Ik ben eens gaan neuzen in de recepten van Weight Watchers. Het is nu drie jaar dat ik bij hen 15kg kwijt geraakte en sedertdien mijn energie terugkreeg. De meeste mensen hebben een verkeerd gedacht van deze organisatie. Je mag alles eten wat je lust maar je leert gewoon hoe je moet doseren. Ik heb er goede ervaring aan over gehouden. Het vraagt volgehouden discipline maar je wordt ervoor beloont. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het onderstaande recept is terug te vinden op: http://www.weightwatchers.be/food/rcp/INDEX.aspx?recipeid=7021294&sc=11
|
|
Gegratineerde kalfsrolletjes.
Ingrediënten:
-150 g Rijst, alle soorten, ongekookt, (langkorrel)
|
|
-1 hoeveelheid (naar smaak) Zout
|
|
-1 hoeveelheid (naar smaak) Peper
|
|
-600 g Courgette
|
|
-350 g Kalfsvlees, filet, (450 g rauw)
|
|
-3 eetlepels Philadelphia Natuur, light
|
|
-60 g Parmezaan
|
|
-2 eetlepel(s) Bieslook, (in ringen)
|
|
-1 glas/glazen Tomatensap, (360 ml)
|
|
-2 porties Bolognese saus, (Weight Watchers)
|
|
-1 krop(pen) Sla, alle soorten, (krulsla of lollo bionda)
|
|
-2 eetlepelsSinaasappelsap, vers
|
|
-100 ml Bouillon, groente, bereid
|
|
-1 hoeveelheid (naar smaak) Witte wijnazijn, (2-3 eetlepels)
|
|
-2 koffielepel(s) Jam, (abrikoos)
|
Bereiding:
-Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking in lichtgezouten water.
-Was en rasp de courgette.
-Dep de kalfsfilet droog, sla plat en bestrooi met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Laat de courgetterasp eventueel uitlekken.
-Meng voor de vulling 400 g courgetterasp met rijst, roomkaas, 50 g Parmezaanse kaas en bieslookringen.
-Leg op elke filet ca. 1 eetlepel rijst -courgette mengsel, rol voorzichtig op en steek met cocktailprikkers vast.
-Doe de rest van de vulling in een ovenschaal (ca. 22 cm x 32 cm) en leg de kalfsrolletjes erop.
-Bereid de bolognese saus zoals aangegeven op de verpakking, maar dan met tomatensap, en schenk over de kalfsrolletjes.
-Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in de oven in ca. 40 minuten.
-Was voor de salade de lollo bionda en schud droog. Scheur in stukjes en meng met de rest van de courgetterasp.
-Meng voor de dressing sinaasappelsap met bouillon, azijn en jam en breng goed op smaak met peper en zout.
-Sprenkel de dressing over de salade en serveer met de gegratineerde kalfsrolletjes.
en eet smakelijk en geniet.
In sommige winkels kan je de producten van WW gemakkelijk vinden. Dit recept is heerlijk, dit kan ik jullie verzekeren. Wij bereiden zo af en toe, naast vegetarische gerechten , ook een W.W. schotel. Je kan al je gerechten bereiden met biologische producten.
|