Wetenschappers hebben ontdekt dat getrainde herdershonden dagelijks zo'n 60 km afleggen. Overbelast uw hond ook niet te veel en houd rekening met zijn conditie en consitutie. Bij regelmatige training kunt u uw hond echter gemakkelijk 10-15 km laten lopen, met een tussenpauze om even uit te blazen.
Mits u het niet te vaak geeft, kan het wel. Maar doe het nooit als u zelf aan tafel zit en laat het uw kinderen ook niet doen. Doet u het wel, dan wordt uw hond al snel een bedelaar die altijd wil krijgen als u aan het eten bent. De meeste honden worden op die manier dik en er zijn er die met hun voorpoten op de tafel gaan hangen of gaan piepen of blaffen als ze niets krijgen. Als u vanaf het begin vermijdt iets van tafel te geven, taalt uw hond er later niet naar.
Herdershonden, zowel de reuen als de teven, zijn robuuste wezens die bezig willen zijn. Herdershonden zijn geboren werkers met een hoge fysieke en psychiesche belastbaarheid. Het is niet voor niets dat 90% van de diensthonden bij de politie, het leger en andere instanties over de hele wereld, Duitse herders zijn. Tientallen jaren vervullen zij sleutelposities bij het zoeken naar drugs evenals bij het opsporen van vermisten in rampenzones, waarbij stalen zenuwen en lichamelijke belastbaarheid belangrijk zijn.
ik ga over mijn lieve broer vertellen, soms hebben wij wel eens ruzie en dan nadien meer niet mijn broer is moutainbiker, dat kan hij heel goed, hij rijd wedstrijden mee in Wallonie, hij is vaak bij de drie eerste, hier zie je mijn broer op de foto, hij is 11 jaar en word 12 volgende maand 20 april . veel liefs, van mij en mijn broer (Kevin en Jasmine)
Hallo,
ik heet Jasmine bongaerts
Ik kom uit Belgie, en ik ben half Filipijns
ik ben 10 jaar en ik word 11 op 12 juni
ik hou super veel van honden en ik wil iedereen bedanken die op mijn site gekomen is!
veeeeeel liefs van Jasmine
en ik ben dat daar op die foto want ik heb een webcam,
daar kan je foto's mee trekken
daag
wanneer moet ik besluiten om mijn hond te laten inslapen?
Na samen jaren met elkaar te zijn opgetrokken is dat heel moeilijk. Uw dierenarts kan alleen maar adviseren, maar u moet de beslissing nemen. Het is duidelijk dat u niet wilt dat uw hond onnodig lijdt als er geen kans op genezing is en uw hond erg veel pijn lijdt. Het hangt ook af van de persoonlijke omstandigheden. Als uw hon verlamd is aan de achterhand kunt u een speciaal karretje laten maken dat de achterhand steund. De voorbenen trekken de rest van het lichaam. Niet alle honden vinden zo'n oplossing prettig. En misschien kunt u een hond in zo'n situatie niet voldoende aandacht geven. Of u vindt het vreselijk dat uw hond er zo aan toe is. Dan kunt u euthanasie voor uw hond overwegen. Kan uw hond lopen? Kan hij normaal eten en drinken? Heeft hij nog steeds plezier in het leven? Dat is het soort vragen dat u zich moet stellen voor u een besluit neemt. Probeer er een eerlijk antwoord op te geve. Over euthanasie mag nooit lichtvaardig worden gedacht. Als uw hond ziek is maar er is kans op gnezing, is dat geen reden om u van uw hond te ontdoen. ( dus laten inspuiten)
Gezien vanuit een standpunt van voedselbehoefte is dat niet nodig, als uw hond tenminste alle voedingselementen krijgt die noodzakelijk zijn voor de instandbhouding van zijn lichaam. Maar honden zijn dol op botten. Hun gebit blijft er ook gezond bij. Maar er zijn ook nadelen. Sommige honden zijn zo verzot op hun bot dat ze het niet willen laten afpakken! Bij pups gaat dat nog gemakkelijk. Maar pas op met onbekende honden! Je weet nooit hoe zo'n dier reageert. Geef alleen zacht kalfsbot, dat niet kan splinteren en met alle gevolgen van dien in het maag-darm kanaal terechtkomt. Vooral kippebotjes en konijnebotjes zijn gevaarlijk. Splienters kunnen vastraken in het tandvlees of het gehemelte. Grotere botten, bv. van karbonades, kunnen in hun geheel worden ingeslikt en in de keel of de slokdarm blijven steken. De stoelgang kan wittig worden als een hond te veel botten heeft gegeten en een een en ander kan ook de oorzaak van verstopping zijn. Als u na het lezen van het bovenstaande liever geen bof geeft aan uw hond, kunt u ter vervanging een 'bot' van buffelhuid geven, die te koop zijn in dierenspeciaalzaken.
Moeten we een hond nemen als de kinderen jong zijn?
Als u jonge kinderen hebt, is niet elk honderas geschikt. Een hond met een nogal zacht karakter zoals een Whippet of een Labrador Retriever kan prima zijn. Kleine honden zijn niet altijd aan te raden omdat zij kwetsbaar zijn als ze ruw worden behandeld en dan sneller zullen bijten. Houd uw kind altijd goed in de gaten met uw hond, vooral in het begin, als zij elkaar dan nog niet zo goed kennen. Kinderen mogen honden geen pijn doen. Geef uw kind de kans om ook mee te helpen aan de verzorging, ook al geven zij ze alleen te eten. Uiteraard moet de hond regellmatig worden ontwormd ( op advies van uw dierenarts ) , want er is een kleine kans dat het kind zichzelf besmet met wormeitjes. Omdat dit meestal buiten gebeurt moeten hondeuitwerpselen dagelijks worden verwijderd. Let er dus goed opliefs,
Jasmine
Informeer altijd eerst bij uw huisarts, want het is bekend dat sommige mensen allergisch zijn voor hondehaar, dus koop nooit een hond om het 'uit te proberen'. Als uw arts zegt dat het kan, kunt u een hond nemen die niet gewoon ruit of een zogenaamde haarloze hond zoals de Chinese of de Mexicaanse Naakthond. Helaas zijn deze honden vaak moeilijk te krijgen en ze hebben speciale bescherming nodig bij koude. Als u geen raad weet...
Welke rassen zijn gemakkelijker in huis te houden?
Een grote hond heeft meer ruimte nodig dan een kleine. Grote honden veroorzaken eerder schade, ze gooien in hun enthousiasme meer om en slaan ook wel eens een kopje van de salontafel. Sommige rassen hebben de neiging te kwijlen ( bv. de Sint Bernard en de Boxer ) . De meeste honden ruien, en ook als zij elke dag worden gekamd en/of geborsteld laten zij haren achter op meubels en kleding. Sommige rassen ruien bijna niet ( bv. Kerry Blue en Bedlington Terrier en Poedels) , maar zij moeten regelmatig professioneel worden verzorgd ( getrimd ) om steeds een gezonde haardos te houden, waardoor zij geen haar verliezen. De platte gezichten bij honden als de Buldog, de Mopshond en de Pekingees gaan gepaard met snuiven en snurken. Dat wordt erger naarmate de leeftijd vordert en heel veel mensen kunnen zich daar enorm om storen.
Ik ben Jasmine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tervuerens herdershondje.
Ik ben een vrouw en woon in Hasselt (Belgie) en mijn beroep is /.
Ik ben geboren op 12/06/1995 en ben nu dus 29 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: computer, fietsen, lopen.
ik hou van mijn hond en alle andere honden, behandel uw hond zoals u graag zelf behandelt zou worden!
liefs,
Jasmine