Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 250 gram rode biet
- 65 gram bloem of maïzena
- 12 milliliter rode wijnazijn
- Fijne spatel
- Silliconenmatje
Bereidingswijze :
- Kook de rode biet gaar in water en schil ze.
- Snij de rode biet in stukjes en verwarm ze met de bloem en de azijn tot 90° gedurende ongeveer 15 minuten. Hou de temperatuur goed in het oog. Het vocht mag zeker niet koken.
- Draai het geheel fijn in een blender of mixer en laat 1 nacht rusten.
- Strijk dan met een spatel een laagje van het mengsel heel fijn op een silliconenmatje
- Leg het silliconenmatje in een voorverwarmde oven van 120 graden en dit gedurende 15 à 20 minuten. Als resultaat moet je er dwars doorheen kunnen kijken en de speling van het licht er door zien..
- Het resultaat is een flinterdun krokantje dat je nu als versiering bij diverse plats kunt gebruiken en heel mooi en fris oogt.
Wijnsuggestie :
- geen
|