Elke dag kan je nu we iets oogsten.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/698599-675be122ec1a2795759a595812ce4b4f.JPG) Courgettes kan ik hier nu dagelijks oogsten om dadelijk te consumeren of te verwerken in o.a basissoep en van zohaast er tomaten zijn, ook in een niçoise om dan in te vriezen voor de winter.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/698599-d8a676c9dd66e8b4dfcd24768c4caef8.JPG) Ajuin en sjalot blijven gerooid, enkele dagen op het veld en worden dan in bakjes (kleinere exemplaren) of in trossen( de grotere) bewaard.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/698599-943661ae096faa60b40e1dccb26692db.JPG) Bij de struikboontjes is het voor ons de eerste oogst. Hoe dat gesmaakt heeft? Hoe klaar gemaaktlichtjes? Het eerste is niet te beschrijven maar het twee is simpel: gekookt en dan opgestooft met een goede portie ajuin en opgediend met nieuwe aardappelen in de pel en een hammetje en als saus, een beetje gesmolten beste boter. Ik wens jou hetzelfde hoor!!!!
Het beperkt zich natuurlijk niet ot het oogsten van ajuin, courgette en boontjes. Er is nog zoveel meer.
|