Ingrediënten: (per persoon)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 verse truffel van ongeveer 30 gram
- 1 schijfje sjalot
- 15 centiliter champagne brut
- 2 deciliter kippenbouillon
- 0,5 deciliter room
- 30 gram boter
- 1 eetlepel ultra-fijngesneden wortel , prei, courgette
- Enkele korreltjes grof zout
- 3 takjes kervel
Bereiding:
- Stoof het schijfje sjalot in wat boter en bak de truffel even heel kort mee.
- Neem ene pannetje, giet er de champagne in en breng aan de kook. Leg de truffel in de champagne als die kookt, voor ongeveer 5 minuten.
- Doe er dan de kippenbouillon bij en laat nog eens gedurende 5 minuten koken.
- Stoof nu de fijn gesneden groenten in wat boter. Haal uit de pan en leg ze in het midden van een diep bord. Plaats hierop nu de halfgare truffel.
- Voeg nu de room bij het kookvocht in het pannetje en lepel er heel voorzichtig een klontje boter door. Roer zachtjes tot alle boter netjes is gesmolten.
- Warm de oven voor op 200 graden. Zet er het bord met de truffel 2 tot 3 minuten in. Haal uit de oven en nappeer met de saus en kruid met enkele korreltjes grof zout en de takjes kervel.
Opmerking:
- Het geheel is een streling voor het oog als je gasten aan de soep beginnen. Door in de soep te lepelen gaan die kleine brokjes groenten zich mooi in de soep verdelen en krijg je een heel kleurrijke soep met een heerlijke fijne truffelsmaak.
- Hou er wel rekening mee dat de truffel eigenlijk als vrij duur mag bestempeld worden. Sommigen lossen dit probleem op door er een truffel bij te geven die uit potjes komt (en dus ook heel wat goedkoper maar ook smaakloos is in vergelijking met een echte truffel. Mijn inziens is het jammer om een geld uit te geven voor dergelijke truffels en ben je beter af om, in het geval je een verse truffel te kostelijk vind, om er geen truffel bij te geven.
Wijntip:
- nihil
|