Klassieke bereiding xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
· 4 aardappelen
· Kippebouillon
Bereidingswijze :
1. Neem mooie tamelijk grote aardappelen, schil die en pareer ze (glad maken)
2. Hol ze uit tot ongeveer twee derden van de bodem met een appelboor. Het spreekt vanzelf dat je hier voorzichtig te werk moet gaan
3. Kook de aardappelen beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier
4. Hou de aardappel warm, giet er de warme bouillon bij en vul eventueel aan met een kleine hoeveelheid gedroogde ham, of ganzelever en een beetje truffelschijfjes of de parures ervan
Opmerking :
- Waak er over dat ej tijdens het kookproces niet in de aardappel prikt, anders loopt hij uit tijdens het serveren. Dus een aardappel op overschot koken is veilig.
Dranktip :
- Aangezien het om een hapje gaat, kan je hier best een glas champagne bij drinken
|