Inhoud blog
  • Waarin wij het afniften van de kou maar toch van de vakantie genieten!
  • Foto's Aquatica
  • Drie halen, twee betalen........
  • Identiteitscrisis door Alamo
  • Mother Superior
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Florida voorjaarsvakantie 2008
    Now it's flying time again, we're gonna leave you......
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cane Island; geen WipKip, wel een Hot Tub!
    Toen wij Florida "ontdekten" in 1987, gingen we met een min of meer verzorgde reis. Vlucht, hotels en auto werden geboekt bij een reisbureau. We verbleven een week  in een hotel aan de 192 in Kissimmee en daarna in een hotel in Sunny Isles, North Miami. Al snel kregen we door dat we zo'n reis ook best op eigen gelegenheid zouden kunnen maken. Sinds die tijd regelen we soms alles zelf, maar als het zo uitkomt (lees als de prijs goed is) boeken we via American Estates. Dit is overigens steeds vaker het geval en... gemak dient de mensch!

    Je kunt je nu bijna geen leven meer voorstellen zonder internet, maar in die tijd gingen we na aankomst eerst een paar boekjes met "coupons" scoren. Onze vaste stek was de 192, waar het barst van de hotels. In onze jonge jaren hechtten we niet zoveel waarde aan de kwaliteit van het hotel, zolang het er schoon was en het bed niet piepte. En zo struinden wij de hele 192 af en sliepen we bij de Days Inn, de Sleep Inn, de Comfort Inn, de Comfort Suites, de Travelodge, you name it, we've been there. We gingen 's morgens al vroeg naar de parken ( mind you: Magic Kingdom en Epcot) en daar bleven we de hele dag. Ook in Seaworld vermaakten wij ons prima.We ontdekten dat er ook nog andere leuke locaties waren. Op de een of andere manier voelden we ons op de International Drive niet zo thuis. We hebben het een keer of vier in verschillende hotels geprobeerd maar het bleek niet onze "stek'. Veel leuker bleek het in Lake Buena Vista. We ontdekten de Sierra Suites (heet nu Extended Stay), met een mini keukentje en een miniafwasmachientje, ruime kamers en een lekker zwembad.


    Extended Stay de Luxe Suites, formerly known as Sierra Suites

    Toen we weer eens op zoek waren naar een leuke aanbieding, zagen we bij het reisbureau vlucht en appartement Parkway International. Maar dat was geweldig zo'n appartement! Een eigen keuken was toch wel handig met zo'n grote koelkast voor de boodschappen. En de wasmachine met de droger betekende dat je veel minder "klerenzooi" mee hoefde te sjouwen. Je mikt je T-shirtjes lekker in de wasmachine. een fijn zwembad erbij en...onze eerste kennismaking met de Hot Tub.

    UnitsHot Tub
    Appartementen Parkway International, met Hot Tub

    En we ontdekten Bali, the former Ron John Resort, nu bekend onder de naam Liki Tiki Village, helemaal aan het eind van de 192 bij de 27. Er was verder niets daar, een 7/11 winkeltje maar dan hield het op. Even verderop reed je de 27 op, toen nog met allerlei citrusplantages.Maar de appartementen waren prachtig en het zwembad was spectaculair.

    Exterior View
    Apartementen Liki Tiki Village, formerly known as Bali, formerly known as Ron John.

    Een jaar of drie geleden hebben we, op aanraden van Hans van American Estates een villa gehuurd. Daar kwam waarempel het oude avontuurlijke gevoel weer bij terug. Je huurt een villa, maar je krijgt het adres pas als je in Florida aankomt. Je moet er van houden, zo'n speurtocht als je net een lange reis achter de rug hebt, maar wij hebben er geen bezwaar tegen. Een ding is immers zeker, je hoeft je over de kwaliteit en de luxe geen zorgen te maken. Wij kwamen terecht in Southern Dunes, en kregen een prachtige villa in de Kokomoloop. Vorig jaar hebben we voor het eerst een condominium (flat) gehuurd. Je hebt dan geen prive zwembad maar maakt gebruik van de community pool. Zoals wij in onze Vinexwijken een WipKip voor de kinderen hebben, zo hebben ze daar een buurtzwembad. Meestal nog met een mooie gymzaal met moderne apparatuur erbij en een hottub.

    Dit jaar gaan we in maart. De Amerikanen hebben eind maart, net voor de Pasen hun Spring Break en het bleek al aardig volgebeoekt te zijn in die periode. Hans had nog wel een condo in een splinternieuw complex Cane Island. Verwend als we zijn, zochten we snel naar reviews van andere huurders op Internet. Kenelijk is het nog zo nieuw dat je er bijna niets over kunt vinden. We hebben het toch geboekt en  hebben vast wat fotootjes opgezocht via het internet want we kunnen niet wachten om te zien waar we nu weer terecht komen. Een WipKip zal er wel niet zijn, maar op grond van deze plaatjes vertrekken wij weer met een gerust hart naar Florida.


    Cane Island Kissimmee, exterieur met community pool en woonkamer


    Keuken en slaapkamer


    Badkamer en gemeenschappelijke gymzaal


    Geen WipKip, wel een Hot Tub....
    Veel mensen denken dat je wel erg veel geld te besteden moet hebben om zo iets te kunnen huren. Laat ik er dit over zeggen: Center Parks of Landall Greenparks zijn echt duurder! Maar ja, daar struikel je dan ook over de WipKippen.......


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!