Inhoud blog
  • Een democratische bananenrepubliek
  • Obama Bin Laden
  • Kritisch dagblog
    Zoeken in blog

    Categorieën
    Kritisch Dagblog
    Doe nooit aan anderen wat je voor jezelf niet zou willen
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama Bin Laden
    Ook al hadden we afgelopen fletsrood weekeinde heel wat te verteren op de dunbezaaide 1 mei-vieringen. Madame Gennez domblondjesgelul in haar mond nam. Standard AA Gent met 1-0 tussen de kiezen kraakte. Het huwelijk van de sfeerredders Kate en William in Engeland uitbundig werd gevierd. Het Nederlandse oranjehuis tijdens koninginnedag het witte dorpje Torn oranje wist te kleuren. De zeven-dagen-hint de lucht instuurde dat een premier en eindelijk een nieuwe regering als aanhangwagen (aantal wielen nog onbekend) van start zou kunnen gaan binnen 10 dagen na Wouter Beke het koningsgeduld nog wat op de proef stelt. De "kapitein" van het schip nog even "geheim" van het schip moet blijven. Men nog niet weet waar Vangheluwe onderduikt. Paus Jean-Paul zaliger eindelijk zijn vervroegde titel kreeg in aanwezigheid van zijne Italiaanse hoogheid Berlusconi. Vooral bekend om zijn roze boeletten met minderjarige freules...  
      
     Dit ging me allemaal op z'n maandags vluchtig voorbij, ondanks dat ik geen letter of beeld terug vond in eender welke krant. Zelfs mijn papieren huiskrant wist me hierover nog niks te vertellen. Maar het staat vast. Allé: ligt vast: Bin Laden was succesvol tegen een Amerikaanse kogel opgelopen. Een zoon-Bin viel eveneens uit de schuif en drie lijfwachten verstevigden the killing storry of the CIA. CieJaiJuppiajee. Zijn drie echtgenotes, zes andere zonen en vier nauwe medewerkers werden van de grond getild. Het hele verhaal duurde zo'n vier uren. 
    Nog net voor 11 september 2011, 10 jaar nadat enkele vliegtuigen hun richting kwijt raakten richting twins en Amerika op stelten zette met zo'n vierduizend doden als gevolg, werd de vermoedelijke dader vannacht Amerikaanse tijd - 6 uur Belgische klok - met vier helicopters, waarvan ook nog ééntje niet erg correct kon landen, overmeesterd. Waw! Boem!

    Onmiddellijk kondigde in een zegevierende woordenvloed, al dan niet verstaanbaar, de president van Amerika dit breedglimlachend aan onder de slogan "gerechtigheid is geschied". Of dit allemaal zomaar kan, blijft natuurlijk de vraag. Advokaten kwamen te laat. Een supersnelle DNA wees al uit dat het "den echte" was. Men wist niet of hij daarna in zee gedoken was of op zijn Islamietjes binnen de 24 uur begraven werd... Enz. Maar zijn body is partito. Voorlopig toch. Wellicht om bedevaartsoorden uit te sluiten. Want de meimaand is nu eenmaal de Maria-maand. Hitler zorgde zelf voor een ver(r)assing. De beurs ademde even positief om dadelijk erna zijn dalende dollarkoers weer rustig verder te zetten en we vandaag bijna met 2 euro's maar even 3 dollars in onze portefeuille kunnen stoppen. 

    Morgen vertellen ons ook weer alle frontpagina's van de kranten - liefst in diverse bijlagen - en netgazetten ook maar wat ze weten, hoorden en vermoeden. Met of zonder doorgespeeld beeldmateriaal. De biografieën weten ons maar weinig te vertellen over zijn verleden voor 11 september 2001. Ooit lazen we dat Osama (je zou het nog verkeerd schrijven ook) op de eerste rij paraat stond van het Amerikaanse militaire leger. De geschiedenis en de komende speelfilms zullen ons dichter bij de awards en waarheid brengen. In elk geval eindigde vandaag in Pakistan de film van deze waardevolle - 25 miljoen dollar dood of levend - meestgezochte 54-jarige terrier ter wereld. Even op korte of lange termijn zien of dit de onthoofding betekent van de terroristengroep Al Quaeda. (GI)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Zoeken met Google



    Archief per week
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!