Inhoud blog
  • Waarin wij het afniften van de kou maar toch van de vakantie genieten!
  • Foto's Aquatica
  • Drie halen, twee betalen........
  • Identiteitscrisis door Alamo
  • Mother Superior
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Florida voorjaarsvakantie 2008
    Now it's flying time again, we're gonna leave you......
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie halen, twee betalen........

    Waar waren we gebleven? Oh ja, na een lange reis vonden we ons condootje aan de Cane Island loop. Het is hier keurig. Het compelx bestaat uit 9 gebouwen en ik zie hier geen mens… Bij twee gebouwen staan auto’s geparkeerd, verder is het uitgestorven. D’r is een clubhuis met sportschool, een hot tub en een community pool. Op de deur naar de pool zit een groot plakkaat: We zijn bezig om de poolverwarming aan de praat te krijgen. De brief is gedateerd op 12 februari…….Als je goed kijkt zie je ‘s morgens volgens mij een dun vliesje ijs op het water liggen. Nu kunnen we natuurlijk naar Hotelbeds om ons beklag te doen en ik ben er zeker van dat we verplaatst worden naar een plak waar de pool wel verwarmd wordt. Maar we zijn lui en tevreden over de rest van de faciliteiten. Alles is hier verder spiksplinternieuw, ik heb een routertje en een kingsizebed met en matras van minstens veertig centimeter dik. Vanaf ons balkon zien we de 192 maar je hoort er niets van, alles is rustig. Hiervandaan zit je zo in Disney, naar Seaworld of de Outlets ben je in a jiffy.

    Niks te zeuren dan? Tuurlijk wel….. Kennen jullie die lamellen? Afblijven want ze storten al in als je er naar kijkt. Heel behoedzaam schuif ik ze ’s morgens open en ‘s avonds weer dicht. Nog een geluk dat ons balkonnetje op het noorden zit…. En ik mis een tv op de slaapkamer, fijn hoor als je ‘s morgens wakker wordt gelijk even naar the weather channel kijken is er nu niet bij. Of tijdens het douchen Regis en Kelly aan laten staan. Het gaat nergens over, dus je mist ook niets, als je ze even niet hoort.

    Onze eerste vakantiedag brachten we op oud-amerikaanse wijze door. Winkelen in Disney Village en de Walmart, lunch bij Good Old McDonalds en dinner bij Sizzler. Gezien de weersverwachting houden wij ons niet helemaal (lees helemaal niet) aan ons schema. Zo kwamen we veel vroeger dan gepland op onze tweede vakantiedag op Epcot terecht. Wat vinden wij zo leuk aan Epcot? Lastig uit te leggen. Soaring is onze favoriet en in deze rustige tijd kan je gemakkelijk twee keer vliegen. De beloofde foto’s voor Yvette mislukten en dat drukte de pret een beetje, maar we zitten niet bij de pakken neer. Vlak voor de vlucht eindigt, komt Tinkerbell even in beeld. Onwillekeurig dachten we er even aan dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je, gezond en wel, van al dit moois kunt genieten. Beterschap, Tinkerbell! Verder lopen wij ons rondje. Het racetrack was out of order, Ellen D. blijft leuk met haar Dino’s en Energy. Je rust 37 minuten uit, het is er koel en niemand zegt er wat van als je even een dutje doet. Er zijn nog geen shows maar we pikten toch maar even mooi het concert van het tamboer- en pijperkorps mee. I’m your Yankee doodle dandy! The British Invasion vinden we altijd leuk, voor als wanneer er veel British people zijn. Off Kilter zorgt voor de Schotse sfeer en mij doe je geen groter plezier dan wanneer het riffje van Whisky in the jar op de bagpipe wordt gespeeld. Zou Leo Blokhuis deze uitvoering kennen? Tja, wat vinden wij eigenlijk niet leuk aan Epcot?

    De derde dag zijn we naar Aquatica gegaan. De gevreesde drukte bleef uit. Wij vinden het een aanwinst. Parkeren is een tientje, een locker ook zo iets, maar het is het waard. Groot en klein, oud en jong kunnen zich hier prima vermaken. Wij zijn de hele dag gebleven en, ondanks dat de zon het na de middag liet afweten, toch lekker verbrand. Ik dacht even dat het Engelse stel dat voor ons zat ook ernstig zat te verbranden want ik kreeg steeds zo’n vreemde lucht in mijn neus. De floepert zat volgens mij Javaanse Jongens te roken en de wind blies de rook lekker onder onze parasol. Bij de derde peuk heb ik hem toch maar effe gevraagd om bij zijn soortgenoten in de rokerskaste plaats te nemen. Blij was hij niet, maar, he was a good sport, en heeft niet meer gerookt. Bij de Cracker Barrel op advies van ta2Gerrit gegeten, prima bevallen. Zit nu knikkebollend naar de Radio2 muzieknacht te luisteren terwijl ik dit inklop. Chicago, Baby what a big surpise, right before my very eyes! Als ik tijd en zin heb, zal ik ook eens wat foto’s toevoegen. Vooral die van Aquatica zijn hopelijk voor veel mensen de moeite waard. FF geduld, wij hebben vakantie!

    Onder het motto drie halen, twee betalen heb ik toch maar mooi de eerste drie dagen van deze vakantie gerapporteerd…..Ik ga nu het zilveren Aquatica zand tussen mijn tenen wegspoelen, blijf gezond en braaf!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!