Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 2 bussels krulpeterselie
- 2 bakjes waterkers
- Beetje water
- Zelfgemaakte mayonaise
Bereidingswijze :
- Was de peterselie en de waterkers en doe alles samen in een blender
- Voeg een beetje water toe en mix alles fijn tot een glad geheel
- Giet het geheel door een zeef met neteldoek en vang het vocht op en wring het neteldoek uit
- Wat in het neteldoek overblijft mag je weggooien.
- Verwarm nu het gezeefde vocht tot maximum 60 graden. Hou de temperatuur goed in het oog
- Passeer het opgewarmde vocht opnieuw door een neteldoek en wring opnieuw goed uit.
- Wat nu overblijft in het neteldoek is een mooi groen vochtig en smaakvol chlorofyl
- Neem met een koffielepel een beetje van deze lauwe substantie en meng dit onder wat versgemaakte mayonaise tot de mayonaise mooi groen oogt.
- Je kan dit gebruiken als versiering of als mayonaise bij een gebakken witvis bv.
- Wij gebruikten hiervoor een vlaswijting
Wijnsuggestie :
- Een mooie droge witte wijn is hier zeer lekker bij
|