welkom bij de website over honden!
alles over honden!
welkom bij mijn site! ik hoop dat jullie ze mooi vinden veel plezier, Jasmine
Inhoud blog
  • beetje trainen
  • Mag onze hond kliekjes eten?
  • Pro en contra van de Duitse herder
  • een beetje over mijn broer
  • mijzelf
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beetje trainen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wetenschappers hebben ontdekt dat getrainde herdershonden dagelijks zo'n 60 km afleggen. Overbelast uw hond ook niet te veel en houd rekening met zijn conditie en consitutie. Bij regelmatige training kunt u uw hond echter gemakkelijk 10-15 km laten lopen, met een tussenpauze om even uit te blazen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
    03-03-2006, 12:26 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag onze hond kliekjes eten?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mits u het niet te vaak geeft, kan het wel. Maar doe het nooit als u zelf aan tafel zit en  laat het uw kinderen ook niet doen. Doet u het wel, dan wordt uw hond al snel een bedelaar die altijd wil krijgen als u aan het eten bent. De meeste honden worden op die manier dik en er zijn er die met hun voorpoten op de tafel gaan hangen of gaan piepen of blaffen als ze niets krijgen. Als u vanaf het begin vermijdt iets van tafel te geven, taalt uw hond er later niet naar.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    03-03-2006, 11:02 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro en contra van de Duitse herder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Herdershonden, zowel de reuen als de teven, zijn robuuste wezens die bezig willen zijn. Herdershonden zijn geboren werkers met een hoge fysieke en psychiesche belastbaarheid. Het is niet voor niets dat 90% van de diensthonden bij de politie, het leger en andere instanties over de hele wereld, Duitse herders zijn. Tientallen jaren vervullen zij sleutelposities bij het zoeken naar drugs evenals bij het opsporen van vermisten in rampenzones, waarbij stalen zenuwen en lichamelijke belastbaarheid belangrijk zijn.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (21 Stemmen)
    03-03-2006, 10:55 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje over mijn broer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik ga over mijn lieve broer vertellen,
    soms hebben wij wel eens ruzie en dan nadien meer niet
    mijn broer is moutainbiker,
    dat kan hij heel goed, hij rijd wedstrijden mee in Wallonie,
    hij is vaak bij de drie eerste,
    hier zie je mijn broer op de foto, hij is 11 jaar en word 12 volgende maand 20 april .
    veel liefs,
    van mij en mijn broer
    (Kevin en Jasmine)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    03-03-2006, 10:49 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijzelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, ik heet Jasmine bongaerts Ik kom uit Belgie, en ik ben half Filipijns ik ben 10 jaar en ik word 11 op 12 juni ik hou super veel van honden en ik wil iedereen bedanken die op mijn site gekomen is! veeeeeel liefs van Jasmine en ik ben dat daar op die foto want ik heb een webcam, daar kan je foto's mee trekken daag
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    03-03-2006, 08:21 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wanneer moet ik besluiten om mijn hond te laten inslapen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na samen jaren met elkaar te zijn opgetrokken is dat heel moeilijk. Uw dierenarts kan alleen maar adviseren, maar u moet de beslissing nemen. Het is duidelijk dat u niet wilt dat uw hond onnodig lijdt als er geen kans op genezing is en uw hond erg veel pijn lijdt. Het hangt ook af van de persoonlijke omstandigheden. Als uw hon verlamd is aan de achterhand kunt u een speciaal karretje laten maken dat de achterhand steund. De voorbenen trekken de rest van het lichaam. Niet alle honden vinden zo'n oplossing prettig. En misschien kunt u een hond in zo'n situatie niet voldoende aandacht geven. Of u vindt het vreselijk dat uw hond er zo aan toe is. Dan kunt u euthanasie voor uw hond overwegen. Kan uw hond lopen? Kan hij normaal eten en drinken? Heeft hij nog steeds plezier in het leven? Dat is het soort vragen dat u zich moet stellen voor u een besluit neemt. Probeer er een eerlijk antwoord op te geve. Over euthanasie mag nooit lichtvaardig worden gedacht. Als uw hond ziek is maar er is kans op gnezing, is dat geen reden om u van uw hond te ontdoen. ( dus laten inspuiten)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    03-03-2006, 08:07 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag mijn hond op botten knagen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gezien vanuit een standpunt van voedselbehoefte is dat niet nodig, als uw hond tenminste alle voedingselementen krijgt die noodzakelijk zijn voor de instandbhouding van zijn lichaam. Maar honden zijn dol op botten. Hun gebit blijft er ook gezond bij. Maar er zijn ook nadelen. Sommige honden zijn zo verzot op hun bot dat ze het niet willen laten afpakken! Bij pups gaat dat nog gemakkelijk. Maar pas op met onbekende honden! Je weet nooit hoe zo'n dier reageert. Geef alleen zacht kalfsbot, dat niet kan splinteren en met alle gevolgen van dien in het maag-darm kanaal terechtkomt. Vooral kippebotjes en konijnebotjes zijn gevaarlijk. Splienters kunnen vastraken in het tandvlees of het gehemelte. Grotere botten, bv. van karbonades, kunnen in hun geheel worden ingeslikt en in de keel of de slokdarm blijven steken. De stoelgang kan wittig worden als een hond te veel botten heeft gegeten en een een en ander kan ook de oorzaak van verstopping zijn. Als u na het lezen van het bovenstaande liever geen bof geeft aan uw hond, kunt u ter vervanging een 'bot' van buffelhuid geven, die  te koop zijn in dierenspeciaalzaken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    03-03-2006, 07:27 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (1)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten we een hond nemen als de kinderen jong zijn?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als u jonge kinderen hebt, is niet elk honderas geschikt. Een hond met een nogal zacht karakter zoals een Whippet of een Labrador Retriever kan prima zijn. Kleine honden  zijn niet altijd aan te raden omdat zij kwetsbaar  zijn als ze ruw worden behandeld en dan sneller zullen bijten. Houd uw kind altijd goed in de gaten met uw hond, vooral in het begin, als zij elkaar dan nog niet zo goed kennen. Kinderen mogen honden geen pijn doen. Geef uw kind de kans om ook mee te helpen aan de verzorging, ook al geven zij ze alleen te eten. Uiteraard moet de hond regellmatig worden ontwormd ( op advies van uw dierenarts ) , want er is een kleine kans dat het kind zichzelf besmet met wormeitjes. Omdat dit meestal buiten gebeurt moeten hondeuitwerpselen dagelijks worden verwijderd.
    Let er dus goed opliefs, Jasmine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (54 Stemmen)
    02-03-2006, 00:00 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen astmatische kinderen een puppy?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Informeer altijd eerst bij uw huisarts, want het is bekend dat sommige mensen allergisch zijn voor hondehaar, dus koop nooit een hond om het 'uit te proberen'. Als uw arts zegt dat het kan, kunt u een hond nemen die niet gewoon ruit of een zogenaamde haarloze hond zoals de Chinese of de Mexicaanse Naakthond. Helaas zijn deze honden vaak moeilijk te krijgen en ze hebben speciale bescherming nodig bij koude.
    Als u geen raad weet...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    02-03-2006, 00:00 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke rassen zijn gemakkelijker in huis te houden?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een grote hond heeft meer ruimte nodig dan een kleine. Grote honden veroorzaken eerder schade, ze gooien in hun enthousiasme meer om en slaan ook wel eens een kopje van de salontafel. Sommige rassen hebben de neiging te kwijlen ( bv. de Sint Bernard en de Boxer ) . De meeste honden ruien, en ook als zij elke dag worden gekamd en/of geborsteld laten zij haren achter op meubels en kleding. Sommige rassen ruien bijna niet ( bv. Kerry Blue en Bedlington Terrier en Poedels) , maar zij moeten regelmatig professioneel worden verzorgd ( getrimd ) om steeds een gezonde haardos te houden, waardoor zij geen haar verliezen. De platte gezichten bij honden als de Buldog, de Mopshond en de Pekingees gaan gepaard met snuiven en snurken. Dat wordt erger naarmate de leeftijd vordert en heel veel mensen kunnen zich daar enorm om storen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (40 Stemmen)
    02-03-2006, 00:00 geschreven door tervuerens herdershondje
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 27/02-05/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Jasmine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tervuerens herdershondje.
    Ik ben een vrouw en woon in Hasselt (Belgie) en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 12/06/1995 en ben nu dus 28 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: computer, fietsen, lopen.
    ik hou van mijn hond en alle andere honden, behandel uw hond zoals u graag zelf behandelt zou worden! liefs, Jasmine
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    We zijn de 16de week van 2024
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    soort muziek
    rock & roll
    klassiek
    house
    shake
    Bekijk resultaat

    Nieuws Sportwereld
  • Na moeilijk voorjaar nu toch een hoogdag: Yves Lampaert stapt in huwelijksbootje, met boezemvriend van De Melkerie als getuige
  • VIDEO. Wie we daar hebben: Thibaut Courtois traint opnieuw mee bij Real Madrid na knieblessure
  • Nederlandse keepster Femke Liefting gereanimeerd op veld na botsing, doelvrouw is bij bewustzijn
  • VIDEO. Meteen prijs! Mondo Duplantis verbetert eigen wereldrecord polsstokspringen bij seizoensopener in China
  • Maaseik-aanvoerder Jolan Cox is peter van dochter van Roeselare-libero: “We jennen elkaar graag”
  • OVERZICHT. Dit is de kalender voor de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League
  • MADE IN BELGIUM. Hugo Cuypers geeft zijn eerste interview als speler in de MLS: “Ik was zeker dat ik zou vertrekken maar de komst van Sam Baro veranderde alles”
  • De strijd na penaltygate: waarom de match tussen Genk en Anderlecht zo gevoelig ligt
  • Boos AS Roma wil gestaakt duel tegen Udinese niet uitspelen op 25 april wegens drukke kalender: “Dit is een onrechtvaardig besluit”
  • VIDEO. Slim gedaan of vooral onsportief? Ronald Koeman junior gaat viraal na flater van formaat
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    welkom bij Jasmine!
    Inhoud blog
  • beetje trainen
  • Mag onze hond kliekjes eten?
  • Pro en contra van de Duitse herder
  • een beetje over mijn broer
  • mijzelf
  • wanneer moet ik besluiten om mijn hond te laten inslapen?
  • Mag mijn hond op botten knagen?
  • Moeten we een hond nemen als de kinderen jong zijn?
  • Mogen astmatische kinderen een puppy?
  • Welke rassen zijn gemakkelijker in huis te houden?
  • Tervuerense Herdershond
  • varianten van de Belgische Herder
  • Duitse Herdershond
  • hondensoorten
  • probleempje...
  • uw hond trainen
  • gebit
  • de 12 gouden regels
  • puppy kiezen
  • honden
  • Hondennamen
  • Hondennamen

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!