uit voorzorg werd de hele straat afgezet, maar al snel werd duidelijk dat het sissende geluid afkomstig was van perslucht en er dus geen enkel gevaar dreigde.

    05-08-2011 om 02:38 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto glijdt van oever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een auto is donderdag bijna in de Zuid-Willemsvaart gegleden in Lommel. Een Zwitser bleek zijn auto iets te kort op de kant geparkeerd te hebben waardoor die van de oever begon te schuiven. Het incident gebeurde gisteren rond twee uur in het verlengde van de Slinkerstraat.

    05-08-2011 om 02:29 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto kantelt op Noord-Zuidverbinding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdagavond rond halfelf is nog een zwaar verkeersongeval gebeurd op de Noord-Zuidverbinding in Lommel. Een auto begon er te slippen en kantelde. Een bevrijdingsteam van de brandweer heeft de chauffeur uit de wagen gehaald. Een ambulance en een medische urgentiegroep snelden toe. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Overpelt. De identiteit van het slachtoffer is gisteravond nog niet bekendgemaakt.De wegen waren vrij glad door de hevige regen

    05-08-2011 om 02:26 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verouderde sluizen... Hoe lang nog?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al decennia lang praat men over de vervanging van de sluizen aan de Blauwe Kei door moderne infrastructuur die grotere schepen kan schutten. Al decennia lang wordt een beslissing in dat verband op de lange baan geschoven. Nog even en men màg de sluizen niet meer vervangen, vanwege hun historische waarde

    03-08-2011 om 01:43 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gezien...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De voetgangersbrug over het kanaal, nu eens vanuit een andere hoek gezien bron internet gazet

    30-07-2011 om 01:34 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    28-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto glijdt over hoge varkensrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     

    Om een nog onbekende reden is er woensdagavond rond 19 uur een rode Peugeot cabrio over een hoge varkensrug gegleden. Volgens de chauffeur die uit de Cardinaal Cardijnstraat kwam, moest hij uitwijken voor een vrachtwagen die van de Balendijk kwam. In de Peugot cabrio zaten drie personen. De chauffeur kwam er met de schrik van af, de twee passagiers Steenhuysen P. en Gielen P. werden bevrijd door de brandweer en overgebracht naar het ziekenhuis.

    28-07-2011 om 15:25 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wildplassers de pot op!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met slogans als "Wildplassers, de pot op" en "Stop met dat gezeik" trekt de stad Lommel ten strijde tegen wildplassers. Horecazaken, winkels en openbare gebouwen in het stadscentrum hebben affiches aangeplakt en tijdens het marktconcert op 21 juli worden er speciale interactieve urinoirs van “PlaceToPee” geplaatst om de actie op een ludieke manier in de kijker te zetten.

    "Wildplassen is een blijvend probleem, maar als het mooi weer is en er evenementen zijn, gebeurt het natuurlijk meer", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Dit is dus het ideale moment om de affiches uit te hangen want alleen al in Het Burgemeesterspark en in het Dorp zijn er elke woensdag en donderdag grote evenementen die een massa volk trekken. Mensen beseffen te weinig dat wildplassen een vorm van overlast is. Met deze campagne willen we dat duidelijk maken, zonder mannen te betuttelen of repressief op te treden."

    Wildplassers die betrapt worden, riskeren wel een gemeentelijke administratieve sanctie tot 250 euro. De stad heeft ook een mobiele toiletwagen gehuurd. Die wordt op verschillende evenementen ingezet. “We zetten ook iemand in die alles netjes houdt, daarom betalen de mensen 0,20 eurocent voor een plasbeurt. Zo hebben dames én heren een schoon toilet. Nu donderdag is er nog een extraatje. Dan kunnen de heren gaan plassen in interactieve urinoirs van “PlaceToPee”. Door op bepaalde plaatsen in het urinoir te mikken, kunnen ze gelijktijdig een computerspelletje spelen. De gemeenschapswachten delen ook balpennen uit met de slogans. We hopen dat de campagne aanslaat,” besluit burgemeester Vanvelthoven.

    27-07-2011 om 00:20 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    25-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto tegen geparkeerde wagen gekatapulteerd na aanrijding in Lommel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag heeft een verkeersongeval voor heel wat verkeershinder gezorgd in Lommel. Omstreeks 13 uur reed een bestuurder, die uit de richting van Mol kwam, het kruispunt van de Rinlaan met Balendijk (N71) op en volgens getuigen negeerde hij daarbij het rode licht.

    Een andere chauffeur, die uit de richting van Balendijk kwam, werd in de flank geraakt en richting de verkeerslichten gekatapulteerd. Daar raakte hij een stilstaand voertuig.

    De gewonde bestuurders werden door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht

    25-07-2011 om 20:06 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test u computermuis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de foto.
    -Ga met de muis over het aangezicht van de man.
    -Verrassing!!!!                                                                       
     bron Alois
       

    24-07-2011 om 22:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen stichten brand op speelplaats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandalen hebben vrijdagochtend rond kwart over drie kartonnen dozen in brand gestoken op de speelplaats van een school op Mudakkers. Gisteren was het papierophaling in de stad.

    24-07-2011 om 03:41 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding voor de voorstelling.

    23-07-2011 om 15:51 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gezien...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ...aan het kanaal in Stevensvennen bron internetgzet

    21-07-2011 om 23:52 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte schade bij Vansummeren na aanrijding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Johan Vansummeren is vanochtend aangereden toen hij op weg was naar de bakker. De lange Belg van Garmin-Cervélo ging naar het ziekenhuis, waar geen breuken geconstateerd werden. De 30-jarige winnaar van Parijs-Roubaix liep enkel een
    gekneusde schouder en wat schaafwonden op.

    21-07-2011 om 21:57 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersporttour was in Lommel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het Kerkplein was deze namiddag een van de drie haltes die het provinciebestuur aandoet in het kader van de Zomersporttour, waarbij kinderen kunnen kennismaken met een twintigtal niet voor de hand liggende sporten. Zeggen dat er veel belangstelling was, zou overdreven zijn. Maar er waren wel een paar originele sporten te zien. Al leek de petanque van op 30 meter hoogte - waarbij men een balletje in een zandbak op de begane grond moet mikken - ons een beetje overdreven.

    20-07-2011 om 23:15 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    18-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieberichten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    - Op het kruispunt van Stationsstraat en Hoogstraat botsten deze namiddag een bus van De Lijn en een auto. De buschauffeur en twee inzittenden van de auto - een man uit Lommel en een vrouw uit Overpelt - werden licht gewond. 
    - Op het kruispunt van Hoevenstraat en Einderpad botsten even later twee auto's tegen elkaar. Een bestuurder en een inzittende werden licht gewond. bron intergazet

    18-07-2011 om 00:19 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    14-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein bermbrandje op Stevensvennen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De brandweer van lommel is dinsdag even voor 3 uur opgeroepen voor een bermbrand in de Ankerstraat op Stevensvennen. Een paar vierkante meter heide raakte verbrand.

    14-07-2011 om 00:28 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veilig barbecueen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Het zomerseizoen betekent voor veel mensen genieten van het mooie weer, elkaars gezelschap en van lekker eten buiten in de tuin. Barbecue is voor velen een mooie afsluiter van een aangename zomerdag. Deze aangelegenheid is echter niet zonder gevaar. Daarom enkele tips :    de juiste locatie Plaats de barbecue op een stevige, vlakke en horizontale ondergrond en zorg ervoor dat de barbecue niet kan omvallen of omvergelopen kan worden. Wees voorzichtig met barbecues, gasbranders of ander open vuur in of in de nabijheid van tenten. Let op de wind. Vooral in de buurt van (party)tenten kunnen vonken makkelijk brand veroorzaken. Scherm de barbecue daarom af met een metalen windscherm. Doe ook de ramen en deuren van uw caravan, bungalow of tuinhuisje dicht.
    Pas op met licht ontvlambare materialen (kleding, haren) in de buurt van de barbecue. Houd in het bijzonder kinderen en huisdieren goed in de gaten.


    Een barbecue op gas is veiliger dan een traditionele barbecue die houtskool of briketten als brandstof heeft. Van een gasbarbecue komen namelijk geen vonken af en mocht er toch iets misgaan dan hoeft u alleen de gaskraan dicht te draaien en het grootste gevaar is geweken: uit is namelijk ook echt uit bij een barbecue op gas.
    Mocht u toch gebruik maken van een traditionele barbecue, dan kunt u voor het aanmaken het beste speciale aanmaakblokjes, -pasta of -gel gebruiken. Gebruik nooit benzine, petroleum of spiritus als aanmaakmiddel.Briketten zijn als brandstof veiliger dan houtskool, omdat deze geen vonken veroorzaken.Blaas nooit in het vuur, maar gebruik een blaasbalg. Dek een nog smeulende barbecue na gebruik af met zand of giet er water in. Ga nooit met een nog brandende barbecue lopen en houd altijd een brandblusser of emmer water bij de hand. Ruim de as pas op als de barbecue helemaal afgekoeld is en zet nooit een onvolledig gekoelde barbecue terug in een afgesloten ruimte (vb. tuinhuisje)!

    06-07-2011 om 23:26 geschreven door frans


    >> Reageer (0)



    Foto

    Foto

    Woensdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)
    Foto

    Foto

    Foto



    Foto


    suske gastenboek
  • Een goede herfst zaterdag
  • Goedemorgen
  • Fijne zaterdag
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag

    Druk op onderstaande knop om een vuurtje te laten in mijn gastenboek


    woesdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)


     
    Belgische Brandweerhelmen


    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004

    Bevrijding
    van mensen
    uit auto 's


    Foto

    Huisbrand


    Foto

    Foto

    Caravanbrand


    Foto

    Foto

    Foto

    Deze tankwagen gebruiken we om olie spoor op wegdek zuiver te maken,wat in het dagelijks leven veel voorkomt


    Foto

    Foto

    De Brandweer heeft 22 verschillende taken uit te voeren,zoals redden van dieren,deze twee foto's zie je schapen die in de beek waren gesukkeld en niet meer eruit konden

    Foto

    Foto

    Foto



    Foto

    Foto



    Laatste commentaren
  • Goeden avond (Dirk)
        op Autobrand in Stationsstraat
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!